Αυτοκτονία μητέρας γιού στο Μεταξουργείο

Σοκ από διπλή αυτοκτονία μητέρας και γιού στην καρδιά της Αθήνας - Πρώτα έπεσε εκείνη και μετά το παιδί της.Ήταν λίγο μετά τις 08.00 το πρωί όταν η μικρή γειτονιά στο Μεταξουργείο πάγωσε. Ενας δυνατός θόρυβος και μετά σιγή.Μια 90χρονη γυναίκα με τον 60χρονο γιο της ανέβηκαν στην ταράτσα της πολυκατοικίας τους και βούτηξαν στο κενό!Οι γείτονες δεν μπορούσαν να το πιστέψουν! O θάνατός τους ήταν ακαριαίος.

Σύμφωνα με τους γείτονες, μητέρα και γιος έμεναν μαζί εδώ και πολλά χρόνια στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας. Τους χαρακτηρίζουν μια αξιοπρεπή οικογένεια και ο γιός ήταν πολύ αφοσιωμένος στην μητέρα του. Ήταν πολυ τρυφερός μαζί της και κάθε ημέρα την έβγαζε βόλτα.
Αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι είδε τον γιο να σπρώχνει την μητέρα στο κενό και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα να πέφτει κι εκείνος. Λένε επίσης, ότι πιθανότατα να αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα αφού τα τελευταία δυο χρόνια ο γιος ήταν άνεργος - μουσικός στο επάγγελμα - και ζούσαν με την σύνταξη του ΟΓΑ της μητέρας του που δεν ξεπερνούσε τα 340 ευρώ.

Η ΤΑΡΑΤΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΓΡΑΦΤΗΚΕ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ

Είχε περιγράψει την απόγνωσή του με ένα σημείωμα σε γνωστό site stixoi . info

"Λέγομαι (........). Εδώ και 20 χρόνια φροντίζω την 90 χρονών Μητἐρα μου(την γεροντοκομώ). Τώρα τα 3- 4 χρόνια έχει πάθει Αλτζχάϊμερ και τελευταία την πιάνουν και κρίσεις σχιζοφρένειας και έχει κι᾽ άλλα προβλήματα υγείας, Και τα γηροκομεία δεν δέχονται τὀσο επιβαρυμένους ασθενείς.

Το πρὀβλημα είναι ότι δεν είχα προβλέψει να έχω αρκετό ρευστό στο λογαριασμό μου, διότι έπιασε ξαφνικά η οικονομική κρίση. Παρόλο που έχω αρκετή περιουσία, και τα πουλώ όλα όσο όσο τόσο καιρό, έχω μείνει χωρίς ρευστό(χρήματα) και δέν έχουμε πια να φάμε, κι´η πιστωτική μου κάρτα με 22% επιτόκιο γεμάτη κι´ας δανείζονται με 1%, κι´άλλα έξοδα που τρέχουν. Ζω πια συνέχεια μιά ζωή δράμα.

2) Τώρα τελευταία δυστυχώς έχω νέα σοβαρότατα δικά μου προβλήματα υγείας.

Δεν έχω καμμία λύση μπρος μου. Περιουσία αρκετή αλλά ρευστό καθόλου, οπότε χωρίς φαγητό τι γίνεται ? Μήπως ξέρει κανείς καμμία λύση.

Ισχυροί της γης γιά την οικονομική κρίση που δημιουργήσατε θέλετε κρέμασμα

και σας είναι λίγο."

Και λίγο πιο κάτω ανέβασε κάποιους δικούς του στίχους

Μη μείνει απ´ αυτούς κανείς.

1) Τον κόσμο αυτό αν θες να φτιάξεις

πρέπει ν΄αλλάξεις τη δομή,

πρωτού λόγω της απραξίας μας

μας αφανίσει η παρακμή,

μας κυβερνούν οι λωποδύτες,

οι τραπεζίτες κι´ οι αγιογδύτες

κι´ όλοι τους οι υποτακτικοί.

