CHELSEA-LIVERPOOL 2-1 VIDEO

Chelsea-Liverpool FA Cup Final
CHELSEA-LIVERPOOL 2-1 VIDEO
Τσέλσι-Λίβερπουλ 2-1 βίντεο
Τελειωσε ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας ανάμεσα σε Τσέλσι και Λίβερπουλ στο "Γουέμπλεϊ". Με σκορ 2-1 νικησαν οι "μπλε" με το τέρμα του Ραμίρες-video στο 11΄ και του Ντρογκμπά-video στο 52΄, ενω η Λιβερπουλ μειωσε με τον Κάρολ-video να μειώνει το 64'. Διαβάστε περισσότερα...

Τους οίκους ανοχής διαχειρίζονται Αλβανοί Βούλγαροι Ρώσοι

Αλβανοί, Βούλγαροι και Ρώσοι είναι οι βασικοί «διαχειριστές» της πορνείας σε οικους ανοχης και οχι μονο στο κέντρο της Αθήνας. Σε αυτούς έχουν προστεθεί τα τελευταία χρόνια «συνάδελφοί» τους από τη Δυτική Αφρική, που εκμεταλλεύονται κοπέλες κυρίως από τη Νιγηρία.

Πρόκειται για μικρές ομάδες που -στις περισσότερες περιπτώσεις- δεν έχουν τη διάρθρωση της μαφίας αλλά της «οικογενειακής επιχείρησης».

Μπορεί για τον νόμο, όμως, οι ευθύνες να... περιπλέκονται, καθώς άλλος φαίνεται ως ενοικιαστής των κτιρίων, άλλοι τα εκμεταλλεύονται, άλλοι εισπράττουν, ωστόσο η οργάνωσή τους είναι υποτυπώδης. Ενας είναι ο «αρχηγός», ο οποίος είναι και υπεύθυνος της επιχείρησης, και όλοι ακολουθούν τις διαταγές του. Οι περισσότεροι από τους επικεφαλής έχουν στο ποινικό τους μητρώο καταγεγραμμένα άλλου τύπου αδικήματα -από ναρκωτικά μέχρι ληστείες-, ωστόσο έχουν στραφεί στο «εμπόριο σαρκός» εξαιτίας των μεγάλων κερδών που αποφέρει.
Στον δρόμο, σε οίκους ανοχής, σε «στούντιο μασάζ», σε νυχτερινά κέντρα στριπτίζ, αλλά και σε ξενοδοχεία, οι... υπηρεσίες χαλάρωσης προσφέρονται απλόχερα - ανάλογα με το βαλάντιο και τις... ορέξεις. Οσο πιο καλό είναι το «προϊόν», τόσο περισσότερο κοστίζει και τόσο λιγότεροι έχουν πρόσβαση σε αυτό.

Oι βαθμίδες εκμετάλλευσης
Οι πιο φθηνές υπηρεσίες διατίθενται στον δρόμο και στους οίκους ανοχής. Σε αυτό τον τομέα, «πρωταγωνιστές» της εκμετάλλευσης των γυναικών είναι άνδρες από την Αλβανία. Είναι και οι πιο... επιθετικοί επιχειρηματίες, αφού -σύμφωνα με έγκυρες πηγές του «Εθνους της Κυριακής»- τον τελευταίο καιρό αναζητούν παλιά πορνεία, τα αγοράζουν και τα ανακαινίζουν, περιθωριοποιώντας κατά κάποιο τρόπο τους Βουλγάρους.

Περισσότερες από 1.000 γυναίκες υπολογίζεται ότι εργάζονται στους περίπου 400 οίκους ανοχής της Αθήνας. Αλλες τόσες εκδίδονται στον δρόμο, ενώ πολλαπλάσιος αριθμός «εργάζεται» στις πάσης φύσεως «επιχειρήσεις» του αγοραίου έρωτα (στούντιο, «μασατζίδικα» κ.λπ.).

Η εθνικότητα που «επικρατεί» είναι η αλβανική, αλλά έντονη είναι η «παρουσία» και άλλων Βαλκανίων, κοριτσιών δηλαδή από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Αρκετές είναι οι Ρομά, που μπορεί να έχουν ρουμανική ή βουλγαρική υπηκοότητα. Κοντά σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής κάνουν πιάτσα και ορισμένες «παλιές» από την Ελλάδα, στην πλειονότητά τους «δηλωμένες».

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες επαγγελματίες που οι «προστάτες» τους είναι κυρίως Αλβανοί ή ομοεθνείς τους, οι τοξικομανείς δουλεύουν συνήθως μόνες τους. Οι περισσότερες εκδίδονται για να μπορέσουν να καλύψουν την ανάγκη τους για ναρκωτικά. Εκεί, μόνος «νταβατζής» είναι η δόση τους...

«Γκελ» στα πορνεία του κέντρου κάνουν οι γυναίκες από την πρώην Σοβιετική Ενωση, που όμως έχουν περιορισμένη παρουσία, κυρίως γιατί η ομορφιά τους τις κατατάσσει αυτόματα σε άλλες «βαθμίδες» εκμετάλλευσης...

