Το αμάρτημα της μητρός μου αντ1-to amartima tis mitros mou ant1

to-amartima-tis-mitros-mou-ant1
Υπόθεση:Η σειρά έχει γυριστεί στην μαγευτική Σαντορίνη, όπου μια τεράστια παρεξήγηση μεταξύ του πάμπλουτου Στέφανου και της φτωχής Κάτιας είναι αφορμή για την δημιουργία ενός μεγάλου έρωτα.Όταν επιστρέψουν στην Αθήνα κρατούν τον δεσμό τους επτασφράγιστο μυστικό. Θα αναγκαστούν να χωρίσουν για χάρη των παιδιών τους. Το αμάρτημα της μητρός μου είναι μια σειρά με πολλά σκαμπανεβάσματα που θα σας φτιάξουν το κέφι και θα σας κάνουν να γελάσετε.

VIDEO
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - ΚΟΜΜΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

Αυτό είναι το όνομα που θα έχει το νέο κόμμα του Πάνου Καμμένου!
Το όνομα του νέου κινήματος του Πάνου Καμμένου θα έχει το όνομα...
"Ανεξάρτητοι Έλληνες", όπως ο ίδιος γνωστοποίησε μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook. Μάλιστα ανάρτησε ήδη τη πρώτη φωτογραφία του κόμματος του, κάνοντας κιόλας το παρακάτω σχόλιο:
Καλημέρα,
Το δικό μας κίνημα γεννήθηκε
Η Παναγία να είναι βοηθός και προστάτης
ANEXARTHTOI POLITES
KOMMA KAMENOU
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Έλλη Κοκκίνου: πάσχει από κοιλιοκάκη

ELLI KOKKINOU - KOILIAKI
Στην κάμερα της εκπομπής «Ελένη» μίλησε η Έλλη Κοκκίνου, μετά την εμφάνιση της σε γνωστό club της Αθήνας. Η Έλλη μίλησε για το γιο της, το ενδεχόμενο να παρουσιάσει κάποια τηλεοπτική εκπομπή αλλά και την ασθένειά της. Κι εδώ είναι που για πρώτη φορά αποκάλυψε ότι πάσχει από μία πραγματικά σπάνια ασθένεια, την οποία ανακάλυψε πριν τρεις μήνες!

Όπως είπε, πάσχει από κοιλιοκάκη* και απαγορεύεται να τρώει γλουτένη, δηλαδή δεν επιτρέπεται να τρώει τροφές που περιέχουν αλεύρι. Η ασθένεια αυτή, αν και σπάνια (βάσει ερευνών πάσχουν από αυτήν 1 στους 3 με 4 χιλιάδες ανθρώπους) δεν είναι σοβαρή. Απλά, η Έλλη πρέπει να προσέχει τη διατροφή της. Και όπως είπε, πλέον δεν το κάνει μόνο για λόγους εμφάνισης αλλά και υγείας.

Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η αοιδός αντιμετωπίζει πρόβλημα με την υγεία της. Στο παρελθόν είχε σοβαρό πρόβλημα με τον θυρεοειδή της, που της είχε προσθέσει πολλά κιλά, τα οποία με κόπο, διατροφή και πολλή γυμναστική κατάφερε να χάσει. Και να αποκτήσει το αξιοζήλευτο κορμί που διαθέτει σήμερα.

*Τι είναι η κοιλιοκάκη;

Η κοιλιοκάκη είναι η δυσανεξία (κάτι που ο οργανισμός δεν ανέχεται) στη γλουτένη, πρωτεΐνη που υπάρχει στο σιτάρι, το κριθάρι, τη βρώμη και τη σίκαλη. Η αντίδραση του οργανισμού είναι η παραγωγή αντιγλιαδινικών αντισωμάτων, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα την καταστροφή του εσωτερικού τοιχώματος του λεπτού εντέρου. Πρόκειται για κληρονομική πάθηση και επειδή η βλάβη προκαλείται από το ίδιο το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού, θεωρείται αυτοάνοσο νόσημα.

Πότε εκδηλώνεται;

Η εκδήλωση της κοιλιοκάκης προϋποθέτει σχετική γενετική προδιάθεση του ατόμου και την κατανάλωση τροφών με γλουτένη. Ακόμη και όταν αυτοί οι δύο παράγοντες συνυπάρχουν, είναι πιθανό η κοιλιοκάκη να μην εκδηλωθεί παρά μόνο όταν «πυροδοτηθεί» σε ορισμένες περιπτώσεις από κάποιες ιογενείς ασθένειες ή άλλες αιτίες. Συνήθως η κοιλιοκάκη εκδηλώνεται στα βρέφη μόλις εισαχθούν δημητριακά στη διατροφή τους, σε ηλικία 6 μηνών περίπου, αλλά και σε ενήλικες που μπορεί να ζουν χωρίς συμπτώματα για πολλά χρόνια και να νοσήσουν πολύ αργότερα.

