Michael Jackson- πωλείται το Holmby Hill

Michael Jackson
Η έπαυλη όπου άφησε την τελευταία του πνοή το 2009 ο Michael Jackson πωλείται έναντι 23,9 εκατ. δολάρια. Το τεράστιο ιστορικό οίκημα, διαθέτει επτά υπνοδωμάτια, 13 μπάνια, μια πισίνα, έναν ξενώνα, ένα κελάρι και σπα με γυμναστήριο και ένα ασανσέρ.Το εντυπωσιακό οίκημα βρίσκεται στην περιοχή Holmby Hills, του Λος Άντζελες, και ανάμεσα στους ένοικους που κατά το παρελθόν έχουν ζήσει σε αυτή συγκαταλέγονται και οι Frank Sinatra, Lucille Ball, Marilyn Monroe, Elvis Presley και Dean Martin. Διαβάστε περισσότερα...

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 2012

neos oikodomikos kanonismos
Την επιλογή να χτίσουν συμφωνα με τα όσα προβλέπονται απο τις διατάξεις του νεου Οικοδομικού Κανονισμού ή τού παλιού ΓΟΚ (που ισχυει απο το 1985) θα εχουν όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων υποβάλλουν αίτηση μεσα σε διάστημα έξι μηνών απο τη δημοσίευση του νεου νόμου.

Αυτο προβλέπεται μεσα απο προσθήκη στο Σχεδιο Νομου για τον νεο Οικοδομικό Κανονισμό που προώθησε ο αναπληρωτης υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νικος Σηφουνακης. Την ιδια ωρα, με άλλη προσθήκη δίνονται κίνητρα για αυξηση του συντελεστη δομησης με στοχο τη μείωση της κάλυψης.

Οι ιδιοκτήτες οικοπέδων -με εμβαδόν μεγαλυτερο απο την αρτιότητα που απαιτείται για να μπορει καποιος να χτισει- εχουν τις εξης επιλογές: να εχουν αυξημένο συντελεστη δομησης κατα 10% αν το ποσοστό κάλυψης μειωθεί κατα το ίδιο ποσοστό.

Παράλληλα, μπορούν να εχουν αυξημένο συντελεστή δομησης κατα 15% αν υπάρχει μείωση του συντελεστη κάλυψης κατα 15% και απόσυρση κτιρίου κύριας χρήσης εμβαδού ενός τετάρτου του υπάρχοντος επιτρεπόμενου συντελεστη δομησης της περιοχης.

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να χτίσουν με αυξημένο συντελεστή δομησης κατα 20% αν το ποσοστό κάλυψης μειωθεί κατα 25%, υπαρχει απόσυρση κτιρίου κύριας χρήσης εμβαδού τουλάχιστον ενός τετάρτου του υπάρχοντος συντελεστη δομησης της περιοχης και ,να αποδοθεί σε κοινη χρηση «επιφάνεια ίση με την αυξηση της επιφάνειας δομησης δια του συντελεστη δόμησης».

Στο μεταξύ, με άλλη προσθήκη δεν προσμετρώνται στον συντελεστη δομησης : οι επιφάνειες των ανοιχτών εξωστών και ανοιχτών ημιυπαιθριων, όταν η συνολική επιφάνεια των χώρων αυτων εχει ποσοστό μικρότερο ή ίσο του 40% της επιφάνειας που επιτρέπεται να δομηθεί στο οικοπεδο.

Σε κάθε περίπτωση το ποσοστό των ανοιχτών ημιυπιαθριων χώρων δεν μπορει να υπερβαίνει το 20% της επιφάνειας που επιτρέπεται να δομηθεί.

Διευκρινίζεται οτι ανοιχτοί ημιυπαιθριοι χώροι ειναι οι μη θερμαινόμενοι στεγασμένοι χώροι που διαθετουν τουλάχιστον μια πλευρά ανοιχτή προς τον κοινόχρηστο χώρο ή τους υποχρεωτικούς ακάλυπτους χωρους και το μήκος του ανοίγματος ειναι ίσο ή μεγαλυτερο του 35% του συνολικου μηκους του περιγράμματος του ανοιχτού ημιυπαιθριου χώρου.

Δεν προσμετρωνται ακόμη οι υπέργειοι χώροι στάθμευσης στα κτίρια αμιγούς χρήσης στάθμευσης αυτοκινήτων και οι εσοχές στο σώμα του κτιρίου.

Την ιδια ωρα, στον συντελεστη δομησης προσμετρωνται οι επιφάνειες των στεγασμένων και κλειστών απ'όλες τις πλευρές χώρων του κτιρίου.

Ακόμη οι επιφάνειες των μη θερμαινόμενων στεγασμένων χώρων που διαθετουν τουλάχιστον μια ανοιχτή πλευρά προς οποιοδήποτε ανοιχτό χώρο ή του κτιρίου και το μήκος του ανοίγματος ειναι μικρότερο του 35% του συνολικου μηκους του περιγράμματος του χώρου.
Διαβάστε περισσότερα...