ΟΙΚΟΙ ΑΝΟΧΗΣ - ΣΤΟΥΝΤΙΟ
Χωρίς άδεια λειτουργίας και υγειονομικά... ελεγχόμενα

Οι οίκοι ανοχής είναι τα πιο ελεγχόμενα σημεία πορνείας, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής. Αν και στη συντριπτική πλειονότητά τους δεν διαθέτουν άδειες λειτουργίας, οι κοπέλες είναι δηλωμένες στην Αστυνομία και ελέγχονται μόνες τους στα αρμόδια ιατρεία.

Στην ίδια κατηγορία, αλλά κάτω από καλύτερες συνθήκες, εντάσσονται τα λεγόμενα «στούντιο» που έχουν αρχίσει να «ξεφυτρώνουν» τα τελευταία χρόνια σε πολλά σημεία της πρωτεύουσας, καθώς και κάποια από τα «μασατζίδικα» που λειτουργούν με άδεια «κέντρων ευεξίας». Σε αυτά απασχολούνται κυρίως Ρωσίδες, Ουκρανές και άλλες κοπέλες από το πρώην ανατολικό μπλοκ. Είναι πιο ακριβά από τους «οίκους» και συχνά «σφραγίζονται» από την αστυνομία, για να ανοίξουν λίγο καιρό μετά σε άλλη περιοχή...

Η δυναμική «είσοδος» του Διαδικτύου στον χώρο της πορνείας ήταν καταλυτική, αφού πολλές από τις ροζ αγγελίες και τα «ραντεβού» κλείνονται πια μέσω ιστοσελίδων. Εδώ δεν υπάρχει «πεζοδρόμιο» ούτε «ταλαιπωρία». Ο «πελάτης» απολαμβάνει των υπηρεσιών στο ξενοδοχείο ή το σπίτι του και οι κοπέλες πάντα συνοδεύονται από τους συμπατριώτες προαγωγούς τους. Είναι το πεδίο που το trafficking αποτελεί ακόμη μάστιγα, καθώς οι κοπέλες είναι συχνά όμηροι των εκμεταλλευτών τους, οι οποίοι τους δίνουν ελάχιστα χρήματα και δεν τις αφήνουν να «ξεμυτίσουν» μόνες.

City tours
Η «ανώτερη» κατηγορία πορνείας είναι αυτή που πραγματοποιείται μέσω κυκλωμάτων εκμετάλλευσης μοντέλων ή γνωστών προσώπων ως «συνοδεία», είτε μέσω... city tours, που έχει γίνει διεθνώς η καινούργια μόδα εκπόρνευσης γυναικών. Πρόκειται για επαγγελματίες ιερόδουλες, συχνά πρωταγωνίστριες σε ταινίες πορνό ή «πρώτα ονόματα» σε νυχτερινά μαγαζιά στριπτίζ, οι οποίες κάνουν... περιοδεία σε διάφορες χώρες. Οι Ρωσίδες είναι το... «βαρύ χαρτί» της επιχείρησης.
Οσο για τα ποσά που διακινούνται μέσω της -νόμιμης και παράνομης- πορνείας είναι ιλιγγιώδη. Πηγές αναφέρουν ότι ο ετήσιος τζίρος στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας ξεπερνάει τα 100 εκατ. ευρώ, ενώ, αν συνυπολογιστούν τα «μαγαζιά» της περιφέρειας και οι συναφείς «επιχειρήσεις» (μασάζ, στριπτίζ, κακόφημα μπαρ, «πεζοδρόμιο» κ.λπ.), τότε η «μπίζνα» εκτοξεύεται στο 1 δισ. ευρώ! Φυσικά, στις εκδιδόμενες κοπέλες δεν φτάνουν παρά «ψίχουλα».

ΤΩΝ ΜΑΡΙΑΣ ΨΑΡΑ - ΓΙΑΝΝΗ ΚΡΗΤΙΚΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ 2012

teleutaies-mystikes-dimoskopiseis
Η Νέα Δημοκρατία δεν φτάνει το 25% ενώ το ΠΑΣΟΚ μένει σε ποσοστά κάτω του 20% και με δυσκολία πλησιάζει το 18%.Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον καθαρά τρίτο κόμμα περίπου τέσσερις με πέντε ποσοστιαίες μονάδες πίσω από το ΠΑΣΟΚ ενώ λίγο κάτω από 10% καταγράφεται το ΚΚΕ.Πέμπτο κόμμα είναι αυτό του Καμμένου λίγο πάνω από 7% και μία μονάδα πίσω ακολουθεί η Δημοκρατική Αριστέρα.Η Χρυσή Αυγή φαίνεται να μπαίνει στη Βουλή με ποσοστό ασφαλείας.Την είσοδο στη Βουλή πετυχαίνει και η Δημοκρατική Συμμαχία με ποσοστό που ξεπερνά με άνεση το όριο του 3% ενώ οριακά εκτός καταγράφεται ο ΛΑΟΣ.Εκτός μένουν επίσης Οικολόγοι, Δράση και Κοινωνική Συμφωνία. Διαβάστε περισσότερα...