ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΑΣΙ

Ο ΑΝΤ1 δίνει άλλο ένα ραντεβού με την επιτυχία και φέρνει στους δέκτες μας τη δραματική σειρά ASI-ANT1 . Πρόκειται για μια πολύ επιτυχημένη τούρκικη παραγωγή με εκατομμύρια fans, την οποία συνθέτουν η εξαιρετική σκηνοθεσία, το δυνατό σενάριο και φυσικά οι μοναδικές ερμηνείες των λαμπερών πρωταγωνιστών, όπως η super star Τουμπά Μπουγιουκουστούν και ο γοητευτικός Μουράτ Γιλντριρίμ.
ASI GR
Series Cast
Tuba Büyüküstün ... Asiye 'Asi' Kozcuoglu (71 episodes, 2007-2009)
Murat Yildirim ... Demir Dogan (71 episodes, 2007-2009)
Çetin Tekindor ... Ihsan Kozcuoglu (71 episodes, 2007-2009)
Nur Sürer ... Neriman Kozcuoglu (71 episodes, 2007-2009)
Selma Ergeç ... Defne Kozcuoglu (71 episodes, 2007-2009)
Cemal Hunal ... Kerim (71 episodes, 2007-2009)
Tülay Günal ... Süheyla (71 episodes, 2007-2009)
Tülay Bursa ... Fatma (71 episodes, 2007-2009)
Aslihan Guner ... Gonca Kozcuoglu (71 episodes, 2007-2009)
Necmettin Çobanoglu ... Ökkes (71 episodes, 2007-2009)
Saygin Soysal ... Aslan (69 episodes, 2007-2009)
Ibrahim Bozguney ... Arif (69 episodes, 2007-2009)
Onur Saylak ... Ziya (57 episodes, 2008-2009)
Elif Sönmez ... Melek Dogan (56 episodes, 2007-2009)
Kenan Bal ... Namik (37 episodes, 2008-2009)
Dilara Deviren ... Ceylan Kozcuoglu (35 episodes, 2007-2008)
Tuncel Kurtiz ... Cemal Aga / ... (34 episodes, 2007-2008)
Ayca Zeynep Aydin ... Leyla (32 episodes, 2007-2008)
Sahnaz Cakiralp ... Sarmasik (28 episodes, 2008-2009)
Setenay Yener ... Sevinc (26 episodes, 2007-2008)
Kanbolat Gorkem Arslan ... Ali Uygur (25 episodes, 2008-2009)
Emrah Elçiboga ... Zafer (23 episodes, 2008-2009)
Menderes Samancilar ... Haydar Dogan (21 episodes, 2009)
Eli Mango ... Madam (16 episodes, 2007-2008)
Zeynep Çopur ... Ceylan Kozcuoglu (14 episodes, 2009)
Ezgi Çelik ... Inci (9 episodes, 2009)
Remzi Evren ... Mahmut (5 episodes, 2007)
Idil Vural ... Young Süheyla (4 episodes, 2007-2008)
Elvin Aydogdu ... Cevriye (4 episodes, 2007)
Elif Sümbül Sert ... Emine Dogan (3 episodes, 2007-2009)
Salahsun Hekimoglu ... Reha (2 episodes, 2008)






Διαβάστε περισσότερα...

"Μεγαλοπρεπη" τουρκικα βασανιστηρια!

