Χρονια πολλα Έλενα Παπαβασιλείου

H sexy+hot Έλενα Παπαβασιλείου γιόρτασε παρέα με την αδελφή της, ανεβάζοντας μάλιστα μια φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter! Χρονια σου πολλα Ελενα Παπαβασιλειου...
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Σαμαράς αποτελεί μια ιμιτασιόν εκδοχή του Σαρκοζί στην Ελλάδα

Τσίπρας: «Πιστεύουμε ότι στις 17 Ιουνίου οι δυνάμεις της ελπίδας στην Ελλάδα θα κερδίσουν τις δυνάμεις του τρόμου και του φόβου. Και η Αριστερά θα πετύχει μια σημαντική ιστορική νίκη απέναντι στον ομοϊδεάτη του κ. Σαρκοζί, στον κ. Σαμαρά που αποτελεί μια ιμιτασιόν εκδοχή του κ. Σαρκοζί στην Ελλάδα. Και πιστεύουμε ότι αυτή η νίκη θα αποτελέσει την αρχή σημαντικών ανακατατάξεων και εξελίξεων σε όλη την Ευρώπη προς όφελος όλων των ευρωπαϊκών λαών».
Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε από το Παρίσι, όπου είχε συναντήσεις με την ηγεσία της γαλλικής αριστεράς, με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς και ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι το αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου ανάγκασε τους λαούς της Ευρώπης «να συνειδητοποιήσουν ότι κανένας λαός, πουθενά στον κόσμο, πόσο δε μάλλον στην Ευρώπη, δεν μπορεί να οδηγείται εθελοντικά στην αυτοκτονία. Γιατί αυτό που συντελείται δυο χρόνια τώρα στην Ελλάδα είναι μια υποβοηθούμενη, στο όνομα μάλιστα της αλληλεγγύης, αυτοκτονία του ελληνικού λαού».

«Συνηθίζουμε να μιλάμε για τα προγράμματα της λιτότητας. Αυτό που συνέβη και συμβαίνει στην Ελλάδα δεν είναι απλά ένα πρόγραμμα λιτότητας. Είναι ένα ευρωπαϊκό πείραμα εφαρμογής νεοφιλελεύθερων πολιτικών σοκ που έχει οδηγήσει τη χώρα μπροστά σε μια πρωτοφανή ανθρωπιστικών διαστάσεων κρίση» είπε.

«Στην Ελλάδα δίνουμε έναν αγώνα και για λογαριασμό των Γάλλων και των Γερμανών και όλων των ευρωπαϊκών λαών. Διότι, αν το πείραμα συνεχιστεί στην Ελλάδα, θα εξαχθεί και σ' όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και γιατί ο πόλεμος που βιώνουμε στην Ευρώπη δεν είναι ανάμεσα στα έθνη και στους λαούς, αλλά από τη μια μεριά έχει τις δυνάμεις της εργασίας και από την άλλη μεριά έχει αυτό το αόρατο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, τις δυνάμεις των αγορών, τους τραπεζίτες, τους κεφαλαιοκράτες» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

«Εμείς, λοιπόν, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μάη βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο βήμα που είναι έτοιμος ο ελληνικός λαός να κάνει για να ολοκληρώσει τη νίκη του. Να ολοκληρώσει μια μεγάλη ανατροπή στην Ελλάδα, δίνοντας και στέλνοντας και ένα μήνυμα ελπίδας σε όλη την Ευρώπη» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε τέλος ότι στην Ευρώπη «είναι αναγκασμένοι να τα συζητήσουν όλα και θα τα συζητήσουν όλα και θα τα αποδεχθούν όλα στο τέλος, διότι ο δικός τους εκβιασμός είναι πολύ πιο αδύναμος από τον πραγματικό τρομοκρατικό εκβιασμό, από την πιθανότητα μιας συνολικής διάλυσης του ευρώ και της Ευρώπης και της ευρωπαϊκής συνοχής».
πηγη tanea-gr
Διαβάστε περισσότερα...