R. Δίχως έλεος λοιπόν, δίχως οίκτο,

κτύπα τους πριν αφανιστείς,

γιατί αλλιώς μεσ´ στη μιζέρια

και μεσ´ στο άδικο θα ζεις,

δίχως έλεος λοιπόν, δίχως οίκτο,

μη μείνει απ´ αυτούς κανείς.

2) Λέει η εντολή ου αυτοκτονήσεις,

μα κατ´ ανάγκη αυτοκτονείς,

χτύπα τους πριν σε αφανίσουν,

εγκληματείς που αδρανείς,

της ηθικής μας απραξίας

όπως και της νωθρότητάς μας

πια ας μην είμαστ´ ασθενείς.

Το κρούσμα αυτό έρχεται μια ημέρα μετά την αυτοκτονία 60χρονου στο Περιστέρι ο οποίος σε ένα παγκάκι έκοψε τις φλέβες του και άφησε εκεί την τελευταία του πνοή.
VIDEO
newsit
Διαβάστε περισσότερα...

Στέφανος Μουαγκιέ: Δεν δικαιολογώ ότι στο Δίστομο τα "αβγά" βγήκαν πρώτοι!

Καλεσμένος στο "Πρωινό mou" σήμερα ήταν ο ηθοποιός της δημοφιλούς σειράς του MEGA "Κλεμμένα Όνειρα", Στέφανος Μουαγκιέ. Ο Γιώργος Λιάγκας αφού πρώτα θέλησε να επιβεβαιώσει τις φήμες που ακολουθούν τη μαύρη φυλή, περί των κρυφών χαρισμάτων -"Πάντα πίσω από μια μεγάλη ιστορία, κάτι κρύβεται...", απάντησε ο ηθοποιός- πέρασε στο θέμα που απασχολεί έντονα την επικαιρότητα τον τελευταίο καιρό, την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό κοινοβούλιο.

"Δεν δικαιολογώ ότι στο Δίστομο τα "αβγά" βγήκαν πρώτοι!" σχολίασε ο Στέφανος Μουαγκιέ και συνέχισε: "Όταν είναι κάποιος πνευματικά ασθενής, δηλαδή τελεί τις πνευματικές του λειτουργίες στερημένα, δεν κακιώνω με αυτόν. Άρα, όλους αυτούς εγώ τους έχω στη λίστα μου ότι είναι πνευματικά άρρωστοι! Δεν γίνεται ένας άνθρωπος 24 ώρες το 24ωρο να έχει μένος".
Όσο για τη σχέση του με τη Σάσα Σταμάτη, ο ηθοποιός είπε ότι κατά τη γνωριμία του στο στούντιο πέρασαν από τις γλύκες στην ...απειλή της Σάσας ότι θα φέρει τη Χρυσή Αυγή!
Δείτε το βίντεο
zappit . gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ελευθερία Ελευθερίου τσιφτετέλι στο Αζερμπαιτζάν!

Eleftheria Eleftheriou Gun Kecir
Η Ελευθερία Ελευθερίου μετά την πρόκριση της στον τελικό της Eurovision, είναι μια από τις πιο αγαπημένες συμμετοχές και η φήμη της έχει απλωθεί σε όλη την Ευρώπη και φυσικά και στο Αζερμπαιτζάν! Η πιο διάσημη εκπομπή με τίτλο "Gun Kecir" είχε κεντρική καλεσμένη την εκπρόσωπο της Ελλάδας η οποία τα έδωσε όλα!Η παρουσιάστρια καλωσόρισε την Ελευθερία και το πάρτι στο πλατό άρχισε, αφού η τραγουδίστρια έδειξε τις ικανότητες στο δυνατό και σέξι τσιφτετέλι, αλλά και στο πιάνο, αν και από τα μεγάλα νύχια δεν μπορούσε να παίξει όπως ήθελε! Φυσικά τραγούδησε και το "Aphrodisiac" ανεβάζοντας την θερμοκρασία στο κόκκινο!

