Μαριέττα Χρουσαλά - έγκυος;

Η Μαριέττα Χρουσαλά απαντά στις φήμες που ακούγονται και ξεκαθαρίζει πως δεν είναι έγκυος σε συνέντευξή της στο περιοδικό ΟΚ.Παρόλα αυτά, η ίδια παραδέχεται πως ένα μωρό θα ήταν το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να έχει για το 2012: «Δεν είμαι έγκυος. Εννοείται ότι θα ήθελα πολύ να έρθει στην ζωή μας ένα παιδί, αλλά αυτό δεν είναι δώρο για την Πρωτοχρονιά, αλλά δώρο ζωής.Εύχομαι το 2012 να μου φέρει ένα παιδί. Είναι κάτι που θέλουμε και οι δυο μας πάρα πολύ».
newsbeast-gr Διαβάστε περισσότερα...

Εμφυτεύματα σιλικόνης: παρενέργειες

Από δηλητηριάσεις μέχρι κακοήθειες μπορεί να προκαλέσει η βιομηχανική σιλικόνη, που είναι το υλικό που φαίνεται πως περιείχαν τα επιθέματα της γαλλικής εταιρείας PIP. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η επαφή του υλικού με τον οργανισμό μπορεί να επιφέρει σοβαρές βλάβες.

«Η διαρροή ενός επικίνδυνου υλικού που μπορεί να περιέχεται σε επίθεμα σιλικόνης είναι πιθανό να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στον οργανισμό μιας γυναίκας. Δηλαδή μπορεί να προκληθούν τοπικές ή ακόμη και γενικευμένες βλάβες» εξηγεί η Σταυρούλα Ευθυμιάδη, γυναικολόγος μαιευτήρας και συμπληρώνει: «Τοπικά μπορεί να προκαλέσει βλάβες στους ιστούς του μαστού με χειρότερη τη νέκρωση των ιστών (σ.σ.: τύπου γάγγραινα). Επίσης είναι πιθανό να προκληθούν μολύνσεις κάθε είδους όπως για παράδειγμα αποστήματα εντός του μαστού.

Σε ότι αφορά στις γενικευμένες βλάβες αυτό εξαρτάται από την ουσία που μπορεί να περιέχει το επίθεμα. Στην περίπτωση των γαλλικών προϊόντων που φαίνεται ότι περιείχαν ακόμη και παράγωγα πετρελαίου, είναι πιθανό να απορροφηθεί από τον οργανισμό μέσω της λέμφου ή του αίματος και να προκαλέσει από δηλητηριάσεις μέχρι κακοήθειες» καταλήγει η Σταυρούλα Ευθυμιάδη.

Μπορεί να μην έχει αποδειχθεί ότι τα επιθέματα αυτά μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο είναι όμως πιθανό να δημιουργήσουν δεκάδες άλλα προβλήματα υγείας. Όπως εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Πέτρος Σαράκης: «Τα ελαττωματικά ενθέματα εμφανίζουν περίπου 11% πιθανότητα διαρροής σιλικόνης. Από κάποιο μικρό σπάσιμο της επιφάνειάς τους δηλαδή, το τζελ της σιλικόνης βγαίνει προς τα έξω με αποτέλεσμα να προκαλείται ερεθισμός και έντονη φλεγμονή του στήθους που πρήζεται, γίνεται επώδυνο και ερυθρό. Αν παραμείνει η κατάσταση αυτή, μπορεί να επέλθει ακόμη και διάσπαση του δέρματος σε κάποιο σημείο ή μεταφορά μορίων σιλικόνης μέσω των λεμφαγγείων σε λεμφαδένες και άλλα εσωτερικά όργανα με φλεγμονή και σε αυτά».

Ο κ.Σαράκης συνιστά στις γυναίκες που έχουν ανησυχία για την ποιότητα της σιλικόνης που φέρουν στο στήθος τους να απευθυνθούν αμέσως στο γιατρό τους έστω και αν δεν έχει αποδειχθεί ότι προκαλούν καρκίνο. Όπως λέει: «Δεν έχει αποδειχθεί εμφάνιση καρκίνου οφειλόμενη στα ενθέματα αυτά, αλλά θα πρέπει οι ασθενείς να ζητήσουν ενημέρωση από τον γιατρό τους και σε περίπτωση που έχουν χρησιμοποιηθεί, οφείλει ο γιατρός να τα αφαιρέσει και να τα αντικαταστήσει».

http://www.iatropedia.com/articles/read/886
Διαβάστε περισσότερα...

Ελένη Μενεγάκη: χωρίς μακιγιάζ!

Όμορφη και δίχως μακιγιάζ συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός την Ελένη Μενεγάκη!Η παρουσιάστρια έβγαινε από το σπίτι της και κατευθυνόταν προς το Studio Pro στα Σπάτα. Εντελώς άβαφη, με νεανική κοτσίδα και απλά ντυμένη ο φακός του περιοδικού Ok εντόπισε την παρουσιάστρια κατά την έξοδό της από το σπίτι της στα Μελίσσια το πρωί της Τετάρτης 4 Ιανουαρίου.Δίχως ίχνος μακιγιάζ, η Ελένη, όπως βλέπετε και εσείς, δείχνει λαμπερή και όμορφη. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο φακός την έχει εντοπίσει αμακιγιάριστη, μιας και τους τελευταίους μήνες, η παρουσιάστρια δεν έχει κανένα πρόβλημα να ξεβαφτεί ακόμη και μπροστά στην κάμερα.
http://www.gossip-tv.gr/showbiz/story/162394/Eleni-Menegaki-Dihos-ihnos-makigiaz-%28foto%29
Διαβάστε περισσότερα...

Μέσω internet η υποβολή των δηλώσεων ΦΠΑ

Ηλεκτρονικά υποχρεούνται όλοι οι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να υποβάλουν τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ σε καθορισμένες προθεσμίες. Αυτό προβλέπεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών.Η περιοδική δήλωση υποβάλλεται στη Δ.Ο.Υ. που είναι αρμόδια για τη φορολογία εισοδήματος μέχρι:

α) Την 26η ημέρα του επόμενου μήνα από τη λήξη της φορολογικής περιόδου στην οποία αφορά η δήλωση, εφόσον προκύπτει χρεωστικό υπόλοιπο.

β) Την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα από τη λήξη της φορολογικής περιόδου στην οποία αφορά η δήλωση, εφόσον προκύπτει μηδενικό ή πιστωτικό υπόλοιπο.

Ως φορολογική περίοδος ορίζεται ο ημερολογιακός μήνας για τους υποκείμενους στο φόρο που τηρούν βιβλία Γ' κατηγορίας του ΚΒΣ και το ελληνικό δημόσιο και το ημερολογιακό τρίμηνο για αυτούς που τηρούν βιβλία Β' κατηγορίας του ΚΒΣ, ή δεν είναι υπόχρεοι σε τήρηση βιβλίων.

Οι παραπάνω προθεσμίες ισχύουν και για τις υπό ίδρυση επιχειρήσεις, για κάθε φορολογική περίοδο κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού τους σταδίου.
Σε περίπτωση γενικής αργίας ή τοπικής αργίας, ή τοπικά μη εργάσιμης ημέρας οι ανωτέρω καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής μεταφέρονται την επόμενη τοπικά εργάσιμη ημέρα.

Τρόπος υποβολής της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ και καταβολής του φόρου.

Για φορολογικές περιόδους από 1.1.2012 και εφεξής οι εμπρόθεσμες περιοδικές δηλώσεις υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνο με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου μέσω του ειδικού δικτύου TAXISnet.

Για φορολογικές περιόδους από 1.1.2011 και εφεξής οι εκπρόθεσμες και τροποποιητικές περιοδικές δηλώσεις υποβάλλονται στην αρμόδια ΔΟΥ σε έντυπη μορφή ή μέσω του ειδικού δικτύου TAXISnet, ενώ οι δηλώσεις αυτές από 1.4.2012 υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνο με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου μέσω του ειδικού δικτύου TAXISnet.

Για φορολογικές περιόδους μέχρι 31.12.2010 οι εκπρόθεσμες και τροποποιητικές περιοδικές δηλώσεις υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνο στην αρμόδια ΔΟΥ σε έντυπη μορφή.

Με την υποβολή της δήλωσης καταβάλλεται στο δημόσιο το σύνολο του χρεωστικού υπολοίπου και των ενδεχόμενων φορολογικών προσαυξήσεων, ή τουλάχιστον το 40% του χρεωστικού υπολοίπου στην περίπτωση εμπρόθεσμης περιοδικής δήλωσης. Σε αντίθετη περίπτωση η περιοδική δήλωση θεωρείται ως μη υποβληθείσα και δεν παράγει έννομα αποτελέσματα.

Διαδικασία υποβολής της περιοδικής δήλωσης με ηλεκτρονική μέθοδο μέσω του ειδικού δικτύου TAXISnet.