Refaeli is world’s hottest woman

Η Μπαρ Ρεφαέλι αναδείχθηκε πρώτη στη λίστα με τις 100 υποψήφιες αφήνοντας πίσω της την Μίλα Κούνις, την Έμα Στόουν, τη Μέγκαν Φοξ και πολλές ακόμα καλλονές. Το «αγγελάκι» της Victoria' s Secret δήλωσε «Είμαι σοκαρισμένη που βρίσκομαι στην πρώτη θέση, ανάμεσα σε τόσο όμορφες κυρίες. Ευχαριστώ όλους όσους με ψήφισαν. Με τιμούν και δεν θα το ξεχάσω ποτέ!»
wallnews-gr
Διαβάστε περισσότερα...

Goal Falcao - America-Atletico Madrid

Καταπληκτικο γκολ απο τον FALCAO!
Falcao incredible Goal - America vs Atletico Madrid (1-2) 19/05/2012 Falcao - YouTube
Atlético Madrid have won their second in a series of friendlies in Colombia.On Saturday the Spaniards beat América de Cali 2-1, with goals by Radamel Falcao and Eduardo Salvio.


A nice surprise in Atleti's line-up was the inclusion of Sílvio and Jorge Pulido. The former had made only a single appearance in 2012, while Pulido returned from his loan spell at Rayo and is looking to make an impression on Simeone.

The coach played with three centre backs and pushed Filipe and Sílvio further up the field, while Diego and Salvio were given a free role behind Falcao.

The game in Cali was very open with chances for both sides. Atleti created opportunities for Falcao and Mario, while Diego almost scored a great free kick.

The home team also created some chances and were nearly helped to a goal, when a ball bounced off Miranda's knee and towards goal. Fortunately for our Brazilian defender the ball came back off the post.

After half an hour of play Radamel Falcao scored another unbelievable goal. Just three days after scoring an incredible bicycle kick against Millonarios, he repeated that feat by striking with an even more acrobatic overhead kick to give Atleti the lead.

In the second half Atleti doubled their lead. A fantastic cross by Filipe was headed home by Eduardo Salvio from close range to put daylight between the two teams.

That lasted only a few minutes however, because in the 58th minute the home side was awarded a dubious penalty. Jorge Pulido dove into a challenge and seemed to play both his opponent and the ball, and the referee pointed to the spot. Just like our first friendly we conceded from a penalty, because Bustos converted the spot kick to make it 2-1.

Atleti had to see out the final twenty minutes of the game with 10 men, because Tiago managed to pick up two bookings in a friendly match and was given his marching orders. Both yellows the Portuguese veteran received were for arguing with the referee.

Atlético's third and friendly will be played on the 22nd of May against Atlético Huila (Neiva).

Line-up: Asenjo; Sílvio ("66 Gabi), Perea, Miranda, Pulido, Filipe; Tiago, Mario ("66 Assunção); Salvio ("92 Fran Mérida), Diego ("88 Pizzi); and Falcao ("50 Koke).

Goals: 0-1 Falcao ("35); 0-2 Salvio ("53); 1-2 Bustos ("59)
Διαβάστε περισσότερα...

Πανελλαδικές: Νεοελληνική Γλώσσα απαντήσεις

Πανελλαδικές: Οι απαντήσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα
Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας άνοιξε σήμερα, Δευτέρα, η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων για χιλιάδες υποψηφίους. Σε ορισμένα μεγάλα σχολικά συγκροτήματα η εξέταση άρχισε μετά τις 08:30, καθώς μοιράστηκαν με καθυστέρηση οι φωτοτυπίες.
Οι απαντήσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα VIDEO Διαβάστε περισσότερα...