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΒΙΝΤΕΟ

Dünən 22 may 2012 tarixində keçirilən Avroviziya Mahnı Müsabiqəsinin yarı final mərhələsində Yunanıstanı təmsil edən və bu müsabiqənin final mərhələsində iştirak edəcək Eleftheria Eleftheriou ...
Διαβάστε περισσότερα...

CARALLUMA χάστε εύκολα και γρήγορα κιλά

CARALLUMA ψαραλθμμα
Αν θέλετε να χάσετε εύκολα και γρήγορα κιλά,τότε το Caralluma είναι αυτό που χρειάζεστε! Το Caralluma είναι ένα φυσικό προϊόν αδυνατίσματος το οποίο εκτός από το φυσικό αδυνάτισμα προσφέρει και αισθητή αύξηση της καθημερινής ενέργειας καθώς και ένα πιο ξεκούραστο ξύπνημα.
Όλα αυτά χάρη στα φυσικά συστατικά που περιέχει: εκχύλισμα από φρούτα της Γαρκινία καμποτζιανής (Garcinia Cambogia). Μειώνει την αίσθηση της πείνας και αυτό οδηγεί στον περιορισμό της κατανάλωσης των γευμάτων, που είναι το πιο σημαντικό στη διάρκεια του αδυνατίσματος.
Χάρη στο χρώμιο δεν θα νιώσετε ξαφνική και έντονη πείνα και συνεχή όρεξη για φαγητό. Στην συνέχεια ακολουθεί η καύση του συσσωρευμένου λιπώδους ιστού, αυτό μπορεί να επιτευχθεί χάρη στο εκχύλισμα από πράσινο τσάι, το οποίο ταυτόχρονα ευθύνεται για τον καθαρισμό του οργανισμού από τις συσσωρευμένες τοξίνες. Στις κανονικές δίαιτες, το αδυνάτισμα συνοδεύεται από τη μείωση της ενέργειας και της ζωτικότητας. Για να απεφεύχθη αυτό, θα πρέπει να παρασχεθούν διεγερτικές ουσίες και όπως είναι γνωστό δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την καφεΐνη.
Για περισσότερα Πατήστε εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

SYM Combiz 125 τιμη

NEW! ComBiz 125 Ο επαγγελματίας!
Το ComBiz 125 θα αντιμετωπίσει τη σκληρή καθημερινότητα με απόλυτο επαγγελματισμό. Με την πρώτη ματιά, ανακαλύπτει κάποιος τα υψηλά επίπεδα ποιότητας, εργονομίας και τη στιβαρή του κατασκευή.

Ανθεκτικό και ευέλικτο, με άφθονους χώρους φόρτωσης και χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης καυσίμου, το ComBiz125 θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες του σύγχρονου επαγγελματία που ζητά οικονομικό και γρήγορο τρόπο για τις μικρομεταφορές.

Με το μεγαλύτερο επίπεδο πάτωμα (μήκους 410mm) και τον επιπλέον χώρο φόρτωσης στο πίσω μέρος - χάρη στην αναδιπλούμενη σέλα συνεπιβάτη - η μεταφορά αντικειμένων μεγάλου όγκου θα γίνει εύκολη υπόθεση. Βασισμένο στην αποδεδειγμένη ποιότητα SYM, το ComBiz 125 θα αποτελέσει ένα σύμμαχο δουλειάς, έναν αξιόπιστο συνεργάτη.