Οι υποκείμενοι στο φόρο για να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την περιοδική δήλωση ΦΠΑ θα πρέπει να εγγραφούν ως χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Για την καταβολή του χρεωστικού υπολοίπου των περιοδικών δηλώσεων που υποβάλλονται μέσω του ειδικού δικτύου TAXISnet, οι υποκείμενοι υποχρεούνται να δώσουν εντολή πληρωμής μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των εν λόγω δηλώσεων, σε Τράπεζες που έχουν συμβληθεί με το Υπουργείο Οικονομικών για να παρέχουν την υπηρεσία αυτή.

Η εντολή πληρωμής αφορά σε ανάληψη των εν λόγω ποσών από τους οικείους λογαριασμούς ή χρέωση των πιστωτικών καρτών και μεταφορά των ποσών αυτών μέσω του Διατραπεζικού συστήματος στον λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου.

Μη ύπαρξη επαρκούς υπολοίπου στον τραπεζικό λογαριασμό από τον οποίο πραγματοποιείται η καταβολή του φόρου ή επαρκούς πιστωτικού ορίου στην πιστωτική κάρτα ή εκ παραδρομής λανθασμένη εντολή ανάληψης ή χρέωσης μικρότερου του οφειλομένου ποσού, έχει ως αποτέλεσμα την απόρριψη της δήλωσης που απεστάλη μέσω του ειδικού δικτύου TAXISnet.

Ως ημερομηνία υποβολής θεωρείται η ημερομηνία αποδοχής και επιτυχούς καταχώρησης αυτής στο σύστημα TAXISnet, με αυτόματη απόδοση στον αποστολέα - υποκείμενο μοναδικού αριθμού καταχώρησης της περιοδικής δήλωσης.

Ειδικά στην περίπτωση υποβολής χρεωστικής περιοδικής δήλωσης προκειμένου να θεωρείται η δήλωση αυτή ως υποβληθείσα απαιτείται η επιτυχής ολοκλήρωση της διαδικασίας πληρωμής μέσω Τραπέζης μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής. Ως ημερομηνία υποβολής θεωρείται η ημερομηνία πληρωμής.
Διαβάστε περισσότερα...

Ελένη Μενεγάκη: Θα πάω με πιτσιρικά κι ας με πουν τεκνατζού

«Θα πάω με τον πιτσιρικά κι ας με πουν και τεκνατζού μετά», είπε σήμερα η Ελένη Μενεγάκη στην εκπομπή περιχαρής.Η παρουσιάστρια απευθυνόταν στον Γρηγόρη Γκουντάρα ο οποίος είναι πιο συντηρητικός σε σχέση με τον Άλεξ Κάβδα. Η Ελένη προσπαθούσε να πείσει τον δημοσιογράφο της εκπομπής να κουνηθεί λίγο στο χορό και να γίνει πιο trendy γιατί αλλιώς δεν θα έχει πέραση στις γυναίκες.Ο Γρηγόρης πάλι από τη μεριά του προσπαθούσε να την πείσει πως εκείνος έχει γοητεία και βλέμμα που σαγηνεύει. Στην παρέα – στο δωμάτιο του Άλεξ – προστέθηκε και ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος και η συζήτηση περί φλερτ πήρε άλλη τροπή. Δείτε το βίντεο Διαβάστε περισσότερα...

Μαστροκώστα-Δέλλας: Αράχωβα

Μία από τις καλύτερες περιόδους της κοινής τους ζωής δείχνουν να βιώνουν η Γωγώ Μαστροκώστα και ο Τραϊανός Δέλλας οι οποίοι τις ημέρες των γιορτών βρέθηκαν σε έναν πολύ αγαπημένο τους προορισμό.
Δεν είναι άλλη από την Αράχωβα όπου ως γνωστόν, στο παρελθόν, το πρώην μοντέλο και show woman διέθετε τα δικά της σαλέ και επισκεπτόταν τον χειμερινό προορισμό πολύ συχνά. Άλλωστε, είναι δεινή σκιέρ και μάλιστα σε αυτή την πρόσφατη εξόρμησή της εκεί, η Γωγώ δεν έμεινε μακριά από τις πίστες για σκι καθώς είναι αγαπημένο της σπορ. Το ζευγάρι απαθανατίστηκε επίσης στον πολυχώρο «Εμπορικόν» στο Λειβάδι της Αράχοβας να απολαμβάνουν ξέγνοιαστες στιγμές, έχοντας αφήσει, προφανώς, στο μακρινό παρελθόν τις κακές στιγμές που πέρασαν.
Διαβάστε περισσότερα...