Ο δικηγόρος μιας βιολονίστριας και μιας τραγουδίστριας οι οποίες είναι μέλη ενός τουρκικού μουσικού συγκροτήματος που είναι στρατευμένο στην αριστερά κατηγόρησε σήμερα την αστυνομία της Κωνσταντινούπολης ότι...
βασάνισε τις δύο πελάτισσές του, σπάζοντας το χέρι της πρώτης και τρυπώντας τα τύμπανα των αυτιών της δεύτερης για να βάλουν τέλος στην καριέρα τους.
Η SELMA ALTIN και η DILAN BALCI, αντιστοίχως τραγουδίστρια και βιολονίστρια του συγκροτήματος Grup Yorum, συνελήφθησαν την Παρασκευή μπροστά από το Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής της Κωνσταντινούπολης μαζί με άλλους 25 διαδηλωτές που ζητούσαν να αποδοθεί το πτώμα του ύποπτου ως δράστη μιας επίθεσης καμικάζι εναντίον ενός αστυνομικού τμήματος.
Η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου και είχε αποτέλεσμα το θάνατο ενός αστυνομικού και τον τραυματισμό πολλών προσώπων. Την ευθύνη ανέλαβε το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο-Κόμμα (DHKP-C), το οποίο η Τουρκία, οι ΗΠΑ και η ΕΕ θεωρούν τρομοκρατική οργάνωση.
Οι δύο γυναίκες μουσικοί υποβλήθηκαν σε βασανιστήρια από την πρώτη στιγμή της σύλληψής τους: τις πέταξαν στο έδαφος και τις ξυλοκόπησαν άγρια, δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος του, ο Ταϊλάν Τανάι.
Όμως τα χτυπήματα διπλασιάσθηκαν όταν οι αστυνομικοί έριξαν τις δύο γυναίκες σ' ένα αστυνομικό όχημα, πρόσθεσε ο υπερασπιστής τους.
Το εντυπωσιακό είναι πως η τραγουδίστρια του Γκρουπ Γιορούμ, η Σελμά Αλτίν, χτυπήθηκε και στα δύο αυτιά μέχρι να σπάσουν τα τύμπανά της ενώ της είχαν δέσει τα χέρια με χειροπέδες στην πλάτη. Και στη βιολονίστρια του συγκροτήματος, την Εζγκί Ντιλάν Μπαλτσί, της έπσασαν το χέρι επειδή έπαιζε βιολί, υπογράμμισε ο Τανάι.

Οι αστυνομικοί γνώριζαν πιθανόν τις μουσικές δραστηριότητες των πελατισσών μου και τις βασάνισαν με τρόπο ώστε να βάλουν τέλος στις δραστηριότητές τους, τόνισε επίσης ο δικηγόρος διευκρινίζοντας ότι υπέβαλε μήνυση κατά της αστυνομίας.

ΟΙ δύο γυναίκες αφέθηκαν ελεύθερες το βράδυ της Τρίτης, όμως έχει ασκηθεί δίωξη εναντίον τους.

Το Γκρουπ Γιορούμ, ένα συγκρότημα που ιδρύθηκε το 1985, είναι γνωστό για τις επανεκτελέσεις επαναστατικών τραγουδιών.

Το DHKP-C είναι μια ριζοσπαστική μαρξιστική-λενινιστική οργάνωση, κληρονόμος διαδοχικών επαναστατικών οργανώσεων που με διάφορες ονομασίες έχουν αναλάβει από το 1976 την ευθύνη για δεκάδες επιθέσεις κι φόνους Τούρκων αξιωματούχων.

Διαβάστε περισσότερα...

Οι Ελληνες ειχαν ανακαλυψει την Αμερικη πριν τον Κολομβο

palacio de las grecas mitla mexico
Πολυετείς έρευνες και ανακάλυψη ευρημάτων από ερευνητές και επιστήμονες, δείχνουν ότι υπήρχε έντονη η παρουσία του Ελληνικού στοιχείου, καθώς και επηρεασμού της τέχνης των κατοίκων από την Ελληνική τεχνοτροπία.

Το πλήθος Αρχαιολογικών και γλωσσολογικών ευρημάτων είχε σαν αποτέλεσμα την επίσημη αποστολή ομάδας από το Ε. Μ. Πολυτεχνείο Αθηνών στο Περού , προκειμένου να μελετήσουν την ομοιότητα των ευρημάτων με τα αντίστοιχα Ελληνικά.

Οι περιοχές βρίθουν από Ελλάδα, και ευρήματα με κλασικά θέματα, όπως κεφάλια μέδουσας, οικοδομήματα με Μυκηναϊκή τεχνοτροπία, μαιάνδρους, τον Ηρακλή με ρόπαλο και λεοντή, ελληνικά αγγεία και αμφορείς που έχουν βρεθεί σε πολλά μέρη της Αμερικανικής ηπείρου και στο Περού.

