mosxari stifado
Στιφάδο με μοσχαράκι μαγειρέψαμε σήμερα, γι αυτό περιμένω τα πιάτα σας, για να σας σερβίρω φαγάκι πεντανόστιμο και μοσχομυρωδάτο !!! Υλικά για 6-7 μεγάλες μερίδες 1,5 – 2 κιλά μοσχαράκι (ζητήστε από τον χασάπη σας χτένι από σπάλα, είναι μαλακό και πολύ νόστιμο κομμάτι) 1,5-2 κιλά κρεμμυδάκια πολύ μικρά για στιφάδο 3 ποτηράκια του κρασιού ελαιόλαδο 2 ποτηράκια του κρασιού ξύδι 4 κουταλιές της σούπας πελτέ 7-8 μπαχάρια 8-10 γαρυφαλλάκια 3 σκελίδες σκόρδο 5 φύλλα δάφνης 2 κλαράκια δενδρολίβανο 1,5 μέτριες κουταλιές της σούπας αλάτι μισή κουταλιά της σούπας πιπέρι 3-4 ποτήρια του νερού, νερό Εκτέλεση Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια για το στιφάδο. Αν θέλουμε να μην χύσουμε ούτε ένα δάκρυ, τα καθαρίζουμε όπως περιγράφεται εδώ. Πλένουμε καλά το κρέας και το βάζουμε στην κατσαρόλα για λίγο ώσπου να μαραθεί γυρίζοντας το μερικές φορές πάνω κάτω, να σοταριστεί απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα μας, εκτός από τα κρεμμυδάκια. Σε τρία τέταρτα δοκιμάζουμε το κρέας και αν κοντεύει να γίνει, βάζουμε από πάνω προσεκτικά τα καθαρισμένα κρεμμυδάκια. Μόλις μαραθούν λίγο τα κρεμμύδια, τα ραντίζουμε μερικές φορές με την σάλτα του φαγητού. Προσοχή ΔΕΝ ανακατεύουμε καθόλου το φαγητό, μόνο το κουνάμε μαζί με την κατσαρόλα πέρα-δώθε. Εάν χρειαστεί να προσθέσουμε νερό, καλό είναι να το ζεστάνουμε λίγο πριν το ρίξουμε στο φαγητό. Βράζουμε το φαγητό μας περίπου για μια ώρα ακόμη. Δοκιμάζουμε να δούμε αν έχουν γίνει τα κρεμμυδάκια, διορθώνουμε στο αλάτι – πιπέρι και έτοιμο το μοσχομυριστό μας στιφάδο!!!! Μμμμμμμμμμ!!!!!!! Φέρατε τα πιάτα σας???? ΤΙΡS: - Όταν θα σερβίρουμε το φαγητό στην πιατέλα ή στα πιάτα, προσέχουμε να μην χαλάσουμε το σχήμα των κρεμμυδιών ούτε να μας διαλυθούν οι μερίδες του κρέατος. - Ο χρόνος βρασίματος των κρεμμυδιών, εξαρτάται από το μέγεθος τους. Μικρά κρεμμυδάκια σημαίνει λιγότερος χρόνος, μεγαλύτερα κρεμμύδια περισσότερος χρόνος. - Εάν δεν προτιμάτε το στιφάδο σας με μοσχάρι, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με κοτόπουλο ή κουνέλι. Καλή επιτυχία!! Syntages Kardias
Στιφάδο με μοσχαράκι μαγειρέψαμε σήμερα, γι αυτό περιμένω τα πιάτα σας, για να σας σερβίρω φαγάκι πεντανόστιμο και μοσχομυρωδάτο !!! Υλικά για 6-7 μεγάλες μερίδες 1,5 – 2 κιλά μοσχαράκι (ζητήστε από τον χασάπη σας χτένι από σπάλα, είναι μαλακό και πολύ νόστιμο κομμάτι) 1,5-2 κιλά κρεμμυδάκια πολύ μικρά για στιφάδο 3 ποτηράκια του κρασιού ελαιόλαδο 2 ποτηράκια του κρασιού ξύδι 4 κουταλιές της σούπας πελτέ 7-8 μπαχάρια 8-10 γαρυφαλλάκια 3 σκελίδες σκόρδο 5 φύλλα δάφνης 2 κλαράκια δενδρολίβανο 1,5 μέτριες κουταλιές της σούπας αλάτι μισή κουταλιά της σούπας πιπέρι 3-4 ποτήρια του νερού, νερό Εκτέλεση Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια για το στιφάδο. Αν θέλουμε να μην χύσουμε ούτε ένα δάκρυ, τα καθαρίζουμε όπως περιγράφεται εδώ. Πλένουμε καλά το κρέας και το βάζουμε στην κατσαρόλα για λίγο ώσπου να μαραθεί γυρίζοντας το μερικές φορές πάνω κάτω, να σοταριστεί απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα μας, εκτός από τα κρεμμυδάκια. Σε τρία τέταρτα δοκιμάζουμε το κρέας και αν κοντεύει να γίνει, βάζουμε από πάνω προσεκτικά τα καθαρισμένα κρεμμυδάκια. Μόλις μαραθούν λίγο τα κρεμμύδια, τα ραντίζουμε μερικές φορές με την σάλτα του φαγητού. Προσοχή ΔΕΝ ανακατεύουμε καθόλου το φαγητό, μόνο το κουνάμε μαζί με την κατσαρόλα πέρα-δώθε. Εάν χρειαστεί να προσθέσουμε νερό, καλό είναι να το ζεστάνουμε λίγο πριν το ρίξουμε στο φαγητό. Βράζουμε το φαγητό μας περίπου για μια ώρα ακόμη. Δοκιμάζουμε να δούμε αν έχουν γίνει τα κρεμμυδάκια, διορθώνουμε στο αλάτι – πιπέρι και έτοιμο το μοσχομυριστό μας στιφάδο!!!! Μμμμμμμμμμ!!!!!!! Φέρατε τα πιάτα σας???? ΤΙΡS: - Όταν θα σερβίρουμε το φαγητό στην πιατέλα ή στα πιάτα, προσέχουμε να μην χαλάσουμε το σχήμα των κρεμμυδιών ούτε να μας διαλυθούν οι μερίδες του κρέατος. - Ο χρόνος βρασίματος των κρεμμυδιών, εξαρτάται από το μέγεθος τους. Μικρά κρεμμυδάκια σημαίνει λιγότερος χρόνος, μεγαλύτερα κρεμμύδια περισσότερος χρόνος. - Εάν δεν προτιμάτε το στιφάδο σας με μοσχάρι, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με κοτόπουλο ή κουνέλι. Καλή επιτυχία!! Syntages Kardias
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου