poios paparizou elena

poios paparizou
Έχει δηλώσει πως τα τραγούδια που καλείται να ερμηνεύσει, εκφράζουν κάτι από τη ζωή της! Tο καινούριο κομμάτι της Έλενας Παπαρίζου με τίτλο «Ποιος», που ερμήνευσε για πρώτη φορά στη σκηνή των βραβείων MAD, είναι όλο… νόημα!
Φορώντας μία πράσινη φόρμα και με την συνοδεία πιάνου, η Έλενα Παπαρίζου ερμήνευσε την τελευταία της μπαλάντα, σε στίχους και μουσική του Γιώργου Μουκίδη. Πάρτε παρακάτω μια γεύση...
«Στέκομαι εγώ στα σκοτεινά
κι αναρωτιέμαι απ' την αγάπη μας τι έμεινε
θέλω μονάχα να μου πεις
ποιον να χρεώσω για το θαύμα που δεν έγινε
ποιος, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη
για όλα αυτά που έχουν γίνει
πες μου, ποιος
Πώς, πώς θα μπορέσω να ξεχάσω
κι απ' την αρχή να σ' αγκαλιάσω
Πες μου, ποιος
ποιος θα γίνει πάλι ο άνθρωπός μου
και θα 'ναι πάντοτε δικός μου
Πες, μου ποιος…»

Άραγε; Το αφιερώνει κάπου η Έλενα;
Δείτε το σχετικό βίντεο

Διαβάστε περισσότερα...

Sexy Jessica Wright

Με ένα καυτό φόρεμα που αναδείκνυε τις εκρηκτικές καμπύλες της αλλά και το πλούσιο μπoύστο της για το οποίο είναι ιδιαίτερα περήφανη μετά την αυξητική που έκανε, εμφανίστηκε η βρετανίδα τηλεστάρ Jessica Wright.Βγαίνοντας από το ξενοδοχείο με τις φίλες της, οι παπαράτσι εντόπισαν την Jessica και φυσικά την φωτογράφισαν. Εκείνη φυσικά το καταχάρηκε αφού τον τελευταίο καιρό δέχθηκε έντονη κριτική όταν αποφάσισε να κάνει αυξητική ακόμα και από το στενό οικογενειακό της περιβάλλον.
Διαβάστε περισσότερα...

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ-ΣΥΝΘΕΣΗ

Από ώρα σε ώρα αναμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας τρικομματικής κυβέρνησης η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα ορκιστεί σήμερα το μεσημέρι. Ο νέος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θέλει να ορκίσει ένα ολιγομελές σχήμα 16 υπουργών και περίπου 20 υφυπουργών και αυτή είναι η επιθυμία και των δύο άλλων εταίρων της κυβέρνησης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δημιουργηθούν τρία νέα υπουργεία, το Μακεδονίας-Θράκης, το υπουργείο Ναυτιλίας και το υπουργείο Τουρισμού το οποίο επικρατέστερη να αναλάβει φέρεται η πρώτη σε ψήφους στην Α' Αθηνών βουλευτής της ΝΔ Ολγα Κεφαλογιάννη.
Αναμένονται επίσης συγχωνεύσεις στον κύκλο των οικονομικών υπουργείων όπως και στον τομέα Παιδείας και Πολιτισμού. Τις δικές τους προτάσεις θα κάνουν και οι αρχηγοί των δύο άλλων κομμάτων Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης αναλογικά με την δύναμη των κομμάτων τους.
Ο Ράπανος νέος υπουργός Οικονομικών
Η κρισιμότητα της κατάστασης στον οικονομικό τομέα και τα επείγοντα ραντεβού στην Ευρώπη οριστικοποίησαν από χθες για τη θέση του υπουργού Οικονομικών τον Βασίλη Ράπανο, ως σήμερα διοικητή της Εθνικής και πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.
Υπέρ του κ. Ράπανου συνηγόρησαν Έλληνες και ευρωπαίοι παράγοντες του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Ο κ. Ράπανος συμμετείχε στην σύσκεψη για την προετοιμασία της εκπροσώπησης της χώρας στο Eurogroup από τον υπηρεσιακό υπουργό Γεώργιο Ζανιά μαζί με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Πάντως για τυπικούς λόγους αποφασίστηκε να μην πάει και εκείνος την Πέμπτη στις Βρυξέλλες. Ο κ. Ζανιάς είναι πιθανό να παραμείνει στο οικονομικό επιτελείο με την θέση του αναπληρωτή ενώ για θέση του υφυπουργού πιθανότερος είναι ο Χρήστος Σταικούρας, βουλευτής της ΝΔ.
Ποιοι αναλαμβάνουν τα υπόλοιπα υπουργεία

