IRAN vs USA

ΗΠΑ:«Το μήνυμα προς το Ιράν είναι απλό: Μη διανοηθείτε να το πράξετε. Μη διανοηθείτε να αποκλείσετε τα Στενά του Χορμούζ . Θα καθαρίσουμε τις νάρκες. Μη σκεφτείτε να στείλετε τα ταχέα σκάφη σας για να παρενοχλήσουν τα δικά μας σκάφη ή τη διεθνή ναυσιπλοΐα. Αν γίνει αυτό, θα τα στείλουμε στον πάτο της θάλασσας», δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του αμερικανικού υπουργείου Αμύνης στους Times, όπως αναμεταδίδει η αγγλόφωνη έκδοση του Al Arabiya news.
VIDEO
Η αναφορά στην ύπαρξη ναρκών του Αμερικανού Αξιωματούχου εγείρει υποψίες ότι το Ιράν έχει ποντίσει ή πρόκειται πολύ σύντομα να ποντίσει νάρκες στα Στενά για τον αποκλεισμό, γεγονός που σημαίνει σχεδόν αυτόματα ναυτική εμπλοκή στην περιοχή με δυνάμεις του 5ου αμερικανικού Στόλου.

Παράλληλα οι ΗΠΑ σπεύσουν να ενισχύσουν και άλλο τις ναυτικές τους δυνάμεις στην περιοχή με την αποστολή με σκοπό την διατήρηση των Στενών του Χορμούζ ανοικτά., όπως έγραψαν σήμερα οι New York Times.

Οι ενισχύσεις αυτές έχουν να κάνουν τόσο με κύριες μονάδες επιφανείας όσο και με σκάφη ναρκοθηρίας –των οποίων διπλασίασαν τον αριθμό στα 8 σκάφη- ενώ ήδη υπάρχουν στην περιοχή σε βάσεις στα ΗΑΕ μια Μοίρα με τα νεότερα αεροσκάφη της USAF F-22 αλλά και Μοίρες με παλιότερους τύπους F-15C.

Παράλληλα όμως και το Ιράν φαίνεται να συνεχίζει την πορεία σύγκρουσής του με τις ΗΠΑ. Μόλις εχθές βουλευτές του Ιρανικού Κοινοβουλίου (Majlis) έφεραν προς ψήφιση νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει το κλείσιμο των Στενών του Χορμούζ στα πετρελαιοφόρα σκάφη που κατευθύνονται για να προμηθεύσουν χώρες που υποστηρίζουν το σημερινό καθεστώς των κυρώσεων σε βάρος της Ιρανικής Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Το νομοσχέδιο προετοιμάστηκε στην επιτροπή εθνικής ασφαλείας και εξωτερικής πολιτικής του Κοινοβουλίου, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε Ιρανός βουλευτής στο ρωσικό δίκτυο RT. Το νομοσχέδιο φέρεται ως η απάντηση στις κυρώσεις που τέθηκαν σε ισχύ από την πρώτη μέρα του Ιουλίου από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπενθυμίζεται, ότι από τα Στενά του Χορμούζ διέρχονται περί τα 17 εκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο ανά ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2011 καθιστώντας τα ως μια από τις σημαντικότερες οδούς της τροφοδοσίας πετρελαίου διεθνώς, αφού από εκεί οδεύει προς τις αγορές το πετρέλαιο της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Κουβέιτ, του Ιράκ και σχεδόν όλο το φυσικό αέριο του Κατάρς

Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκαν και οι δηλώσεις του αμερικανού αξιωματούχου του αμερικανικού υπουργείου Αμύνης, όταν δήλωσε πως οι ΗΠΑ θα αντιδράσουν όχι μόνο στην περίπτωση που το ιρανικό Ναυτικό απειλήσει δικά του σκάφη αλλά και εμπορικά σκάφη άλλων χωρών.
defencenet-gr
Ταξίδια, φαγητό, διασκέδαση, προϊόντα ομορφιάς, όλα για την δική σας
απόλαυση με προσφορές που αγγίζουν μέχρι και το 90%
Πατήστε εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

Μπουφόν - Μπαλοτέλι ξύλο!