SYM ComBiz 125

Άφθονοι χώροι φόρτωσης

· Eπίπεδο πάτωμα μήκους 410mm
· Μεγάλος αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα
· Επιπλέον χώρος φόρτωσης στο πίσω μέρος του scooter χάρη στην αναδιπλούμενη σέλα συνεπιβάτη
· Άγκιστρο αποσκευών

Εύχρηστο

· Εργονομική θέση οδήγησης
· Πρωτοποριακός σχεδιασμός της τάπας του ρεζερβουάρ για εύκολο άνοιγμα
· Ειδικά σχεδιασμένο κεντρικό σταντ για εύκολο στήσιμο του οχήματος
· Πλαϊνό σταντ με διακόπτη λειτουργίας

Οδήγηση με ασφάλεια

· Διπλή πίσω ανάρτηση για μεγαλύτερη ασφάλεια κατά τη μεταφορά φορτίου μεγάλου βάρους
· Η χαμηλή απόσταση σέλας - εδάφους (750mm) εξασφαλίζει ότι τα πόδια του οδηγού
φτάνουν εύκολα το έδαφος
· Ισχυρά φρένα με εμπρόσθιο δισκόφρενο διαμέτρου 180mm

Αξιοπιστία και οικονομία

· Χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, χάρη στο σύγχρονο κινητήρα και τη χρήση καρμπιρατέρ KEIHIN
(2.15lt/100km με ταχύτητα 50km/h)
· Δυνατός τετράχρονος κινητήρας με απόδοση 10.5 PS

SYM Combiz 125 τιμή 1.895€
Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται μεταφορικά και έξοδα πινακίδας
Διαβάστε περισσότερα...

Pasok vs Syriza για τα εργασιακά

pasok vs syriza
Η αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ μεταφέρεται πλέον στο εσωτερικό πεδίο. Το «πάγωμα» της μετενέργειας και η πρόταση του ΣΕΒ για κατάργηση των περικοπών στους κατώτατους μισθούς γεννούν σφοδρή σύγκρουση, καθώς από τη μία πλευρά ο Ευ. Βενιζέλος επιχειρεί να εμφανιστεί ως υπερασπιστής των εργασιακών σχέσεων – από τη στιγμή που έβαλε στο λεξιλόγιο του ΠΑΣΟΚ την αναθεώρηση του Μνημονίου.

Από την άλλη, όμως, ο Αλ. Τσίπρας καταλογίζει ευθέως στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι αυτός ήταν που ως υπουργός Οικονομικών διαπραγματεύτηκε τις εν λόγω ρυθμίσεις με την τρόικα, ενώ συνέστησε με σκληρό τρόπο στον κ. Βενιζέλο «να μη μιλά εξ ονόματος του ελληνικού λαού, με το 13% που έχει».

Κάπου εκεί, στην όλη αντιπαράθεση, ενεπλάκη αίφνης και ο ΣΕΒ. Όχι τόσο για το μορατόριουμ που πρότεινε – σχεδόν ταυτόχρονα με τη συνάντηση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ με τον υπηρεσιακό υπουργό Εργασίας, Αντ. Ρουπακιώτη – όσο για το σχόλιο κύκλων που «κάρφωνε» τον κ. Βενιζέλο ότι αυτός συμφώνησε τις αλλαγές στα εργασιακά με την τρόικα, παρά την ομόφωνη αντίδραση των κοινωνικών εταίρων.

Το ζήτημα, πάντως, είχε βάλει για πρώτη φορά ο κ. Βενιζέλος τη Δευτέρα, παρουσιάζοντας τις έξι θέσεις του για την αναθεώρηση του Μνημονίου. Όμως, μετά τα όσα είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για το 13%, η Ιπποκράτους εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση: «Αλαζονικό δεν είναι να μην μεταφέρεις στο εξωτερικό τις εσωκομματικές αντιδικίες, αλλά να νομίζεις ότι επειδή ανέβηκαν τα ποσοστά του κόμματός σου, μπορείς να μιλάς στο διεθνές κοινό σαν να μιλάς στον σκληρό πυρήνα του κομματικού σου ακροατηρίου».

Και η ανακοίνωση προσέθετε: «Ελπίζουμε ο κ. Τσίπρας να αντιληφθεί γρήγορα τη διαφορά μεταξύ της εσωτερικής πολιτικής αντιδικίας και της ανάγκης στο εξωτερικό η Ελλάδα να εμφανίζεται με μία ενιαία φωνή για την αποτελεσματική υπεράσπιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού».

Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚ απάντησε εξίσου οργισμένα στις αναφορές κύκλων του ΣΕΒ. «Το ΠΑΣΟΚ, ως υπεύθυνο κόμμα, δεν απαντά σε κύκλους. Απαντά μόνο σε δημόσιες τοποθετήσεις», διαμήνυσε η Ιπποκράτους. Ο κ. Τσίπρας, πάντως, κάλεσε τον κ. Βενιζέλο να δώσει… διευθύνσεις και ονόματα για τα επιχειρηματικά συμφέροντα που παρενέβησαν στην τρόικα και έδειξε ξανά προς την πλευρά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ: «Μήπως είναι αυτοί που όλο αυτό το διάστημα συνεχίζουν να βυσσοδομούν με λύσσα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της προσπάθειάς μας να ανατρέψουμε το Μνημόνιο και τους αντικοινωνικούς, ανεργατικούς νόμους;».

Αλλά και η Λούκα Κατσέλη – η οποία συζητά την προσχώρησή της στον ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από τη χθεσινή επιστολή της προς ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγους και ΔΗΜΑΡ για κοινή δράση και απόσυρση της Κοινωνικής Συμμαχίας από την προεκλογική κούρσα – σε τηλεοπτική της συνέντευξη (Kontra) έδειξε τους κυρίους Βενιζέλο και Λοβέρδο για τα εργασιακά, ενώ κάποιοι θυμήθηκαν και τις αιχμές του Γ. Κουτρουμάνη κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου στον κ. Ρουπακιώτη για «ειλημμένες αποφάσεις».

Από το ΠΑΣΟΚ, πάντως, αρνούνται να κατονομάσουν δημοσίως τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Στο off the record, όμως, δείχνουν προς την πλευρά του ΣΕΒ και άλλες εργοδοτικές οργανώσεις όσον αφορά στη διαπραγμάτευση «κάτω από το τραπέζι» με την τρόικα, καθώς και προς συγκεκριμένα γραφεία ως… μεσολαβητές.

Η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον.
Του Αιμίλιου Περδικάρη
Πηγή: capitalgr
Διαβάστε περισσότερα...

Δυο οχθες ενας Ισμαηλ - θα αποτελέσει γέφυρα πολιτισμού ανάμεσα στις δύο χώρες

Τα τούρκικα Μέσα αναφέρονται στη νέα σειρά ΔΥΟ ΟΧΘΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΙΣΜΑΗΛ - İKİ YAKA BİR İSMAİL λέγοντας πως μπορεί να αποτελέσει γέφυρα πολιτισμού ανάμεσα στις δύο χώρες. Η τουρκική έκδοση του setimes . com δημοσιεύει ένα σχετικό άρθρο με τίτλο «Μια ρομαντική κωμωδία, η γέφυρα Τουρκίας – Ελλάδας».

Το δημοσίευμα φιλοξενεί και δηλώσεις της Ελένης Φιλίνη η οποία αναφέρει «Για μένα οι μικτοί γάμοι δεν αποτελούν πλέον ταμπού. Γνωρίζω πολλούς Έλληνες που είναι παντρεμένοι με Τουρκάλες και μερικούς Τούρκους που είναι παντρεμένοι με Ελληνίδες.»
Το ρεπορτάζ παρουσιάζει και την πραγματική ιστορία ενός ζευγαριού που παντρεύτηκε το 2008 στη Μητρόπολη του Βοσπόρου. Η Aslihan Ozkara και ο Νίκος Δήμος γνωρίστηκαν σε ένα πάρτυ στην Κωνσταντινούπολη, ερωτεύτηκαν και παντρεύτηκαν σπάζοντας τα ταμπού για τους μικτούς γάμους. Η Οzkara δήλωσε πως για εκείνους δεν παίζει κανέναν ρόλο η εθνικότητα αφού έχουν τόσα άλλα κοινά.
Πάνω σε αυτό και σε άλλα παραδείγματα βασίζεται το άρθρο του τουρκικού site το οποίο αναφέρει πως μια σειρά με έναν ελληνοτουρκικό έρωτα θα φέρει τους πολιτισμούς των δύο χωρών πιο κοντά δείχνοντας πως οι διαφορές δεν είναι τόσο μεγάλες και ότι Ελλάδα και Τουρκία μοιάζουν σε πολλά...
mediagate-gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΔΟΕ: ελεγχος σε 500 πιλιτικους!