Φαβορί για το υπουργείο Ανάπτυξης θεωρείται ο Γιάννης Στουρνάρας ενώ πιθανότητες υπάρχουν και για τον κ. Κωστή Χατζηδάκη. Τα δυο αυτά ονόματα ακούγονται και για το υπουργείο Υποδομών.
Για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θεωρείται πιθανό να παραμείνει ο Ναπολέων Μαραβέγιας που είναι και πρόταση του ΠΑΣΟΚ και προσωπικός φίλος του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Για το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπάρχει πρόταση του κ. Κουβέλη να παραμείνει ο κ. Τσάλτας ενώ ακούγεται το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη αν μείνει εκτός κυβέρνησης η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη αφού η οικογένεια δεν μπορεί να έχει δύο πρόσωπα.
Για το υπουργείο Δικαιοσύνης ο κ. Σαμαράς θέλει τον πρώην πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπο Αθανασίου ο οποίος εξελέγη στην δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας αν και υπάρχει και ο Αντώνης Ρουπακιώτης, πρόταση της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος δεν δέχθηκε να παραμείνει στο υπουργείο Εργασίας.
Για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι επικρατέστερος ο καθηγητής Αντώνης Μανιτάκης πρόταση της ΔΗΜΑΡ.
Για το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως είναι υποψήφιος ο βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας ενώ υπάρχει σκέψη να ενοποιηθούν τα υπουργεία Εσωτερικών και Δημοσίας Τάξεως.
Για το υπουργείο Ναυτιλίας που θα επανασυσταθεί πιθανό είναι το όνομα του Μανώλη Κεφαλογιάννη.
Για το υπουργείο Εργασίας ακούγεται το όνομα του Τάσου Γιαννίτση ως πρόταση του ΠΑΣΟΚ και εναλλακτικά το όνομα του κ. Στυλιανίδη.
Για το υπουργείο Εξωτερικών επικρατέστεροι θεωρούνται οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ κ.κ. Σταύρος Δήμας και Δημήτρης Αβραμόπουλος οι οποίοι δεν αποκλείεται να παραμείνουν ως αντιπρόεδροι της νέας κυβέρνησης.
Για το υπουργείο Αμύνης πιθανότερος θεωρείται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αν και υπάρχουν ισχυρές εισηγήσεις να το κρατήσει ο υπηρεσιακός υπουργός Φραγκούλης Φράγκος.
Το υπουργείο Παιδείας το οποίο αναμένεται να ενοποιηθεί με το υπουργείο Πολιτισμού είναι φαβορί ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ενώ για τη θέση του υφυπουργού ακούγεται το όνομα της κυρίας Λίνας Μενδώνη, πρόταση του ΠΑΣΟΚ.
Για το υπουργείο Υγείας ακούγεται το όνομα του καθηγητή Χριστόδουλου Στεφανάδη ο οποίος την τελευταία στιγμή δεν μπήκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.