Οι Μαγια ειχαν προβλεψει τον σεισμο της Ιταλιας

Ο σεισμός της Μπολόνια , που έπληξε την Emilia-Romagna αλλά και το Βένετο της Λομβαρδίας (στο Μιλάνο πολλοί άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους), είχε προφητευτεί, από τους Μάγιας με βάση την έκλειψη που συνέβη χθες το βράδυ.
Πολλοί άνθρωποι, όχι μόνο οι Ιταλοί, γράφουν σε πολλές ιστοσελίδες-φόρουμ, επισημαίνοντας ότι η 20η Μαΐου δόθηκε από το ημερολόγιο των Μάγια,ως μια δακτυλιοειδής έκλειψη ηλίου, που πράγματι έλαβε χώρα χθες το βράδυ σε όλο τον κόσμο από την Ιταλία μέχρι την περιοχή των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ασίας.Η έκλειψη ήταν αναμενόμενη από το ημερολόγιο των Μάγιας για τις 20 Μαιου, λόγω ευθυγράμμισης πλανητών.
Ακόμα και ο Νοστράδαμος είχε προβλέψει ότι θα γίνουν σημαντικά γεγονότα για την 20η Μαΐου 2012 σημειώνοντας συγκεκριμένα ότι: "Ημέρα 20 του Ταύρου η γη θα τρέμει τόσο ισχυρά, ώστε ο αέρας, η γη και ο ουρανός θα είναι μαύρα φίδια και στους απίστους Ο Θεός θα κάνει μεγάλες πλημμύρες καταστροφές..." Θα πρέπει να τονιστεί ότι διάφοροι εμπειρογνώμονες, δείχνουν μια συσχέτιση μεταξύ στους σεισμούς και τις εκλείψεις, αυτό αποδεικνύεται από διάφορους σεισμούς που σημειώθηκαν αμέσως μετά ή πριν από την έκλειψη.
Διαβάστε περισσότερα...

Kamikaze Love Βασιλόπουλος

christos vasilopoulos kamikaze love greek subs
Ο Χρήστος Βασιλόπουλος εργαζόταν ως μπάρμαν για να βγάλει τα προς τα ζην, ενώ στην συνέχεια φωτογραφήθηκε για γνωστή μάρκα ρούχων.Στην πρώτη του κινηματογραφική απόπειρα υποδύθηκε το πτώμα! Ενώ στην δεύτερη έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε αισθησιακή ταινία με τίτλο Kamikaze Love .
Τα γυρίσματα έχουν ολοκληρωθεί και τοτρέιλερ είναι στην διάθεση των σινεφίλ , οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία ν' απολαύσουν τον Χρήστο Βασιλόπουλο σε ερωτικές περιπτύξεις με παραπάνω από μια παρτενέρ. Αυτός ο ρόλος ταιριάζει απόλυτα στον Έλληνα ηθοποιό , ο οποίος σε παλιότερη συνέντευξή του είχε δηλώσει ότι η φύση ήταν απλόχερη μαζί του. Μάλιστα, πρόσφατα είπε: «Έχω κάνει άπειρα γυμνά στην Ελλάδα, στο Hollywood δεν θα κάνω;»
Χρήστος Βασιλόπουλος Kamikaze Love
Kamikaze Love vasilopoulos christos


Δείτε τα στοιχεια της ταινίας απο το imdb

Directed by
Zalman King
Writing credits
(in alphabetical order)
Zalman King

Cast (in credits order)
Malena Morgan ... Victoria
Christos Vasilopoulos ... Jack (as Christos G. Vass)
Kayla Jane ... Isabel
Elle Alexander ... Rita
Daniel Sobieray ... Antonio
Hayden Hawkens ... Eve
rest of cast listed alphabetically:
Aubrey Adams ... Adelaide
I. Elijah Baughman ... Guy on Set
Bryce Bonn ... Waiter at Hotel
Jason Brye ... Man in Club
Daryl Cook II ... Man in Club
Carina Crash ... Woman on Stage
Stephanie Danielson ... Trish
Ela Darling ... Attendant
John Dawson ... Man in Club
Tom DeMar ... Man in Club
Toledo Diamond ... Emcee at Club
Preston Dupri
Bliss Evermore ... Beverly Hills Beauty
Darren Gann ... Man in Club
Libbey Genaro ... Woman in Self Defense Class
Darrell Goodspeed ... Man in Club
Chris Hampton ... Host in Club
Melle Hartley ... Woman in Self Defense Class
Kade ... Actor
Keri Koski ... Woman in Self Defense Class
Aoni Ma ... Defense Class Instructor
Eric Middleton ... Security Guard
Nikki Nefarious ... Dominatrix
Asun Ortega ... Girl from Barcelona
Jose Paz ... Man in Club
Nataliya Joy Prieto ... Molly
Franklin Ruehl ... Preacher
Oscar Sagastume ... Guy on set
Riki Valentine ... Biker Dude
Billy Villegas ... Guy on Set

Johnny Yang ... Padded Man in Self Defense Class
Διαβάστε περισσότερα...