Halal: internet του Αλλάχ

Αυστηρότερους κανόνες στη χρήση του διαδικτύου αναμένεται να επιβάλει το Ιράν, με ελέγχους στα ίντερνετ καφέ αλλά και προετοιμασίες για τη λειτουργία ενός εθνικού δικτύου.Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, το ιρανικό υπουργείο Πληροφοριών και Τεχνολογίας της Πληροφορίας διεξάγει δοκιμές για τη δημιουργία ενός πανεθνικού διαδικτύου με σκοπό την αντικατάσταση των υπηρεσιών του παγκόσμιου ιστού.
Την ίδια στιγμή, η αστυνομία επέβαλε αυστηρότερους κανόνες λειτουργίας στα ίντερνετ καφέ, οι ιδιοκτήτες των οποίων υποχρεούνται να ελέγχουν τις ταυτότητες των πελατών τους πριν τους επιτρέψουν να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο.
«Τα ίντερνετ καφέ καλούνται να σημειώνουν το όνομα, το επίθετο, το όνομα πατρός, τον αριθμό ταυτότητας, τον ταχυδρομικό κώδικα και τον αριθμό τηλεφώνου του κάθε πελάτη. Πέρα από τα προσωπικά στοιχεία πρέπει να κρατούνται και άλλες πληροφορίες του πελάτη όπως η ημερομηνία και η ώρα χρήσης του διαδικτύου, τη διεύθυνση IP καθώς και τις διευθύνσεις των ιστοσελίδων που επισκέφθηκε» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας.
Όπως έγραψε η προοδευτική εφημερίδα Roozegar, το τελευταίο διάστημα αρκετοί Ιρανοί χρήστες του διαδικτύου αναφέρουν ότι η ταχύτητα του ίντερνετ στη χώρα έχει μειωθεί σημαντικά. Αυτό σύμφωνα με την εφημερίδα οφείλεται στις δοκιμές για τη λειτουργία του εθνικού δικτύου.
«Αν το εθνικό διαδίκτυο λειτουργήσει, το ίντερνετ στη χώρα θα συμπεριφέρεται σαν ένα εσωτερικό δίκτυο και η επίσκεψη σε ιστοσελίδες θα χρειάζεται την έγκριση των υπευθύνων. Οι χρήστες εκτός Ιράν χρειάζονται επίσης άδεια προκειμένου να επισκεφθούν ιστοσελίδες με έδρα το Ιράν», συνεχίζει το δημοσίευμα της Roozegar. Εδώ και αρκετά χρόνια οι ιρανικές Αρχές αναφέρουν ότι η χώρα θα πρέπει να αποκτήσει ένα παράλληλο δίκτυο που θα ακολουθεί τις ισλαμικές αξίες και θα προσφέρει τις «κατάλληλες» υπηρεσίες.
Τα σχέδια για το «χαλάλ» (σύννομο) διαδίκτυο ανακοινώθηκαν από έναν ανώτερο αξιωματούχο του καθεστώτος τον περασμένο Απρίλιο. «Παρά τα όσα πιστεύουν άλλοι, το Ιράν δεν δημιουργεί το εσωτερικό δίκτυο με κύριο σκοπό την αντικατάσταση του διαδικτύου αλλά για την προστασία των δικών του στρατιωτικών, τραπεζικών και ευαίσθητων δεδομένων από τον έξω κόσμο» δήλωσε Ιρανός ειδικός σε θέματα πληροφορικής στη βρετανική εφημερίδα Guardian.
Διαβάστε περισσότερα...

Anonymous vs antipiracy.fi

Η συμμετοχή των φινλανδικών αρχών στο κυνήγι των "πειρατών" δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τους Anonymous.Η διαβόητη ομάδα hackers αποφάσισε να κηρύξει τον πόλεμο στη Φινλανδία, αρχίζοντας από την υπηρεσία antipiracy-fi .
Όλα άρχισαν πριν από λίγες ημέρες, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας υποχρέωσε την εταιρεία υπηρεσιών Internet Elisa να απαγορεύσει την πρόσβαση στο Pirate Bay. Η Elisa δεν είχε άλλη επιλογή από το να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις και κάπου εδώ ανέλαβαν δράση οι Anonymous. Η ομάδα εξαπέλυσε επίθεση κατά της τοπικής υπηρεσίας πάταξης της πειρατείας, απειλώντας ότι "θα κρατήσουμε το site εκτός λειτουργίας για όσο θέλουμε".
Οι hackers δεν παρέλειψαν να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα και στη φινλανδική κυβέρνηση: "Αν δε σταματήστε να λογοκρίνετε, θα αντιμετωπίσετε τις συνέπειες", ήταν το όχι και τόσο φιλικό μήνυμα.
Η Elisa επιχειρεί τώρα να ανατρέψει τη δικαστική απόφαση με άλλα ένδικα μέσα, καθώς θεωρεί ότι τα συμφέροντά της πλήττονται από αυτή την εξέλιξη.
Διαβάστε περισσότερα...