Πόσο συχνή είναι;

Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία για τη συχνότητα εμφάνισης της κοιλιοκάκης, λόγω έλλειψης επίσημης στατιστικής πληροφόρησης και της δυσκολίας διάγνωσής της. Πιθανολογείται ότι παρατηρείται σε 1/2.000-3.000 κατοίκους. Σε άλλες χώρες το ποσοστό κυμαίνεται από 1/150-300 στην Ιρλανδία και τις ΗΠΑ, έως 1/10.000-20.000 σε χώρες της Ασίας.

Τι προκαλεί;

Στα άτομα με τη γενετική αυτή προδιάθεση, η παραγωγή αντιγλιαδινικών αντισωμάτων μετά την κατανάλωση τροφών που περιέχουν γλουτένη προκαλεί τη λείανση ή την αδρανοποίηση των λάχνων του λεπτού εντέρου που είναι υπεύθυνες για την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων από τον οργανισμό. Οι εκδηλώσεις αφορούν κυρίως γαστρεντερικές διαταραχές και οι συνέπειες είναι αρκετές στην ανάπτυξη και συντήρηση του οργανισμού.

Συμπτώματα:

Έχει παρατηρηθεί ότι τα συμπτώματα και οι εκδηλώσεις της κοιλιοκάκης διαφέρουν, συχνά κατά πολύ, από περίπτωση σε περίπτωση και ανάλογα με την ηλικία και διακρίνονται σε γαστρεντερικές και άλλες.
Στα βρέφη παρατηρούνται γαστρεντερικές ενοχλήσεις, διάρροια, συχνές, ογκώδεις και ιδιαίτερα δύσοσμες κενώσεις και στασιμότητα ή απώλεια βάρους.
Στα παιδιά, εκτός από τα παραπάνω, μπορεί επίσης να εκδηλωθεί ναυτία, εμετοί, ανορεξία, αναιμία, δερματίτιδα και στοματικές άφθες. Είναι πιθανό να παρατηρηθεί και οξυθυμία.
Στους ενήλικες και σε αρχικό στάδιο εκδήλωσης της ασθένειας, παρατηρείται ένα γενικά αίσθημα αδιαθεσίας και κόπωσης ακόμη κι όταν οι γαστρεντερικές ενοχλήσεις είναι περιορισμένες. Στη συνέχεια και σαν συνέπεια της μειωμένης απορρόφησης βιταμινών, ιχνοστοιχείων και θρεπτικών συστατικών παρατηρούνται ανεμία, οστεοπενία και οστεοπόρωση καθώς και νευρικές και ορμονικές διαταραχές.

Διάγνωση:

Οι πρώτες ενδείξεις από τα πιο πάνω συμπτώματα θα πρέπει να οδηγήσουν σε ειδική εξέταση αίματος για τη διαπίστωση της παρουσίας αντισωμάτων έναντι της γλιαδίνης, της ρετικουλίνης και του ενδομυίου. Σε περίπτωση παρουσίας τέτοιων αντισωμάτων στο αίμα, απαιτείται ταυτοποίηση της πάθησης με βιοψία δείγματος του εσωτερικού τοιχώματος του λεπτού εντέρου που λαμβάνεται με γαστροσκόπηση. Οι σύγχρονες ιατρικές πρακτικές απαιτούν για την οριστική διάγνωση μία σειρά από τρεις βιοψίες μετά από εναλλαγή δίαιτας με και χωρίς γλουτένη.

Θεραπεία – Αντιμετώπιση:

Παρόλο που η κοιλιοκάκη είναι μία αρκετά σοβαρή χρόνια πάθηση, είναι σημαντικό το γεγονός ότι αντιμετωπίζεται εξαιρετικά αποτελεσματικά, χωρίς φάρμακα ή ιατρικές επεμβάσεις.
Θεραπεία αποτελεί η αυστηρή δια βίου δίαιτα χωρίς γλουτένη που έχει συνέπεια την επαναφορά του τοιχώματος του λεπτού εντέρου σε κανονική κατάσταση και τον έλεγχο της πάθησης. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί και σε ελάχιστες ποσότητες γλουτένης γιατί το μέγεθος της βλάβης του λεπτού εντέρου και ο χρόνος αποκατάστασης είναι δυσανάλογα μεγαλύτερα.
Στην αρχή αυτό είναι κάτι που τρομάζει, αλλά είναι τόσες οι εναλλακτικές τροφές και διατροφικές συνήθειες που υπάρχουν σήμερα που τελικά καταλήγει σε μια καλή οργάνωση της δίαιτας χωρίς ιδιαίτερες στερήσεις και εξαναγκασμούς.
Διαβάστε περισσότερα...