Δίαιτα για την κυτταρίτιδα

Απλό, ποικίλο και ισορροπημένο διατροφικό σχήμα, χωρίς πολύπλοκες οδηγίες ή ανυπέρβλητες δυσκολίες. Σoυ παρέχει δεκάδες εναλλακτικές επιλογές τροφίμων, εξατομικεύεται και προσαρμόζεται πανεύκολα.

Ευέλικτος τρόπος εφαρμογής

1.Επιλέγεις την πλησιέστερη θερμιδική πρόσληψη στις ανάγκες και στους στόχους σου, π.χ. διατήρηση βάρους ή αδυνάτισμα.

2.Τρως καθημερινά 5 μικρά γεύματα, 3 κύρια και 2 ενδιάμεσα, με συγκεκριμένους συνδυασμούς ομάδων τροφών.
3. Για το ποια τρόφιμα θα χρησιμοποιήσεις σε κάθε γεύμα μπορείς είτε να αποφασίσεις μόνη σου, είτε να ακολουθήσεις το υπόδειγμα εβδομαδιαίου μενού. Οι ποσότητες καθορίζονται από τη θερμιδική πρόσληψη που έχεις επιλέξει. Οι υποδείξεις του καθημερινού πλάνου συνιστούν έναν εύχρηστο οδηγό διατροφής.

Ενδεικτικά παραδείγματα μικρομερίδων

Πηγές ασβεστίου:

1 φλιτζάνι γάλα 0-1% ή φυτικό ρόφημα. 200g γιαούρτι.

30g τυρί. ½ φλιτζάνι κότατζ.
Πηγές αμύλου:

1 φέτα ψωμί. ½ φλιτζάνι μαγειρεμένο ρύζι ή ζυμαρικά ή ψημένες νιφάδες δημητριακών. 1 μικρή πατάτα.

Πηγές λιπαρών:

1 κουταλάκι ελαιόλαδο. 1½ κουταλάκι ταχίνι. 5 ελιές. 10g σοκολάτα μαύρη ή σπόροι ή ξηροί καρποί (π.χ. 2 καρύδια ή 8 αμύγδαλα).

Φρούτα: 1 μέτριο ή 2 μικρά ή 120g ή ½ ποτήρι χυμός.

Πηγές πρωτεϊνών:

90g κρέας ή πουλερικά ή ψάρι ή ½ φλιτζάνι όσπρια (όλα μαγειρεμένα).

1 αβγό ή 4 ασπράδια αβγών.

Λαχανικά-χόρτα:

1 φλιτζάνι ωμά.

½ φλιτζάνι μαγειρεμένα.

Πρακτικές αντιστοιχίες και παραδείγματα

1 σφιγμένη γροθιά = 1 μικρομερίδα = περίπου ½ φλιτζάνι μαγειρεμένο ρύζι, ή ζυμαρικά, ή πλιγούρι, ή όσπρια, ή δημητριακά πρωινού, ή 1 μικρή πατάτα.

1 χαλαρή γροθιά ή 1 χούφτα = 2 μικρομερίδες = 1 φλιτζάνι μαγειρεμένα όσπρια, ή ρύζι, ή ζυμαρικά.

1 παλάμη = 1 μικρομερίδα = 1 μαγειρεμένο φιλέτο κρέατος, κοτόπουλου ή ψαριού, ή 1 μπιφτέκι.

Αντίχειρας = 30 γραμμ. = 1 μικρομερίδα τυριού.

Άκρη δακτύλου = 1 μικρο-μερίδα = 1 κουταλάκι ελαιόλαδο ή 1½ κουταλάκι ταχίνι.

πηγη womenonly-gr
Διαβάστε περισσότερα...