Imogen Thomas - δίαιτα

Η απώλεια σωματικού βάρους μετά τις ατασθαλίες των εορτών αποτελεί μια δύσκολη υπόθεση για τις εκπροσώπους του γυναικείου φύλου. Η δίαιτα αποτελεί προσήλωση, υπομονή και επιμονή καθώς οι πειρασμοί καραδοκούν ανά πάσα στιγμή, έτοιμοι να «τινάξουν» στον αέρα το πρόγραμμα διατροφής.
Φαίνεται πως η Imogen Thomas δεν μπόρεσε να αντισταθεί στις λιχουδιές, απολαμβάνοντας διάφορα γλυκά σε πρόσφατη εξόρμησή της. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, η πρώην «Μις Ουαλία» του… έδωσε και κατάλαβε!
Διαβάστε περισσότερα...

Δισεκατομμύρια κατοικήσιμοι πλανήτες στον Γαλαξία μας

Δισεκατομμύρια κατοικήσιμοι πλανήτες βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τα αστέρια του Γαλαξία μας, σύμφωνα με μεγάλη έρευνα, που υποστηρίζει ότι η εξωγήινη ζωή σε πλανήτες, όπου θα μπορούσαν να ζήσουν και οι άνθρωποι, είναι πιθανή.
Σύμφωνα με έρευνα διάρκειας έξι χρόνων, που δημοσίευσε η το περιοδικό Nature, οι αστρονόμοι συμπέραναν ότι τα περίπου 10 δισεκατομμύρια άστρα του Γαλαξία μας, περικυκλώνονται από δισεκατομμύρια πλανήτες, στους οποίους οι συνθήκες επιτρέπουν την ύπαρξη επιφάνειας νερού και πιθανότατα ζωής.
Μάλιστα, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι δεν έχει ούτε πολύ κρύο ούτε και πολλή ζέστη, πράγμα που σημαίνει, ότι είναι πιθανόν οι εικόνες από τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας Star Wars και Star Trek, να μην απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.
Τα τελευταία 16 χρόνια, οι αστρονόμοι ερευνούσαν περισσότερα από 700 μακρινά άστρα, όμως σε όλα η πιθανότητα ύπαρξης ζωής ήταν πολύ μικρή.
Χρησιμοποιώντας νέες μεθόδους, τώρα οι επιστήμονες ερεύνησαν άστρα στην "κατοικήσιμη ζώνη" του Γαλαξία μας.
"Σε μία περίοδο έξι χρόνων, από το 2002 έως το 2007, παρατηρήσαμε περισσότερα από 500 άστρα σε υψηλή ανάλυση. Σε δέκα από τα άστρα αυτά, είδαμε το κάτοπτρο ενός πλανήτη, ενώ για τα υπόλοιπα μπορούμε να υποθέσουμε πόσους πλανήτες έχουν σε τροχιά γύρω τους", είπε ο αστρονόμος Dr Uffe Grae Jorgensen, επικεφαλής του Τμήματος Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης.
Όπως τόνισε, σύμφωνα με τις ενδείξεις πολλοί από αυτούς τους πλανήτες είναι πράγματι κατοικήσιμοι, ωστόσο είναι λίγο πρόωρο να προβούμε σε συμπεράσματα, ότι η ζωή σ' αυτούς τους πλανήτες έχει την ανάπτυξη και εξέλιξη της ζωής στην Γη.
Πηγή: Daily Mail
Διαβάστε περισσότερα...

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός (πέναλτι) video

Ο Λέτο έχασε το καθοριστικό πέναλτι, ο Όμο ευστόχησε στο τελευταίο και ο Πανιώνιος προκρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι επί του Παναθηναϊκού, μετά το 0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση. Ήρωας ο γκολκίπερ Σιδεράκης που απέκρουσε τα πέναλτι τόσο του Λέτο, όσο και του Καραγκούνη.
Στην διαδικασία των πέναλτι οδηγήθηκε μετά από 120 λεπτά το παιχνίδι που δεν είχε πολλές συγκινήσεις και με τις δύο ομάδες να χάνουν ευκαιρίες για να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο της πρόκρισης νωρίτερα, τόσο στα 90 λεπτά όσο και στην ημίωρη παράταση.Έντονοι οι πανηγυρισμοί για τον Πανιώνιο μετά τη λήξη της διαδικασίας των πέναλτι, με τον κόσμο να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και τον πρόεδρο, Κωνσταντίνο Τσακίρη, να πανηγυρίζει σαν μικρό παιδί. VIDEO
Πανιώνιος - Παναθηναϊκός Τα πέναλτι
Διαβάστε περισσότερα...