Η ήττα από την Ισπανία στον τελικό του Εuro 2012 δεν ήταν «αναίμακτη» για την Ιταλία. Δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου ανέφεραν ότι στα αποδυτήρια το κλίμα ήταν ιδιαίτερα «θερμό», λόγω της βαριάς ήττας και ο αρχηγός Τζίτζι Μπουφόν έριξε σφαλιάρες στον Μπαλοτέλι!

Ολα ξεκίνησαν όταν ο Ιταλογκανέζος φορ κατηγόρησε τους διεθνείς της Γιουβέντους για κακή απόδοση στον τελικό λέγοντας: «Μας βύθισαν αυτοί της Γιουβέντους!».

Στην αποστολή ήταν έξι διεθνείς των «μπιανκονέρι» (σ.σ. Μπουφόν, Μπονούτσι, Μπαρτσάλι, Κιελίνι, Μαρκίζιο, Τζιακερίνι) και ο Μπουφόν, ως αρχηγός, όχι μόνο της «Σκουάντρα Ατζούρα», αλλά και της Γιουβέντους, του ζήτησε τον λόγο!

Σιγά σιγά η κατάσταση οξύνθηκε, καθώς οι δύο άνδρες άρχισαν να φωνάζουν και τελικά ήρθαν στα χέρια, όπου ο Μπουφόν κυριάρχησε. Με την παρέμβαση των πιο ψύχραιμων οι δύο διεθνείς έδωσαν τα χέρια, αλλά οι άσχημες εντυπώσεις παρέμειναν.

Ο 34χρονος διεθνής τερματοφύλακας δεν είχε χάσει τη νευρικότητά του, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη βαριά ήττα και μπροστά στις κάμερες ύψωσε τη φωνή: «Και τώρα τι θέλετε; Να μας πετροβολήσετε; Ηρθαμε δεύτεροι στην Ευρώπη, που για μένα είναι πολύ σημαντικό επίτευγμα».

Ο Ιταλός πορτιέρο παραδέχθηκε την ανωτερότητα της Ισπανίας: «Οι αντίπαλοί μας ήταν πολύ δυνατοί και η νίκη τους είναι άξια. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να σηκώσεις τα χέρια ψηλά και ν' αποδεχθείς την ανωτερότητα του αντιπάλου. Δεν ήμασταν φρέσκοι και στα τελευταία 35 λεπτά παίξαμε με δέκα παίκτες, λόγω του τραυματισμού του Τιάγκο Μότα. Προσωπικά, δεν εύχομαι σε κανένα ποδοσφαιριστή να βιώσει κάτι ανάλογο».

Ο Μπουφόν δεν ξέχασε τους συμπατριώτες μου και τον Πραντέλι: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Ιταλούς για την υποστήριξή τους. Περνούν δύσκολες στιγμές και το ποδόσφαιρο ήταν το μοναδικό που τους χάρισε λίγη ευτυχία. Εγώ και οι συμπαίκτες μου νιώθαμε μεγάλη ευθύνη απέναντί τους. Ευτυχώς, ο Πραντέλι θα παραμείνει, γιατί εμείς τον θέλουμε. Ελπίζω οι σύλλογοι να δώσουν περισσότερη προσοχή στην εθνική Ιταλίας, γιατί ανήκει σ' όλους τους Ιταλούς».