Για την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου ακούγεται ο νυν εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γιάννης Μιχελάκης αν και κυκλοφόρησε ότι υπάρχουν επιφυλάξεις από τη πλευρά της Δημοκρατικής Αριστεράς. Στην περίπτωση αυτή ο κ. Μιχελάκης θα αναλάβει διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.
Στην θέση του υπουργού Επικρατείας είναι πιθανό να βρεθεί ένας από τους δύο στενούς συνεργάτες του προέδρου Δημήτρης Σταμάτης ή Χρύσανθος Λαζαρίδης. Για την θέση του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου ο επίσης στενός συνεργάτης Τάκης Μπαλτάκος και για διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου ο Κώστας Μπούρας.
Μεϊμαράκης στην Προεδρία της Βουλής
Για το τρίτο πολιτειακό αξίωμα που είναι η θέση του προέδρου της Βουλής έχει σχεδόν κλειδώσει το όνομα του Βαγγέλη Μειμαράκη ο οποίος συμμετείχε στην διαπραγμάτευση για την προγραμματική συμφωνία μεταξύ των τριών κομμάτων. Την θέση διεκδικούσε και η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Βύρων Πολύδωρας που εξελέγη πρόεδρος Βουλής μεταξύ των δυο εκλογικών γύρων.
Διαβάστε περισσότερα...

Παπαβασιλείου: Ήταν καλή χρονιά για μένα

Μια σεξι παρουσια με πλουσιο μπουστο ειναι η... Έλενα Παπαβασιλείου: «Ήταν μια καλή χρονιά για μένα. Την εποχή που τόσοι καταξιωμένοι άνθρωποι της τηλεόρασης έμειναν μακριά από το μέσον, εγώ συμμετείχα σε μια εκπομπή υψηλής τηλεθέασης και ταυτόχρονα μου έγινε μια άκρως δελεαστική πρόταση για το ραδιόφωνο», λέει η παρουσιάστρια στο Glam κι συνεχίζει: «Βέβαια, κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει τελικά του χρόνου λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά μόνο το γεγονός πως κάποιοι με έχουν στα σχέδια τους με τιμά και με κάνει χαρούμενη».
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΙΛΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 15

ΣΙΛΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 15 - Ο Μποράν σώζει τη Σιλά από βέβαιο θάνατο. Το μίσος της μετατρέπεται σε ευγνωμοσύνη. Εντωμεταξύ, ο Τζιχάν προσπαθεί να πείσει τον πατέρα του και το θείο του ότι ο Μποράν δεν είναι άξιος φύλαρχος. Η αστυνομία βρίσκει τα κλεμμένα πράγματα του Μποράν στην όχθη του ποταμού. Ο Εμρέ παίρνει την απόφαση να μιλήσει στους δημοσιογράφους για τη Σιλά…
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΙΛΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 14

ΣΙΛΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 14-Περίληψη: Τα όπλα κατεβαίνουν αλλά ο Μποράν συνειδητοποιεί πως ο ρόλος του στη φυλή δεν εγγυάται μια ήρεμη ζωή... Ο Τζιχάν χαίρεται που δεν εισακούεται ο αιώνιος αντίπαλος του... Ο Μποράν προσπαθεί να κάνει τη Σιλά να τον συγχωρέσει. Το τεταμένο κλίμα στην οικογένεια έχει ως συνέπεια να ταραχθεί η Ναρίν και να αποβάλει... Διαβάστε περισσότερα...

ΑΣΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 12

ΑΣΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 12. Ο Ασλάν Κοτζάογλου θεωρεί πως υπεύθυνος για όλα τα δεινά που περνάει η οικογένειά του είναι ο Ντεμίρ και σ' ένα καυγά που ξεσπάει μεταξύ τους, τον τραυματίζει. Αμέσως τον χτυπημένο Ντεμίρ, τρέχει να βοηθήσει η Άσι. Το συμβάν αυτό γίνεται η αφορμή να εκδηλώσουν τα συναισθήματά τους. Η Σουχεϊλά βρίσκεται πολύ κοντά στο να βρει τον γιο της. Πηγαίνει στον Ιχσάν για να ζητήσει τη βοήθειά του, αλλά γίνεται αντιληπτή από τον Τζεμάλ και τη Νεριμάν. Η Νεριμάν αρχίζει να αναρωτιέται για τους λόγους της επίσκεψης της Σουχεϊλά στον άντρα της. Ο Ιχσάν αποφυλακίζεται με εγγύηση και η Άσι προσπαθεί να βρει τα χρήματα να την πληρώσει. Όλη η οικογένεια ελπίζει στη βοήθεια του Τζεμάλ, όμως εκείνος δεν κάνει κάποια κίνηση. Ο Κενάν, ο οποίος κατά σύμπτωση γνωρίζει ότι ο Ντεμίρ είναι αυτός που στα κρυφά βοηθά την οικογένεια Κοτζάογλου, κάνει πρόταση γάμου στην Άσι, με αντάλλαγμα την πληρωμή της εγγύησης. Η Άσι πρέπει να πάρει μια απόφαση. Θα θυσιάσει την αξιοπρέπειά της προκειμένου να σώσει τον πατέρα της; Θα καταφέρει ο Ντεμίρ να τη βγάλει από αυτό το αδιέξοδο;
ASI GREEK
Διαβάστε περισσότερα...