Υπάρχουν και οι πόλεις Μόντε Αλμπάν και η Μίτλα με τις κιονοστοιχίες, που μας θυμίζουν την Τσίτσεν Ίτσα και εκείνες της Κνωσού και της Τίρυνθας. Επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα γλωσσολογικά ευρήματα, καθώς πλήθος από τοπικές διάλεκτοι, έχουν σαν βάση την Ελληνική γλώσσα με πάρα πολλές Ελληνικές λέξεις! Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο στα νησιά Χαβάη ευρέθησαν 1108 Ελληνογενείς λέξεις!

Palacio de las Grecas= Το παλάτι των Ελλήνων

Στην νοτιοανατολική Βενεζουέλα υπάρχει ένα από τα πιο αινιγματικά και εντυπωσιακά μνημεία της προϊστορικής Αμερικής: “την πέντρα πιντάδα ” (πέτρα με ζωγραφιές).Είναι ένα ογκώδες μνημείο μήκους 92 μέτρων, πλάτους 76 και μοιάζει σαν ένα τεράστιο αυγό.
Image
Εκεί ανακαλύφθηκαν ντολμέν παρόμοια με εκείνα της Ευρώπης και της Αλγερίας, γραμμένα με Ελληνικά γράμματα”.Αυτά είναι ζωγραφισμένα πάντοτε σε προφίλ και είναι συχνά φτιαγμένα με μία ειδική μέθοδο, παρόμοια με εκείνη που χρησιμοποιούσαν στην αρχαία Ελλάδα την Τρίτη χιλιετία πΧ.

Επίσης υπάρχει μια νωπογραφία που παριστάνει έναν Ινδιάνο ευγενή από το Παλένκουε του Γιουκατάν στο Μεξικό και έχει εκπληκτική ομοιότητα με τον πρίγκιπα της Κνωσού της Κρήτης!
Εντυπωσιακή είναι και η ομοιότητα που έχει το πυθάρι που ανακαλύφθηκε στην περιοχή Μπίμινι των νήσων Μπαχάμες(Δεξιά), με το Κρητικό πυθάρι που εκτίθεται στο Μουσείο του Ηρακλείου(Αριστερά).
Image
Το 1867 μια σειρά άρθρων σε περιοδικό της Αργεντινής παρουσιάζει ότι η γλώσσα Κέτσουα των Περουβιανών των Άνδεων έχει βάση τα αρχαία Ελληνικά!
Ένας ακόμη μεγάλος εξερευνητής ο Percy Harrison Fawcett ανακάλυψε τα απομεινάρια του πανάρχαιου ελληνικού πολιτισμού στη Νότια Αμερική και συγκεκριμένα στην Χιλή καθώς και ιθαγενείς οι οποίοι υποστήριζαν την ελληνική τους καταγωγή, απόγονοι των Σπαρτιατών και μιλούσαν μια πανάρχαια ελληνική διάλεκτο.
Δυστυχώς ο Fawcett σε μια ερευνά του οδηγούμενος από τους ιθαγενείς στην πανάρχαια ελληνική πόλη Xavante εξαφανίστηκε για πάντα στη ζούγκλα. Την πόλη την οποία έψαχνε την ονόμαζε πόλη "Ζ".

ΟΙ ΑΡΑΟΥΚΑΝΟΙ ΤΗΣ ΧΙΛΗΣ
Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Λόνκο Κιλαπάν, που είναι ο Επεουτούβε της φυλής (Επεοτύπης, Επεοταγός = επίσημος ιστορικός των Αραουκανών, αφηγητής των επών - έπεου) γύρω στο 600 με 800 πΧ ξεκίνησε μια αποστολή αποίκισης από την Ελλάδα, συγκεκριμένα από την Σπάρτη, και περνώντας από την Μικρά Ασία ακολούθησε τον παραδοσιακό δρόμο προς την Άπω Ανατολή, περνώντας βορειοανατολικά της Ινδίας και έφτασε στην περιοχή του Λάος.

Από εκεί κατέβηκαν προς την Χερσόνησο της Μαλαισίας – που στον χάρτη του Πτολεμαίου ονομάζεται απλώς Χερσόνησος – και από κει πέρασαν στον Ειρηνικό Ωκεανό, που οι Έλληνες ονόμαζαν απλώς Ωκεανό, ως τον κατ' εξοχήν Ωκεανό της Γης.

Χρησιμοποιώντας ως γέφυρα τα νησιωτικά συμπλέγματα της Ινδονησίας, Μικρονησίας, Μελανησίας και Πολυνησίας, έφθασαν τελικά ως τα νησιά Γαλάπαγος (Galapagos, σύνθετη λέξη εκ των γάλα και πάγος, που θα πει λευκοί βράχοι) και από εκεί πέρασαν στη αμερικανική ΄Ήπειρο (Περού). Όλα τα παραπάνω νησιωτικά συμπλέγματα φέρουν σύνθετα ελληνικά ονόματα: “Ινδο-νησία”, “Μικρο-νησία”, “Μελα-νησία”, “Πολυ-νησία”...

Όλα έχουν ως δεύτερο συνθετικό την λέξη -νησία, δηλαδή, “σύνολο νησιών”, “νησιωτικό σύμπλεγμα”, ενώ το πρώτο συνθετικό είναι δηλωτικό κυρίας ιδιότητος των νήσων αυτών ή των κατοίκων τους. Τα ονόματα αυτά δεν τους τα έδωσαν οι δυτικοί θαλασσοπόροι αλλά τα είχαν από πριν.


Οι Σπαρτιάτες, αναζητώντας κατάλληλο μέρος για εγκατάσταση της νέας αποικίας, οδηγήθηκαν τελικά σε ανάλογο γεωγραφικό πλάτος με αυτό της Ελλάδος, μεταξύ του 36ου και 40ου παραλλήλου, νοτίως του Ισημερινού. Εκεί θεμελίωσαν την καινούργια πολιτεία - κράτος και έδωσαν στην περιοχή το όνομα Φυλή, από παραφθορά του οποίου προέκυψε η σημερινή ονομασία της χώρας Χιλή (Chile).

Πράγματι, η ονομασία Φυλή υπήρχε ως τοπωνύμιο και στον ελλαδικό χώρο και είχε (εκτός της πρώτης σημασίας, από το ρήμα “φύω”) και μια δεύτερη σημασία αυτήν της φύλαξης, του φυλακίου (από το ρήμα “φυλάσσω”).

Ο αρχηγός στην Χιλή διατηρούσε, από παλιά το όνομα Άπο, αφού η εξουσία του προερχόταν ακριβώς από τον Απόλλωνα, αποκαλύπτει ο Λ. Κιλαπάν. Οι Αραουκάνοι, ως λακωνίζοντες, είχαν τη συνήθεια να συντέμνουν τα ονόματα• έτσι το Από-λλων γίνεται Άπο, το Προμηθεύς γίνεται Προμ, το Λυκούργος γίνεται Κούργο. κτλ.

Μάλιστα το όνομα Άπο ταυτίστηκε ευρύτερα με την έννοια του “κύριος, αρχηγός, επικεφαλής” στην αραουκανική γλώσσα, πράγμα το οποίο συμφωνεί απόλυτα με την προσωνυμία “Αρχαγέτας ή Αρχηγέτης” που έφερε ο Θεός στις Ελληνικές αποικίες...

Έξαλλου, ο Απόλλων εθεωρείτο κατ΄ εξοχήν ιδρυτής πόλεων και λέγεται ότι αυτός ήταν που θεμελίωσε και την πολιτεία τής Σπάρτης. Τα συνηθέστερα δε ονόματα των αποικιών ήταν επωνυμίες του θεού, όπως: Απολλωνία, Πυθόπολις, Φοίβη, Φοιβία... Στην αρχαιότητα αναφέρονται και είναι γνωστές τουλάχιστον είκοσι τέσσερις αποικίες με το όνομα Απολλωνία.

Το αριθμητικό σύστημα των Αραουκανών είναι αντιγραφή - μεταφορά του δεκαδικού συστήματος των Ελλήνων, αν και δεν έχουν διατηρηθεί οι ονομασίες των αριθμών.