REC - To leei i kardia mas

REC - Το λέει η καρδιά μας VIDEO
- No1 σε αριθμό ραδιοφωνικών μεταδόσεων σε όλη την Ελλάδα!
Το λέει η καρδιά τους και μας το αποδυκνείουν για ακόμη μία φορά οι REC, καθώς το τελευταίο τους Single την τελευταία εβδομάδα έχει τις περισσότερες ραδιοφωνικές μεταδόσεις σε όλη την Ελλάδα σύμφωνα πάντα με τον επίσημο καταγραφέα του Airplay Chart MediaInspector.Αυτό τον καιρό η Ναυσικά και ο Άρης βρίσκονται στο στούντιο μαζί με τον παραγωγό τους Χριστόδουλο Σιγανό και προετοιμάζουν το νέο τους Single ! Διαβάστε περισσότερα...

Brad Pitt+Angelina Jolie -White House

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δέχτηκε το ζευγάρι των σούπερσταρ του Χόλιγουντ Αντζελίνα Τζολί και Μπραντ Πιτ στο Οβάλ Γραφείο για να συζητήσουν, κυρίως για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Κατά τη συνάντηση αυτή, ο πρόεδρος «μίλησε με την Αντζελίνα Τζολί για το έργο που κάνει για την καταπολέμηση των μαζικών ωμοτήτων και της σεξουαλικής βίας κατά των γυναικών», εξήγησε η Τζέιμι Σμιθ, αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Αμερικανικής προεδρίας.

Η συνάντηση αυτή δεν ήταν στην επίσημη ατζέντα του Μπ.Ομπάμα και ο Τύπος δεν είχε προσκληθεί, αλλά οι δημοσιογράφοι είδαν τους δύο ηθοποιούς από τα παράθυρα του Οβάλ Γραφείου.

Η Αντζελίνα Τζολί μόλις ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της πρώτης της ταινίας ως σκηνοθέτης - «Στη χώρα του αίματος και του μελιού» - η οποία αφηγείται τη φρίκη του πολέμου της Βοσνίας (1992-95), κυρίως την κτηνωδία που υπέστησαν οι γυναίκες.

Σύμφωνα με τις τοπικές ενώσεις, περίπου 20.000 γυναίκες, οι περισσότερες μουσουλμάνες, κακοποιήθηκαν σεξουαλικά κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας, ενώ περίπου 100.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αυτόν.

Η ταινία αφηγείται την ερωτική σχέση μιας νεαρής μουσουλμάνας (Ζάνα Μαργιάνοβιτς) και ενός Σέρβου (Γκόραν Κόστιτς) που βρίσκονται στα αντίθετα στρατόπεδα μετά το ξέσπασμα της σύγκρουσης.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό
Διαβάστε περισσότερα...

Κώστας Γκρέκας-Έλενα Βαζούρα

Τα σκαλιά της εκκλησίας ανεβαίνει ο Κώστας Γκρέκας με την αγαπημένη του, Έλενα Βαζούρα.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, το 36χρονο μοντέλο και η σύντροφός του θα ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου στις 4 Φεβρουαρίου 2012 στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου στην κεντρική πλατεία Γλυφάδας.Μάλιστα, ο σχεδιαστής του νυφικού Γιάννης Λάσκος (του γνωστού σχεδιαστικού διδύμου Konstantinos Melis by Laskos) αποκάλυψε πως το νυφικό θα είναι strapless σε ιβουάρ απόχρωση ενώ θα έχει επενδυθεί εσωτερικά με ύφασμα στο χρώμα του δέρματος. Διαβάστε περισσότερα...

ΑΓΩΓΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ

Τις βάσεις για τη διασύνδεση της Ελλάδας και της Κύπρου με αγωγούς για τη μεταφορά φυσικού αερίου έθεσαν την Τετάρτη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Παπακωνσταντίνου, με την υπουργού Εμπορίου της Κύπρου, Π. Αντωνιάδου. Σε συνάντηση που είχαν στη Λευκωσία οι δυο αξιωματούχοι συζήτησαν το θέμα χωρίς ωστόσο να λάβουν συγκεκριμένες αποφάσεις.
Οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης το ενδεχόμενο διασύνδεσης στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή μεταξύ Κύπρου και Κρήτης.
Διαβάστε περισσότερα...