Επαινοι
Ο κεντρικός αμυντικός Λεονάρντο Μπονούτσι επαίνεσε τη δουλειά του Πραντέλι: «Ο προπονητής μάς έδωσε μία νέα αγωνιστική ταυτότητα, που είναι επιθετική. Μας έβγαλε την ετικέτα του κατενάτσιο, που μας ακολουθεί εδώ και χρόνια».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της «Σκουάντρα Ατζούρα», Τσέζαρε Πραντέλι, δεν κατάφερε να πανηγυρίσει το πρώτο τρόπαιο στην καριέρα του, αλλά προσπάθησε να φανεί αισιόδοξος για το μέλλον:

«Η επίδοσή μας στη διοργάνωση αξίζει οκτώ με άριστα το δέκα. Το μόνο που λυπάμαι είναι πως δεν είχαμε λίγες μέρες παραπάνω για ξεκούραση πριν από τον τελικό. Αντιμετωπίσαμε μία εκπληκτική ομάδα, την πρωταθλήτρια κόσμου. Εγραψαν ιστορία και μάλιστα δικαιότατα. Αν και δεν παρατάχθηκαν με φορ κρούσης, μας δημιούργησαν πολλά προβλήματα. Ομως είμαι περήφανος για τους παίκτες μου».

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Π. ΞΗΡΟΚΩΣΤΑΣ
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟ

Στην Μοντάνα προσφέρεται ένα ποσό $250 για πληροφορίες που οδηγούν στην ασφαλή επιστροφή του Ντίνο, ενός πράσινου 4μετρου δεινόσαυρου, κατσκευασμένο από fiberglass που εξαφανίστηκε στις 21 Ιουνίου από εταιρία στο Crossroads Travel δυτικά της Missoula.Ο διευθυντής μάρκετινγκ Earl Allen, δήλωσε ότι ο δίμετρος σε ύψος δεινόσαυρος βρισκόταν σ 'ένα λόφο με θέα το Interstate 90 για 5 τουλάχιστον έτη.Ο Earl Allen λέει: "λαμβάνοντας την προϊστορική εικόνα του θα ήταν μια δύσκολη επιχείρηση να κλαπεί , διότι δεν μεταφέρεται εύκολα με μεταφορικό μέσο.Αν έχει κανείς πληροφορίες σχετικά με τα ίχνη του Dino να καλέσετε, δίδεται αμοιβή...".
Ίσως ο Dino να αποφάσισε να γυρίσει στην... εποχή του!

Reward offered for missing dinosaur
πηγη
Διαβάστε περισσότερα...

Φτιάξε ενυδατική κρέμα προσώπου

Τελείωσε η ενυδατική κρέμα προσώπου και δεν ξέρετε τι να εφαρμόσετε στο πρόσωπο σας; Μην ανησύχησε καθόλου. Μπορείτε μόνες σας να φτιάξετε την καλύτερη η οποία θα είναι φυσική και αποτελεσματική.
Θα χρειαστείτε: 2 κρόκους αυγών 50 γρ. λάδι αβοκάντο μισό κουταλάκι χυμό λεμονιού μισό κουταλάκι ξύδι μήλου
Εκτέλεση:
Ξεχωρίστε τον κρόκο των 2 αυγών και τα χτυπάτε στο μίξερ προσθέτοντας σταγόνα-σταγόνα το λάδι αβοκάντο. Στη συνέχεια προσθέστε το χυμό λεμονιού και το ξύδι μήλου. Η κρέμα είναι έτοιμη! Την συντηρείτε στο ψυγείο. Η διάρκεια ζωής της είναι 3 μέρες.
Μην ξεχνάτε: Να κάνετε πάντα τεστ αλλεργίας: τοποθετείτε μία μικρή ποσότητα από το μείγμα του προϊόντος στο σημείο πίσω από το αυτί και περιμένετε για 20 λεπτά . Εάν κοκκινίσει και δημιουργηθεί ερεθισμός, ξεπλένετε και δεν το εφαρμόζετε.
ΠΗΓΗ fe-mail-gr
Διαβάστε περισσότερα...