SINISTWSES SYRIZA ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

Ο Σύριζα και οι δώδεκα συνιστώσες του...
Ο ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2003, θα μπορούσε να έχει ως μότο τη γνωστή ρήση του Μάο «αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν» και ίσως γι' αυτό είναι αναπόφευκτο κάποιες φορές τα μέλη του να φτάνουν στο άλλο άκρο της μαοϊκής σκέψης: «Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση». Βλέπετε, ο ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα αποτελείται από 12 συνιστώσες, δημιουργήθηκε με σκοπό να συνυπάρξουν όλοι οι σχηματισμοί της Αριστεράς: από τους τροτσκιστές και τα στελέχη που άφησαν το ΚΚΕ ώς τους μαοϊκούς και τους παλιούς του ΚΚΕ Εσωτερικού. Αν κάποιες φορές οι απόψεις αποκλίνουν, το ζητούμενο πάντα είναι να ισχύσει αυτό που είχε πει ο Μανώλης Γλέζος, ως εκπρόσωπος της ιδρυτικής συνιστώσας «Ενεργοί Πολίτες»: «Ας κρατήσει καθένας την αυτοτέλειά του και αυτονομία του, αλλά ας έχουμε ενότητα στη δράση. Χωρίς αποκλεισμούς και ηγεμονίες».

Σ' αυτό το πλαίσιο, άλλωστε, μπήκε ως συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ και το ΔΗΚΚΙ, που ίδρυσε ο Δ. Τσοβόλας το 1995, αφού πρώτα ο πρώην υπουργός Οικονομικών το εγκατέλειψε και τα εναπομείναντα στελέχη το μετονόμασαν σε «ΔΗΚΚΙ - Σοσιαλιστική Αριστερά». Σήμερα, πλέον, τα στελέχη του ανεβάζουν στο δίκτυο άρθρα με θέμα «Ο δωδεκάλογος της Αντίστασης», «Το νέο ΕΑΜ» και «Δεν είναι κρίση, είναι γερμανική εισβολή». Μάλιστα, την Κυριακή που μας πέρασε, είχαν τη χαρά να δουν μία δική τους, την Ευγενία Βαμβακά, να βγαίνει βουλευτής στον Πειραιά! Πράγμα για το οποίο δικαιούνται να ζηλεύουν άλλες συνιστώσες, όπως η ιδρυτική συνιστώσα ΑΚΟΑ.

Η Ανανεωτική Κομμουνιστική και Οικολογική Αριστερά, που στην ιστοσελίδα της έχει τον σκύλο Λουκάνικο ως πρώτη εικόνα, αντλεί τις καταβολές της από το ΚΚΕ Εσωτερικού, ενώ κάποια από τα μέλη της είναι παλιοί Ρηγάδες ή ανένταχτοι αριστεροί που κατατάσσονται στην κατηγορία των «ευρωκομμουνιστών». Επί μακρόν, τους εκπροσώπησε στη Βουλή ο Γιάννης Μπανιάς, ως εμβληματική μορφή της Αριστεράς. Αλλά φυσικά, πολλές ακόμη συνιστώσες θεωρούσαν τον αείμνηστο Μπανιά εκφραστή τους. Οπως οι «Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας», που έχουν στην ιστοσελίδα τους τη φωτογραφία του με υπότιτλο «Ζει στις καρδιές μας». Το 2008, οι Οικοσοσιαλιστές με την ομάδα «Κόκκινο» και το «Ξεκίνημα» αποτελούσαν μία συνιστώσα, γνωστή ως «2ο κύμα». Μέσω αυτής, οι Οικοσοσιαλιστές εστίαζαν σε οικολογικά και πολιτικά θέματα, ενώ το «Κόκκινο» επικεντρώθηκε κυρίως στα ζητήματα των μεταναστών και στην ενίσχυση των αριστερών κινημάτων. Το «Ξεκίνημα», όμως, που απαιτούσε τη διάλυση του ΔΝΤ και της Διεθνούς Τράπεζας και χαρακτήριζε «νερόβραστες και ασαφείς» τις θέσεις του Συνασπισμού τελικά αποχώρησε κι έτσι το «2ο κύμα» διαλύθηκε.