Jennifer Aniston - Most Desired Body

Σέξι μοντέλα, ακόμα και τη «χυμώδη» Shakira άφησε πίσω της η 42 Μαΐων Jennifer Aniston που αναδείχθηκε ως το πιο ποθητό κορμί!Αποδεικνύοντας στην πράξη πως «οι σαραντάρες ίσον με δύο εικοσάρες», η Aniston αναδείχθηκε πρώτη στην έρευνα για τις πιο «καυτές» γυναίκες που κάνουν κάθε χρόνο οι πλαστικοί χειρουργοί της βιομηχανίας του θεάματος, με επικεφαλής τους Richard Fleming και Toby G. Mayer.
Πίσω από την ελληνικής καταγωγής ηθοποιό βρέθηκαν ο «άγγελος» της «Victoria Secret» Bar Rafaeli και η «χυμώδης» Shakira.
Πάντως, η Jennifer φαίνεται πως «το' χει»: το 2010 τερμάτισε δεύτερη στη λίστα πίσω από την Gisele Bundchen, ενώ το 2009 ήταν και πάλι στην κορυφή!
Διαβάστε περισσότερα...

ΜΑΙΡΗ ΦΑΡΜΑΚΗ-MAIRI FARMAKI

MAIRI FARMAKI-ΜΑΙΡΗ ΦΑΡΜΑΚΗ
Ένα πρόωρο αντίο είπαν πριν από λίγες ημέρες συγγενείς και φίλοι στην ηθοποιό, Μαίρη Φαρμάκη. Τα ανοιχτόχρωμα μάτια της ηθοποιού έκλεισαν για πάντα, σε ηλικία μόλις 63 ετών.

Η ηθοποιός το τελευταίο διάστημα έδινε μάχη με την επάρατη νόσο, αλλά τελικά δεν κατάφερε να βγει νικήτρια, καθώς η κατάστασή της ήταν μη αναστρέψιμη.

Από το πλευρό της δεν έλειψε ο σύζυγός της, ο άνθρωπος που της χάρισε την απόλυτη ευτυχία, γι' αυτό και αποσύρθηκε από τον χώρο τη δεκαετία του '90 προκειμένου να αφοσιωθεί στην οικογένειά της.

Η όμορφη ηθοποιός, δεν απασχόλησε ποτέ τις στήλες των εφημερίδων και η ίδια άλλωστε απέφευγε να μιλά, παρά μόνο μέσα από τους ρόλους που αναλάμβανε να διεκπεραιώσει.

Τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα

Η ηθοποιός, που βγήκε στον καλλιτεχνικό χώρο το '70, ήταν πραγματικά «Κορίτσι για αφίσα», όπως τιτλοφορείται και η βιντεοταινία που γύρισε το 1985. Ωστόσο, ουδέποτε χρησιμοποίησε την εξωτερική της εμφάνιση. Ηταν σεμνή και ταπεινή και πάντα χαμογελαστή. Έτσι τη θυμούνται οι συνάδελφοί της...

Οι συμμετοχές της σε ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου

Η Μαίρη Φαρμάκη είχε μεγάλη συμμετοχή στον ελληνικό κινηματογράφο. Επαιξε στις ταινίες «Η ταξιτζού», «Ο νάνος και οι επτά Χιονάτες», «Αγάπησα μια πολυθρόνα», «Το φρούριο των αθανάτων», «Ενα αγόρι αλλιώτικο απ' τα άλλα», «Η κρεβατομουρμούρα», «Ο Μανωλιός ξαναχτυπά», «Ο τρελοπενηντάρης», «Αιχμάλωτοι του μίσους», «Η Αλίκη δικτάτωρ», «Ο ποδόγυρος», «Και ξανά προς τη δόξα τραβά», «Θανάσης ο αισιόδοξος» κ.ά, ενώ πρωταγωνίστησε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις υπηρετώντας την ελληνική κωμωδία.