Δροσιά δίχως σπατάλη ενέργειας

Συμβουλές και ιδέες για δροσιά δίχως τη σπατάλη ενέργειας
Κάθε καλοκαίρι, τα τελευταία χρόνια, στη χώρα μας σημειώνονται διαδοχικά ρεκόρ στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, εξαιτίας της χρήσης των κλιματιστικών. Ρεκόρ που φουσκώνουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, επιβαρύνουν το περιβάλλον και γεννούν το φόβο ενός μπλακ άουτ.

Αυτό το καλοκαίρι μπορείτε να δροσίσετε το χώρο σας με έναν κάπως διαφορετικό τρόπο. Όχι, δεν θα χρειαστεί να απαρνηθείτε τον κλιματισμό, αλλά να περιορίσετε τη χρήση του, βάζοντας στο λεξιλόγιο και στις καθημερινές συνήθειές σας την έννοια του «φυσικού παθητικού δροσισμού». Με αυτό τον τρόπο, θα κερδίσετε χρήματα ενώ παράλληλα προστατεύετε το περιβάλλον.

Βάψτε τα... άσπρα

Όταν η ακτινοβολία πέφτει πάνω σε μια επιφάνεια, τότε είτε απορροφάται, είτε ανακλάται, είτε συμβαίνουν και τα δύο. Βάψτε το εξωτερικό μέρος του σπιτιού σε μη απορροφητικά (ανοιχτά) χρώματα και ειδικά υλικά (συμβουλευτείτε εναν πολιτικό μηχανικό).

Οι μουντοί, σκουρόχρωμοι εξωτερικοί τοίχοι απορροφούν το 70-90% της προσπίπτουσας ακτινοβολίας, με αποτέλεσμα να αυξάνουν τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού. Επιλέξτε, λοιπόν, για το εξωτερικό κέλυφος του σπιτιού απορροφητικά υλικά. Θα ανακλούν ένα μεγάλο ποσοστό της ηλιακής ακτινοβολίας, με αποτέλεσμα να εισέρχεται στο σπίτι λιγότερη θερμότητα.

Σύμφωνα με έρευνα των Α. Σύννεφα, Μ. Σανταμούρη και Ι. Λιβαδά, η επιλογή των κατάλληλων «ψυχρών» ανακλαστικών επιχρισμάτων ή καλύψεων μπορεί να μειώσει τη θερμοκρασία μιας λευκής επιφάνειας από μπετόν έως και κατά 4°C κατά τη διάρκεια μιας ζεστής καλοκαιρινής ημέρας και έως και κατά 2°C κατά τη διάρκεια μιας ζεστής καλοκαιρινής νύχτας.

Φτιάξτε κήπο στην ταράτσα σας

Ως προς αυτό, έχετε πολλές δυνατότητες. Μπορείτε π.χ. να φυτέψετε θάμνους και δέντρα σε μεγάλες γλάστρες ή να απευθυνθείτε σε ένα εξειδικευμένο κηποτεχνικό γραφείο για να φτιάξετε έναν πραγματικό κήπο (δηλαδή η ταράτσα να στρωθεί με τις κατάλληλες μονώσεις και να καλυφτεί με χώμα, στο οποίο θα φυτέψετε τα είδη που σας αρέσουν).

Μια άλλη, εξίσου καλή ιδέα είναι να δημιουργήσετε έναν κλασικό δυτικό ή ανατολίτικο κήπο.