CANON 5D MARK III

Η next-generation CANON 5D DSLR ακούγαμε πως είναι να έρθει το Μάρτη, αλλά τώρα η 5D MARK III – ή όπως θα λέγεται, ακούγεται πως θα είναι έτοιμη στις 27 του Φλεβάρη. Φήμες υπάρχουν και τις προδιαγραφές με τη Canon 5D Mark III να μην έχει τελικά έναν τεράστιο αισθητήρα – κάπου στα 20 megapixel, ενώ θα έχει και 100% εικονοσκόπιο, μια στις 3.2" LCD οθόνη, θέση για CF/SD κάρτες και AF σημεία όχι 19 αλλά 61!
Η τιμή θα είναι της τάξης των $3,500.
Specs
22mp
61pt AF
100% VF
3.2″ LCD
Dual CF/SD Card Slots
Price: Around $3500 USD
Announcement on February 27 or 28, 2012 (Depending where you are on earth) Διαβάστε περισσότερα...

Φόρος 20% στα ενοίκια των ακινήτων

Αυτοτελής θα είναι η φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια με συντελεστή 20%, μέτρο που προτείνει το ΔΝΤ και συγκλίνουν όλοι. Σήμερα τα μισθώματα προστίθενται στα υπόλοιπα εισοδήματα που αποκτά ο φορολογούμενος και φορολογούνται με βάση την φορολογική κλίμακα και το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ. Επιπλέον επιβάλλεται συμπληρωματικός φόρος 1,5% για κατοικίες μέχρι 300 τ.μ. και 3% για κατοικίες επιφάνειας άνω των 300 τ.μ.. Στην περίπτωση που υιοθετηθεί η πρόταση της επιτροπής που προβλέπει την επιβολή αυτοτελούς φόρου με συντελεστή 20% στα εισοδήματα από ακίνητα, τότε θα προκύψουν επιβαρύνσεις κυρίως για τους φορολογούμενους με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Για παράδειγμα ένας φορολογούμενος που εισπράττει εισόδημα από ενοίκια 5.000 ευρώ τον χρόνο χωρίς να έχει άλλα εισοδήματα θα κληθεί να πληρώσει φόρο 1.000 ευρώ (5.000 Χ 20%) ενώ με το σημερινό σύστημα επιβαρύνεται μόνο με συμπληρωματικό φόρο 75 ευρώ (5.000 Χ 1,5%).
Φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα 15.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 3.600 ευρώ προέρχονται από ενοίκια και τα υπόλοιπα 11.400 ευρώ έχουν προκύψει από μισθωτές υπηρεσίες.
- Ο συνολικός φόρος που αναλογεί στο εισόδημα των 15.000 ευρώ ανέρχεται σήμερα σε 1.240 ευρώ (700 ευρώ + 540 ευρώ) με βάση την ισχύουσα φορολογική κλίμακα.
Αν αλλάξει το σύστημα και τα μισθώματα των 3.600 ευρώ φορολογηθούν αυτοτελώς, δηλαδή ξεχωριστά και στο σύνολό τους με 20%, τότε μόνο για τα μισθώματα ο συγκεκριμένος φορολογούμενος θα πληρώσει φόρο 720 ευρώ (3.600 ευρώ Χ 20% = 720 ευρώ). Τα υπόλοιπα 11.400 ευρώ του ετησίου εισοδήματός του θα φορολογηθούν, με την κλίμακα με το φόρο να ανέρχεται σε 640 ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα...

ZTE PF200 - ZTE N910

Τα ZTE-PF200 και ZTE-N910 είναι τα δύο νέα Android smartphones που ανακοίνωσε η ZTE και θα τρέχουν την τελευταία έκδοση του λειτουργικού.Το ZTE PF200 θα είναι το δυνατότερο από τα δύο, με οθόνη στις 4ίντσες ανάλυσης 960 x 540pixels , και διπύρηνο(δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη) επεξεργαστή στα 1.2 GHz.Η κάμεραmore του θα είναι των 8MP με δυνατότητα εγγραφής 1080p videos.
Το ZTE N910 θα είναι μια περισσότερο οικονομική συσκευή, αν και δυστηχώς δε θα το δούμε στη χώρα μας αφού προορίζεται μόνο για CDMA δίκτυα.Ο επεξεργαστής του θα είναι μονοπύρηνος στα 1.5GHz και η οθόνη του θα είναι ανάλυσης 800 x 480pixels.
Και τα δύο θα τρέχουν Ice Cream Sandwich.
Διαβάστε περισσότερα...

PANASONIC ANDROID TABLET

Η αλήθεια είναι πως σε specs το κινητό είναι σε mid-range κατάσταση και η Panasonic ακούγεται πως θα έχει και κάτι “premium” με καλύτερα specs από το Eluga.moreΑλλα, μάλλον η εταιρία δε μένει μόνο εκεί. Στην MWC μπορεί να κάνει και το βήμα παραπάνω και να έχει και Android smartphone lineup ΜΕ ένα tablet. Σύμφωνα με αναφορές, το tablet δεν θα έχει σχέση με τα ToughBook Android tablet αλλά θα είναι πιο consumerίστικο.Μετά το Eluga Android smartphone που ετοιμάζει η εταιρία, κάτι ακόμη σε Android;
πηγη
Διαβάστε περισσότερα...