Σήμερα βρίσκεται στη γειτονιά των αγγέλων, ανάμεσα σε πολλούς τύπους και χαρακτήρες που έπαιζαν στη «Γειτονιά» του Πρετεντέρη, που τόσο άγγιξε την ψυχή του κόσμου και εκτίναξε στα ύψη την τηλεθέαση την εποχή εκείνη.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ 2012

ekptoseis 2012
Σε εκπτώσεις που θα φτάνουν έως το 70% θα δώσουν, από Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2011 και έως 29 Φεβρουαρίου, τη θέση τους οι προσφορές των εμπορικών καταστημάτων.
Στις χειμερινές εκπτώσεις εναποθέτουν τις ελπίδες τους οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων, περιμένοντας οι καταναλωτές, για άλλη μία φορά, να στηρίζουν το «πληγωμένο» λιανεμπόριο, ώστε να μπορέσει να ανακοπεί η πτωτική του πορεία.
Η προσδοκία της αύξησης του τζίρου της χρονιάς είναι για άλλη μια φορά το ζητούμενο, ωστόσο η αισιοδοξία στην αγορά δεν είναι μεγάλη.
Κατά τη διάρκεια των γιορτών τα καταστήματα κινήθηκαν ελάχιστα με αποτέλεσμα η ρευστοποίηση των αποθεμάτων που διαθέτουν να οδηγεί σε σημαντικές προσφορές κατά την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων με την ελπίδα να κυκλοφορήσει ζεστό χρήμα στην αγορά.
Ο εμπορικός σύλλογος, μάλιστα, εκτιμά ότι οι μειώσεις των τιμών θα αγγίζουν σε πολλές περιπτώσεις μέχρι και το 70% προκειμένου να μαγνητίσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών και να πάρουν κι εκείνοι μια ανάσα.
Δεν αποκλείονται, όμως, και οι προσφορές προκειμένου πολλοί καταστηματάρχες να ρευστοποιήσουν το στοκ τους για να βάλουν στη συνέχεια λουκέτο στην επιχείρησή τους δεδομένης της κρίσης.
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιά είναι η καλύτερη δίαιτα;

Κατά καιρούς ακούμε για διάφορα διαιτητικά σχήματα που ως δια μαγείας θα σε βοηθήσουν να ξεφορτωθείς αυτά τα 2-3 κιλά.Αυτά τα διαιτητικά προγράμματα είναι γνωστά και σαν “fad diets”. Διαφημίζονται κατά κόρον στον έντυπο τύπο και πιθανότατα να σας έχει πει και κάποιος φίλος σας για αυτά. Και έτσι λοιπόν, γεννιέται η απορία «Ποιο είναι το καλύτερο για να το ακολουθήσω;»

Δεν υπάρχει ούτε καλύτερο ούτε χειρότερο, τα διαιτητικά σχήματα που προτείνονται είναι στην πλειοψηφία τους είτε πολύ περιοριστικά όσον αφορά την ποσότητα φαγητού είτε πολύ μονότονα αφού προτρέπουν την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφίμων. Η δράση τους μπορεί να παρομοιαστεί με εκείνη των διαττόντων αστέρων, πολύ φασαρία για το τίποτα.

Οποιοδήποτε στερητικό πρόγραμμα και αν ακολουθήσεις να είσαι σίγουρος ότι 2-3 κιλά θα τα ξεφορτωθείς. Το θέμα είναι τα κιλά που θα πάρεις μετά, πώς θα τα αποβάλλεις; Πώς θα τα πάρεις; Είναι πολύ απλό, τα 2-3 κιλά που έχασες πιθανότατα δεν είναι λίπος! Τι είναι; Ως επί το πλείστον υγρά και μυϊκή μάζα.

Από την στιγμή που μειώνεις τον μεταβολικά ενεργό ιστό του σώματός σου (δηλαδή τη μυϊκή μάζα) αυτομάτως μειώνεις και τις καύσεις του οργανισμού σου.

Έτσι, αφού ολοκληρώσεις το διαιτητικό σχήμα που επέλεξες, θα επιστρέψεις στις παλιές καλές-κακές συνήθειές σου, μόνο που αυτή τη φορά θα είσαι πιο «αδύναμος», δεν θα έχεις τη δυνατότητα να μεταβολίσεις την τροφή όπως πριν με αποτέλεσμα να παίρνεις πολύ πιο εύκολα βάρος συγκριτικά με την προ-διαίτας περίοδο.

Άρα, το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να πάρεις τη διατροφή σου στα χέρια σου! Τι εννοώ; Μην ακούς τι λένε οι άλλοι γύρω σου, ο κάθε οργανισμός είναι μοναδικός, σκέψου λογικά, ξέρεις που υπερβάλλεις, ξέρεις τι σου λείπει. Βάλε το μέτρο στη ζωή σου και την ποικιλία, και θα αρχίσει το βάρος να υποχωρεί χωρίς να το καταλάβεις, χωρίς ιδιαίτερη στέρηση και χωρίς να επιβαρύνεις τον οργανισμό σου!!!

Καλαμάρη Ασπασία-Σοφία
MSc Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Κατσογριδάκη Γεωργία
MSc Διαιτολόγος-Βιοτεχνολόγος
Διαβάστε περισσότερα...