Μπορείτε επίσης να διαμορφώσετε το χώρο σαν συνέχεια του φυσικού περιβάλλοντος, δηλαδή να επιλέξετε αυτοφυή είδη της περιοχής σας, τα οποία δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα. Το κόστος της διαμόρφωσης ενός κήπου από εξειδικευμένο γραφείο ξεκινά από τα 60 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Δημιουργήστε σκιά

Είναι σημαντικό να υπάρχουν καταφύγια δροσιάς στο χώρο όπου περνάτε πολλές ώρες της ημέρας. Ιδού τι μπορείτε να κάνετε:

-Μεριμνήστε για την εξωτερική σκίαση του σπιτιού με τέντες, ξύλινα στέγαστρα και πέργκολες. Εναλλακτικά, τοποθετήστε έξω από την μπαλκονόπορτα μια ομπρέλα θαλάσσης (από 20 ευρώ).

-Εξοπλίστε τα παράθυρα με ρόλερ και blinds (το ύφασμα πωλείται με το μέτρο σε καταστήματα με είδη οικιακού εξοπλισμού, σε κάποιες περιπτώσεις με το μηχανισμό, και η τιμή του ξεκινά από 35 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο).

-Κλείνετε τις κουρτίνες τις ώρες έντονης ηλιοφάνειας. Έτσι, πετυχαίνετε δύο πράγματα: 1. Η ηλιακή ακτινοβολία δεν εισέρχεται στο χώρο. 2. Το στρώμα αέρα ανάμεσα στις κουρτίνες και το παράθυρο λειτουργεί ως θερμομονωτικό.

Βρείτε τη δροσιά

-Αξιοποιήστε την εξάτμιση του νερού, για να αυξήσετε το ποσοστό υγρασίας στον αέρα. Γεμίστε μερικές γυάλες με νερό και τοποθετήστε τις κοντά στα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες.

Για να τις ομορφύνετε, γεμίστε τις με φυτά που αναπτύσσονται στο νερό (π.χ. κύπερος, μπαμπού, τηλέγραφος). Φροντίστε να αναπληρώνετε το νερό που εξατμίζεται.

-Αερίζετε το σπίτι νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ. Ανοίξτε το παράθυρο της κουζίνας και του καθιστικού και, αφού στερεώσετε τις πόρτες για να μη «χτυπούν», αφήστε να σχηματιστεί ρεύμα.

Κλείστε τα παράθυρα το μεσημέρι

Είναι η ιδανική λύση για τις ώρες που σημειώνονται οι υψηλότερες εξωτερικές θερμοκρασίες. Μη νομίζετε ότι, αν τα αφήσετε ανοιχτά, θα σχηματιστεί ρεύμα.

Το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να διοχετεύσετε θερμό αέρα στο χώρο. Έτσι, η εσωτερική θερμοκρασία θα φτάσει τα επίπεδα της εξωτερικής.

6. Απομονώστε τις πηγές θερμότητας

Για το 1/3 περίπου της θερμότητας που παράγεται σε ένα μέσο σπίτι, υπεύθυνες είναι οι ηλεκτρικές συσκευές. Γι' αυτό, λοιπόν:

-Κλείστε τα φώτα με την πρώτη ευκαιρία. Ένας κοινός λαμπτήρας πυράκτωσης μετατρέπει το 80% της ενέργειας που καταναλώνει σε θερμότητα, η οποία διοχετεύεται στο χώρο.

Το καλοκαίρι αξιοποιήστε το φυσικό φωτισμό όσο περισσότερο μπορείτε. Ανοίγετε τα παράθυρα για να μπαίνει φως.

-Απομακρύνετε τους καθρέφτες που βρίσκονται απέναντι από τα παράθυρα. Αντανακλούν τη θερμότητα στο εσωτερικό του σπιτιού.

Κάντε τα σωστά... ανοίγματα

Αν σκέφτεστε να ανακαινίσετε το σπίτι σας, επιλέξτε για τα παράθυρα φιμέ ή ανακλαστικά (σαν καθρέφτες) τζάμια.

