Vlastos Panagiotis Βλαστός Παναγιώτης

Ο Παναγιώτης Βλαστός και ο αδελφός του Κώστας φέρονται να ξεκινούν τη δράση τους στον χώρο του υποκόσμου το 1994, όταν κατηγορούνται για τη δολοφονία του Γεράσιμου Ναστούλη και του Δημήτρη Σένας, έξω από το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης «Κόλετζ», στη λεωφόρο Αθηνών στο Χαϊδάρι. Ο Γεράσιμος Ναστούλης είναι ο αδελφός του Κώστα Ναστούλη, έγκλειστου στις φυλακές Μαλανδρίνου και φερόμενος ως ο αρχηγός της ομάδας της Ελευσίνας. Η βεντέτα μεταξύ του Ναστούλη και του Βλαστού κρατά από τότε. Ετσι εξηγείται και από την ΕΛ.ΑΣ. και η στενή σχέση του Π. Βλαστού με τα μέλη της ομάδας του Χαϊδαρίου.

Τέσσερα χρόνια αργότερα οι αδελφοί Βλαστοί κινούνται με μοτοσικλέτα στη λεωφόρο Θησέως. Αστυνομικοί τούς κάνουν σήμα να σταματήσουν, αλλά εκείνοι δεν σταματούν. Σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Καλλιθέας ακολουθούν ένοπλη συμπλοκή και ανταλλαγή πυροβολισμών. Ο Κώστας Βλαστός πέφτει νεκρός και οι δύο αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης Σπ. Κοψαύτης και Νικ. Κατσαρός τραυματίζονται. Ο Π. Βλαστός καταφέρνει να διαφύγει.
Τον Ιούνιο του 1998 συλλαμβάνεται στην οδό Μητροπόλεως. Καταδικάζεται σε 25 χρόνια κάθειρξη για τις απόπειρες ανθρωποκτονιών κατά των αστυνομικών. Λίγους μήνες αργότερα, ο αδελφός του Μάρκος δολοφονείται έξω από το κατάστημα ξυλείας που διατηρούσε στη Μεταμόρφωση. Ο μοναδικός επιζήσας της οικογένειας κινεί ακόμη και μέσα από τις φυλακές τα νήματα για δολοφονίες, απόπειρες δολοφονιών, βομβιστικές επιθέσεις, εκβιασμούς και άλλα αδικήματα.
Μέχρι πριν το 2009 όταν προστέθηκε στο βιογραφικό του και η απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.
Παναγιώτης Βλαστός Panagiotis Vlastos
Διαβάστε περισσότερα...