Σύμφωνα με τα όσα παραδόθηκαν στον Λόνκο Κιλαπάν από τον δάσκαλο και προκάτοχό του Επεουτουβε Κανίο, όταν οι Έλληνες άποικοι έφτασαν από την Δύση, βρέθηκαν μπροστά στο δίλημμα να προσπαθήσουν να διδάξουν την γλώσσα τους στους ιθαγενείς με τους οποίους ήρθαν σε επιμιξία ή να μάθουν οι ίδιοι την ομιλούμενη γλώσσα εκείνης της χώρας, την μάπου-ντούγκου (mapudugu), έκλιναν κυρίως προς την δεύτερη επιλογή, αλλά εφαρμόζοντας τους γραμματικούς κανόνες της δικής τους γλώσσας.

Ταυτόχρονα δίδαξαν στους ντόπιους τις βασικές λέξεις της γλώσσας τους όπως Ζευς ή Ζαν (Ζεν), Γαία (Γούε) κτλ. Επίσης, πολλά τοπωνυμία που διατηρούνται ακόμη και σήμερα σε βουνά, ποταμιά, νησιά, χωριά και περιοχές της Χιλής, είναι ελληνικής προέλευσης, όπως Άνδεις (=αυτές που ευχαριστούν, που τέρπουν, από το ρήμα ανδάνω). Αιμόν (=αίμων, αιματώδης). Κορίκο (=Κώρυκος), Κίδο (=Κύδος), Ακουίλεο (= Αχιλλεύς) κ.α.

Η Αραουκανική Γλώσσα διαθέτει τόσο πλούσιο λεξιλόγιο που υπερβαίνει πολλές από τις λεγόμενες Σύγχρονες Γλώσσες. Βασιζόμενος σε μια αρχική εκτίμηση και τονίζοντας το γεγονός ότι η Αραουκανική δεν ήταν γραπτή γλώσσα ο Λόνκο Κιλαπάν βεβαιώνει ότι ένα 20% τουλάχιστον του λεξιλογίου που διατηρείται ακόμα και σήμερα εν χρήσει είναι ελληνικά.

Ορισμένες λέξεις διατηρούνται αυτούσιες και άλλες έχουν παραφθαρεί με την πάροδο τόσων χρόνων και πολλές ακολουθώντας τον γραμματικό κανόνα της συναίρεσης, ο οποίος υπάρχει και στις δύο γλώσσες έχουν συντμηθεί και δεν είναι εύκολα αναγνωρίσιμες.

Όταν αναφέρονται στη γη ως τόπο, χώμα, χρησιμοποιούν την λέξη μάπου (mapu), όταν όμως αναφέρονται στην Γη αυτή καθαυτή, ως γήινη σφαίρα, ως θηλυκή ζώσα οντότητα, χρησιμοποιούν λέξη Γούε (Gue) δηλαδή Γαία.

Τέλος ας δούμε ονόματα περιοχών και θεών που παραμένουν ακόμη και σήμερα Ελληνικά: Ντίον-Αν (Διόνυσος), Ηρακάν (Ηρακλής), Μελανονήσια(Μελανά Νησιά), Μικρονησία(Μικρά Νησιά), Πολυνησία(Πολλά νησιά) , Φιλλιπί-νες κ.λ.π. Στην Καραϊβική επίσης, υπάρχει νησί 'Ανδρος και νησί Ρόδος και στην Χαβάι νησί Σάμος!
Τμήμα ειδήσεων defencenet-gr
ancient greeks in america
Διαβάστε περισσότερα...

Sila epeisodio 78+79+80+81+82+83 ΣΙΛΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 77-78-79-80-81-82-83

ΣΙΛΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 78-79-80-81-82-83 sila epeisodio 78+79+80+81+82+83
Ο Τζελίλ κι η Μπεντάρ είναι πολύ ανήσυχοι. Οι άντρες του Τζιχάν εκμεταλλευόμενοι μια πληροφορία, πρόκειται να τη χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους... Πέφτουν οι υπογραφές του Τζελίλ και της Ναρίν, οι οποίοι τώρα αναλαμβάνουν οι ίδιοι τις δουλειές της Σιλά στο Μάρντιν. Τα σχέδια, όμως, της Σιλά και του Μποράν ανατρέπονται. Ενώ η ζωή της Σιλά περιβάλλεται από ένταση και φόβο εξαιτίας των φανερών απειλών του Τζιχάν, την πιάνουν ξαφνικοί πόνοι και πηγαίνει κρυφά στο νοσοκομείο. Ο Μποράν, όμως, κι ο Τζιχάν το μαθαίνουν και ξεκινά μια θανάσιμη καταδίωξη ανάμεσα στους δυο άντρες. Ο Αγάς, προσπαθώντας να προστατεύσει τη Σιλά από τον Τζιχάν, προβαίνει σε μια πρωτοφανή για εκείνον ενέργεια... Μέσα σ' αυτή τη σύγχυση, η Σιλά εξαφανίζεται. Ο Μποράν κι ο Τζιχάν στέκονται αντιμέτωποι με τα όπλα στο χέρι. Ένας από τους δυο θα συλληφθεί από τους αστυνομικούς για φόνο...
Μετά από τους πυροβολισμούς του Μποράν εναντίον του Τζιχάν, ξεκινάει μια επώδυνη περίοδος για τη φυλή των Τζένκο. Ο Μποράν οδηγείται για ανάκριση, ο Τζιχάν παλεύει για τη ζωή του στο νοσοκομείο. Τη Σιλά την πιάνουν οι πόνοι της γέννας ενώ είναι ακόμα στο αεροπλάνο... Κι ενώ ο άντρας της οδηγείται στη φυλακή, η ίδια φέρνει στη ζωή τον γιο τους μετά από μια δύσκολη κι επώδυνη γέννα...
Η Ναρίν επισκέπτεται τον Μποράν στο κρατητήριο. Η Ομού αγωνιά για τον Τζιχάν. Μέρες μακριά από τον Μπορά... μια ετυμηγορία θανάτου για τη Σιλά. Στη φυλακή, ο Μποράν μακριά από όλους κι από όλα προαισθάνεται ότι η γυναίκα του κινδυνεύει Ο Ντιλαβέρ την αιφνιδιάζει ενώ είναι με το μωρό αγκαλιά και στρέφει το όπλο εναντίον τους...
Εξαιτίας των γεγονότων που προηγήθηκαν, η επιστροφή της Σιλά στο σπίτι των Αγάδων δεν είναι καλοδεχούμενη. Ο Φιρούζ επιδεικνύει το μωρό μπροστά στη φυλή παρά τη δυσαρέσκεια της νύφης του. Στο νοσοκομείο, η οικογένεια του Τζιχάν λαμβάνει κάποια καλά νέα... Η Εσμά επισκέπτεται τον Τζιχάν κρυφά στο νοσοκομείο. Η Σιλά, η οποία έχει μετατραπεί σε ανοιχτό στόχο, προσπαθεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων παρά την απουσία του Μποράν από το πλευρό της. Στην απέναντι πλευρά, όλοι όσοι επιθυμούν εκδίκηση για τον Τζιχάν συμβάλουν στο να αυξηθεί η οργή του Ντιλαβέρ...
Ο Φιρούζ επισκέπτεται τον Μποράν στη φυλακή. Η Εσμά δέχεται μια επίσκεψη που δεν την περιμένει. Ο Μπουρχάν έχει έρθει αποφασισμένος να ζητήσει εξηγήσεις. Και η Εσμά αποφασίζει να του τις δώσει... Η Σιλά δεν αφήνει το μωρό από κοντά της. Η μητέρα της βρίσκεται όσο περισσότερο μπορεί στο πλευρό της. Ο Τζιχάν δέχεται έναν απρόσμενο επισκέπτη ενώ βρίσκεται ακόμα στο νοσοκομείο. Ο Ντιλαβέρ κάνει όνειρα εκδίκησης... Οι υποστηρικτές του Τζιχάν αναλαμβάνουν εκ νέου δράση μ' ένα ύπουλο σχέδιο. Περιμένουν την ημέρα που θα δικαστεί ο Μποράν. Αυτό που θα συμβεί, όμως, την ημέρα της δίκης κανείς δεν θα μπορούσε να το φανταστεί...
Διαβάστε περισσότερα...