Επιπλέον, μπορείτε να καλύψετε τα παράθυρα με ειδικές επιστρώσεις ή μεμβράνες ηλιοπροστασίας (από 30 ευρώ το τ.μ. - συνήθως διατίθενται σε ρολά). Το μόνο που μπορεί να σας αποθαρρύνει είναι το υψηλό κόστος τους.

3 εναλλακτικοί τρόποι ενεργητικού «δροσισμού»

1. Ανεμιστήρες οροφής: Είναι ιδανικοί, αν το σπίτι σας είναι ψηλοτάβανο. Αν και δεν ψυχραίνουν τον αέρα, όπως τα κλιματιστικά, δημιουργούν ένα δροσερό ρεύμα, που κάνει ευχάριστη την ατμόσφαιρα ακόμη και όταν ο υδράργυρος βρίσκεται στα ύψη.

Για καλύτερα αποτελέσματα, στερεώστε τους σε απόσταση 2,5-3 μ. από το δάπεδο και 25-30 εκ. από το ταβάνι. Θα τους βρείτε σε καταστήματα με φωτιστικά είδη (κατά μέσο όρο κοστίζουν 250 ευρώ).

2. Γεωθερμικά συστήματα: Αυτή η τεχνολογία βασίζεται στο ότι λίγα μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους η θερμοκρασία παραμένει σταθερή (στους 12°C).

3. Ενδοδαπέδια συστήματα: Τα γνωστά συστήματα θέρμανσης μπορούν να καλύψουν -με τον κατάλληλο σχεδιασμό- και τις ανάγκες μας για δροσιά.

Πηγή: myself-gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το 356 π.Χ. γεννιέται ο Μέγας Αλέξανδρος!

Alexander the Great
Το 356 π.Χ. γεννιέται ο Μακεδόνας βασιλιάς και μέγας στρατηλάτης, Αλέξανδρος Αλέξανδρος ο Μέγας ή Αλέξανδρος Γ' ο Μακεδών, Βασιλεύς Μακεδόνων, Ηγεμών (Στρατηγός Αυτοκράτωρ) της Πανελλήνιας Συμμαχίας κατά της Περσικής αυτοκρατορίας, διάδοχος των Φαραώ της Αιγύπτου, Κύριος της Ασίας και βορειοδυτικής Ινδίας, οι κατακτήσεις του οποίου αποτέλεσαν τον θεμέλιο λίθο των βασιλείων των Διαδόχων του. Οι Αλεξανδρινοί χρόνοι αποτελούν το τέλος της κλασσικής αρχαιότητας και την απαρχή της περιόδου της παγκόσμιας ιστορίας γνωστής ως Ελληνιστικής. Υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες στρατηγούς στην ιστορία του έθνους, καταφέρνοντας σε ηλικία μόλις 33 ετών να κατακτήσει το μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου (4ος αιώνας π.Χ.).

Γεννήθηκε στην Πέλλα της Μακεδονίας το 356 π.Χ.. Γονείς του ήταν ο βασιλιάς Φίλιππος Β' της Μακεδονίας και η πριγκίπισσα Ολυμπιάδα της Ηπείρου. Πέθανε στην Βαβυλώνα, στο παλάτι του Ναβουχοδονόσορα Β' στις 10 Ιουνίου του 323 π.Χ., σε ηλικία ακριβώς 32 ετών και 11 μηνών.

Βασιλιάς της Μακεδονίας, συνέχισε το έργο του πατέρα του, του Φιλίππου Β'. Ο Φίλιππος Β' ήταν ιδιαίτερα ικανός στρατηγός, πολιτικός και διπλωμάτης, αναμορφωτής του μακεδονικού στρατού και του μακεδονικού κράτους.

Ο Αλέξανδρος, ολοκλήρωσε την ενοποίηση των αυτόνομων ελληνικών πόλεων-κρατών της εποχής, και κατέκτησε σχεδόν όλο τον γνωστό τότε κόσμο (Μικρά Ασία, Περσία, Αίγυπτο κλπ), φτάνοντας στις παρυφές της Ινδίας.

πηγή: wikipedia
Διαβάστε περισσότερα...