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν ύστερα από συγκεκριμένες καταγγελίες για γρήγορο πλουτισμό ορισμένων προσώπων και σταδιακά εξελίχθηκαν σε γενικευμένη έρευνα από ειδική ομάδα του Σώματος.
Πεντακόσιοι υπουργοί, βουλευτές, νομάρχες, δήμαρχοι στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ !!!
Φύλλο και φτερό κάνει τις φορολογικές δηλώσεις και τα περιουσιακά στοιχεία πρώην υπουργών, βουλευτών, νομαρχών, δημάρχων και συμβούλων το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.Στη λίστα του ΣΔΟΕ βρίσκονται τα ονόματα 500 πρώην στελεχών της δημόσιας διοίκησης.Οι έλεγχοι ξεκίνησαν ύστερα από συγκεκριμένες καταγγελίες για γρήγορο πλουτισμό ορισμένων προσώπων και σταδιακά εξελίχθηκαν σε γενικευμένη έρευνα από ειδική ομάδα του Σώματος.Σύμφωνα με αρμόδιο στέλεχος, παρά το γεγονός ότι το ΣΔΟΕ αυτή την περίοδο δεν έχει επάρκεια προσωπικού, υπήρξαν αποτελέσματα από την πρώτη φάση των ερευνών, κατά την οποία ελέγχθηκε για ορισμένα πρόσωπα αν τα δηλωθέντα εισοδήματά τους μπορούν να καλύψουν την κινητή και ακίνητη περιουσία τους.
Η έρευνα ξεκίνησε πριν από περίπου 6 μήνες, βρίσκεται σε εξέλιξη και για ορισμένες περιπτώσεις έχει ζητηθεί το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όσα καταγγέλθηκαν, ανώνυμα και επώνυμα, έχουν βάση.
Το ίδιο στέλεχος σημειώνει ότι «η υπόθεση έχει ζουμί».
Εγγραφο
Πιο αναλυτικά, το ΣΔΟΕ έχει προχωρήσει στον έλεγχο των φορολογικών δηλώσεων των πολιτικών για τους οποίους έγιναν οι καταγγελίες και το διάστημα αυτό γίνεται έλεγχος των «πόθεν έσχες» που έχουν υποβάλει τα τελευταία 10 χρόνια.

Ταυτόχρονα το ΣΔΟΕ έχει αποστείλει έγγραφο στην Ενωση Ελληνικών Τραπεζών μέσω της οποίας ζητά από τα μέλη της στοιχεία λογαριασμών σε οποιαδήποτε μορφή (ταμιευτηρίου, προθεσμίας, όψεως, μετοχών, μεριδίων, αμοιβαίων κεφαλαίων, διαχείρισης χαρτοφυλακίου, παραγώγων σε δείκτες, μετοχές, συνάλλαγμα κ.λπ.).

Επιπλέον ελέγχονται συμβόλαια αγοραπωλησιών ακινήτων, αλλά και οι δραστηριότητες εταιρειών όπου μετέχουν οι ελεγχόμενοι ή συγγενικά τους πρόσωπα.

Ωστόσο, οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ σε σημαντικές υποθέσεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος γίνονται μετ' εμποδίων λόγω έλλειψης προσωπικού.