25 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ η CYTA

Σύγχρονο δουλεμπόριο, με τους υπεύθυνους της εταιρείας να πλουτίζουν αισχρά στις πλάτες των ανέργων, που αγωνιούν για το μέλλον τουςΤο ποσόν των 25 ευρώ ζητά ο κυπριακός οργανισμός τηλεπικοινωνιών, Cyta, από όλους τους όσους αναζητούν σε αυτόν θέση εργασίας! Δείτε το Όπως αναφέρεται στη σχετική ιστοσελίδα του δικτυακού της τόπου, «οι αιτήσεις για θέσεις στη Cyta υποβάλλονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι αιτητές θα πρέπει το αργότερο ως τις 3/07/2012, η ώρα 12.00 (το μεσημέρι) να:

Α) υποβάλουν ΟΡΙΣΤΙΚΑ την αίτηση τους και
Β) καταβάλουν το τίμημα των €25 για υποβολή της αίτησης (για να υποβληθεί οριστικά η αίτηση θα πρέπει να καταβληθεί και το σχετικό τίμημα).
Το τίμημα υποβολής αίτησης είναι €25 και δεν θα επιστρέφεται».

Οι θέσεις αυτές αφορούν εργασία στο Κέντρο Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης (ΚΤΕ) στη Λευκωσία και Λεμεσό και μένει να δούμε αν η ίδια πρακτική θα εφαρμοστεί και στις δραστηριότητες της επιχείρησης στην Ελλάδα. Ίσως η Cyta καταφέρει να αποκομίσει και κέρδος από την αγωνία και τη διαθεσιμότητα των ανέργων σε δυο χώρες που πλήττονται από την οικονομική κρίση.
Διαβάστε περισσότερα...

Milla Jovovich - Versace

Η Liz Hurley έβαλε φωτιά στο καλλιτεχνικό στερέωμα το 1994, όταν φόρεσε ε΄να αποκαλυπτικό μαύρο φόρεμα Versace το οποίο ήταν δεμένο με παραμάνες.Τώρα το μοντέλο-ηθοποιός Milla Jovovich προκαλεί σάλο με ένα εξίσου τολμηρό σχέδιο από τον ιταλικό οίκο μόδας.
Όλα τα μάτια στράφηκαν στην 36χρονη Milla, όταν εκείνη έφτασε στην επίδειξη μόδας Versace στο Παρίσι φορώντας ένα μαύρο φόρεμα που στο πλάι δεν είχε καθόλου ύφασμα αλλά έκανε ένα πρωτότυπο δέσιμο με μεταλλικούς κρίκους.






newsbeast
Διαβάστε περισσότερα...

Tom Cruise divorce Katie Holmes

Μία ημέρα πριν την επίσημη ανακοίνωση του τέλους του γάμου της με τον Τομ Κρουζ, η Κέιτι Χολμς είχε ήδη πακετάρει και, αγκαλιά με την κόρη της, είχε πάει στο νέο της διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη.Το διαμέρισμα όπου θα μείνουν, μάνα και κόρη, δεν έχει εντοπιστεί ακόμη από τους παπαράτσι, όμως, πηγές αναφέρουν ότι βρίσκεται κοντά στα μέρη όπου τους αρέσει να συχνάζουν.Όσο για τον – και πάλι εργένη – Τομ, βρίσκεται στην Ισλανδία για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας με τίτλο Oblivion. Μάλλον ο τίτλος θα πρέπει να λέει πολλά για τον Κρουζ, καθώς στα ελληνικά σημαίνει «λήθη».
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα...

Diogenis Studio-Ρουβάς+Πάολα

Ο Σάκης Ρουβάς μετά τη συνεργασία με τον Αντύπα, θα μας εκπλήξει και τον ερχόμενο χειμώνα με τη συνεργασία του με την Πάολα!Ο τραγουδιστής έχει ήδη κλείσει τις εμφανίσεις του για το Χειμώνα. Έτσι σύμφωνα με την Espresso θα εμφανίζεται στο «Diogenis Studio» και στο πλευρό του θα έχει την Πάολα που φέτος στα MAD Awards εντυπωσίασε!
gossip
Διαβάστε περισσότερα...