Στο ΣΔΟΕ, που θα έπρεπε να λειτουργεί με προσωπικό 1.500 ατόμων, υπηρετούν αυτήν τη στιγμή περίπου 1.000 άτομα. Πριν από τρεις μήνες η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών είχε υποσχεθεί ότι θα ενίσχυε το ΣΔΟΕ με επιπλέον 100-200 άτομα από άλλες υπηρεσίες του υπουργείου, ώστε να ενταθούν οι έλεγχοι. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε.

Στο ΣΔΟΕ εκτιμούν πως αν ο αριθμός του προσωπικού φθάσει τα 1.500 άτομα, θα καταστεί δυνατό να βεβαιώνονται επιπλέον φόροι ύψους 450-500 εκατ. ευρώ κατ' έτος.

Προβλήματα
Ελλειψη προσωπικού

Αυξημένα προβλήματα στο ελεγκτικό του έργο αντιμετωπίζει το ΣΔΟΕ λόγω της έλλειψης προσωπικού. Είναι ενδεικτικό το παράδειγμα της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Αττικής, η οποία ασχολείται με τις σημαντικότερες υποθέσεις, μεταξύ των οποίων η διερεύνηση των πηγών προέλευσης μεγάλου ύψους αδήλωτων εισοδημάτων, το άνοιγμα και η επεξεργασία κινήσεων τραπεζικών λογαριασμών, μεγάλες υποθέσεις λαθρεμπορίου υγρών καυσίμων με πλαστά - εικονικά φορολογικά στοιχεία, καθώς και υποθέσεις με στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσωπικό της συγκεκριμένης υπηρεσίας έχει μειωθεί αισθητά μέσα στους τελευταίους δώδεκα μήνες. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η νευραλγική αυτή υπηρεσία του ΣΔΟΕ λειτουργούσε με 95 υπαλλήλους και σήμερα έχει μόλις 40 υπαλλήλους, οι οποίοι καλούνται να φέρουν σε πέρας περίπου 2.000 πολύπλοκες υποθέσεις.

Κώστας Τσαχάκης
imerisia-gr
Διαβάστε περισσότερα...

James Bond 2012 - Skyfall

Η επιστροφή του James Bond είναι από τα κινηματογραφικά events της χρονιάς.O Daniel Craig μεταμορφώνεται για ακόμη μια φορά σε James Bond και επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη με το «Skyfall».Σκηνοθέτης την ταινίας είναι ο Sam Mendes ενώ τα κορίτσια του Bond στο Skyfall είναι η Naomie Harris και η Bérénice http://www.blogger.com/img/blank.gifMarlohethe.Μάλιστα σε αυτή την ταινία θα δούμε να συμμετέχει και η Ελληνίδα Τόνια Σωτηροπούλου την οποία βλέπουμε και στο trailer έστω κι αν είναι για ένα δευτερόλεπτο.Το «Skyfall» αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο στους κινηματογράφους.
VIDEO

James Bond 23 Skyfall UNOFFICIAL trailer - in theaters on Nov. 9th 2012.
Music from: SoundVis!on - Just a lie (Ins!de 2011)
Bond's loyalty to M is tested as her past comes back to haunt her. As MI6 comes under attack,
007 must track down and destroy the threat, no matter how personal the cost.
Director: Sam Mendes
Writers: Ian Fleming (characters), John Logan (screenplay), and 3 more credits »
Stars: Daniel Craig, Helen McCrory and Javier Bardem
gossip
Διαβάστε περισσότερα...

EURO 2012 SAKIS ROUVAS

Η Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου ετοιμάζεται να αναχωρήσει για Αυστρία, για την προετοιμασία του Euro 2012. Λίγο πριν το μεγάλο ταξίδι είχαν την ευκαιρία να προπονηθούν με ένα πρόσωπο-έκπληξη που δεν είναι άλλο από τον Σάκη Ρουβά.Ο τραγουδιστής όχι μόνο προπονήθηκε με τους παίκτες της Εθνικής αλλά τους έδωσε τις ευχές όλων των Ελλήνων εν όψει του Euro!
Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Σάκης έχει ιδιαίτερη σχέση με τους ποδοσφαιριστές μας αφού ήταν εκείνος που παρουσίασε την καινούρια φανέλα της ομάδας πριν από λίγο καιρό!
tlife
Διαβάστε περισσότερα...

Η Εντά αποκαλύπτει στον Χαρούν ότι είναι ο πατέρας του παιδιού της!

moiraios erwtas xaroun+eda
«Μοιραίος Έρωτας»: Η Εντά αποκαλύπτει στον Χαρούν ότι είναι ο πατέρας του παιδιού της!
Σήμερα στη σειρά «Μοιραίος Έρωτας», η Εντά βρίσκει το θάρρος να αποκαλύψει στον Χαρούν ότι είναι ο πατέρας του παιδιού της.Η αντίδρασή του θα είναι απροσδόκητη και τα δεδομένα τώρα αλλάζουν... Εντωμεταξύ, ο τοκογλύφος που έχει δανείσει στον Τζεμίλ τον πιέζει όλο και περισσότερο... Διαβάστε περισσότερα...

S Moda Candice Huffine

H καλλονή Candice Huffine, αν και είναι υπέρβαρο μοντέλο δεν σταματά να ποζάρει για εξώφυλλα.Αφού φωτογραφήθηκε για την ιταλική Vogue του τεύχους Ιουλίου, έγινε και η μούσα του ισπανικού περιοδικού S Moda. Οι Tara Lynn, Candice Huffine και Robyn Lawley φωτογραφήθηκαν φυσικά από τον Steven Meisel - φωτογραφίζει εδώ και είκοσι χρόνια τα ιταλικά εξώφυλλα - ήταν οι "πραγματικά ωραίες" του Ιουλίου.H Candice πόζαρε γυμνή φορώντας μόνο ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα και ένα διαμαντένιο τσόκερ πόζαρε για την εκστρατεία κατά των ανορεξικών μοντέλων. Το 27χρονο μοντέλο, που δεν γυμνάζεται καθόλου, εξαιτίας των πολλών της ταξιδιών, όπως λέει, εκλεισε το πρώτο της συμβόλαιο το 2000. Από τότε έχει ποζάρει για τα εξώφυλλα των μεγαλύτερων περιοδικών και η καριέρα της έχει εκτοξευτεί.
tlife
Διαβάστε περισσότερα...

Μικρά μυστικά που δεν γνωρίζουμε για την Michelle Pfeiffer

Η Michelle Pfeiffer είναι από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς του Χόλυγουντ αλλά και από τις ομορφότερες κυρίες. Ας μάθουμε μερικά μικρά μυστικά που δεν γνωρίζουμε για εκείνη.Το επίθετο της μαμάς της είναι «Ταβέρνα» και δεν έχει γίνει γνωστό αν έχει ρίζες από Ελλάδα. Έχει ακόμα δύο αδελφές. Η μια εκ των οποίων είναι και εκείνη ηθοποιός αλλά δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει την πορεία της πετυχημένης αδελφής της. Όταν ήταν 20 ετών κέρδισε στα καλλιστεία τον τίτλο «Miss Orange County 1978». Μεγάλη της αποτυχία ήταν όταν πρωταγωνίστησε στο sequel του μιούζικαλ «Grease». Έχει τέτοιο πάθος με την δουλειά της που για τις ανάγκες της ταινίας «Σχέσεις πάθους» τραγουδούσε η ίδια κάνοντας 4 μήνες μαθήματα φωνητικής. Μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι έχει απορρίψει ρόλους που έχουν γνωρίσει τεράστια επιτυχία, όπως της Julia Roberts στο «Pretty Woman», την Sharon Stone στο «Βασικό ένστικτο», της Jodie Foster στο «Σιωπή των Αμνών» και της Susan Sarandon στο «Θέλμα και Λουίζ».
gossip
Διαβάστε περισσότερα...