Ο Συνασπισμός, φυσικά, συνέχισε να αποτελεί τη βασική συνιστώσα που αιμοδοτεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό ισχύει ακόμη και μετά τη διάσπαση της «ανανεωτικής πτέρυγας», που οδήγησε στη δημιουργία της ΔΗΜΑΡ του Φ. Κουβέλη.

Για την οποία διάσπαση καθόλου δεν στενοχωρήθηκαν τα μέλη της συνιστώσας ΚΟΕ (Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας), που έχουν τις πολιτικές τους καταβολές στην προδικτατορική εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και παραδοσιακά είχαν τριβές με το ανανεωτικό κομμάτι του Συνασπισμού. Πρόκειται για μια εξαιρετικά δραστήρια συνιστώσα, στην οποία εντάσσεται και ο Ρούντι Ρινάλντι και η οποία επιθυμεί «να μη γίνει η χώρα αποικία και ο λαός δούλος». Βέβαια, στον Συνασπισμό οι δικές της απόψεις δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς, καθώς παλαιότερα η ΚΟΕ τον χαρακτήριζε «προϊόν εγχειρημάτων της γκορμπατσοφικής περιόδου»!

Αλλά πάλι, οι τριβές δεν είναι σπάνιες ανάμεσα στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Σκεφτείτε πως μια άλλη συνιστώσα, η Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (ΔΕΑ), μιλάει στα μέλη της με τα λόγια του Μαρξ, του Γκράμσι και του Τρότσκι, για «μια νέα κοινωνία», αλλά στο Ιντερνετ εκτοξεύει και πύρινες ατάκες του τύπου «να μην αφήσουμε σε χλωρό κλαρί τους Νεοναζί»! Η ΔΕΑ απορρίπτει κάθε πιθανότητα συνεργασίας με τον «λαγό του αστικού πολιτισμού» Πάνο Καμμένο και ζητάει κλιμάκωση των μαζικών αγώνων σε συνεργασία με το ΚΚΕ ή και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ή, στη χειρότερη περίπτωση, σε συνεργασία με τη συνιστώσα ΚΕΔΑ (Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς) που προήλθε από το ΚΚΕ. Εκεί έχουν συσπειρωθεί τα στελέχη που ήρθαν κατευθείαν από τον Περισσό, τότε που ο Μήτσος Κωστόπουλος άφησε πίσω του το «Σπίτι του Λαού». Κι αν ο κ. Κωστόπουλος εγκατέλειψε το εγχείρημα νωρίς, ο Γιάννης Θεωνάς το συνέχισε και η ΚΕΔΑ επιμένει στην ανάγκη συνεννόησης όλων των αριστερών δυνάμεων. Ακόμα κι αν άλλες συνιστώσες, σαν τη ΡΟΖΑ, που ανήκει σαφώς στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, ζητούν να έχει το ίδιο βάρος ο λόγος των ανένταχτων αριστερών με τον λόγο εκείνων που ήδη εντάσσονται στον ΣΥΡΙΖΑ είτε ως συνιστώσες είτε ως άτομα είτε ως τμήματα μιας διασπασμένης συνιστώσας, όπως συνέβη με τους Ριζοσπάστες (που προέκυψαν όταν διασπάστηκαν οι Ενεργοί Πολίτες), και την Αντικαπιταλιστική Κοινωνική Ομάδα (που αποσπάστηκε από τη συνιστώσα «Κόκκινο»).

Αν όλα αυτά σας κάνουν να αναρωτιέστε πώς θα βρει σημείο συνεννόησης με τις 12 συνιστώσες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει σ' αυτές να προσθέσετε και τους αντιμνημονιακούς του ΠΑΣΟΚ (όπως η Σοφία Σακοράφα), τους διαφόρους ανεξάρτητους συνεργαζόμενους, τις προσωπικότητες που μετείχαν στα ψηφοδέλτια (όπως ο συγγραφέας Π. Τατσόπουλος) και εκείνους που πρόσκεινται στο Μέτωπο του Αλ. Αλαβάνου. Υπ' αυτήν την έννοια, το να συνεννοηθεί ο Αλ. Τσίπρας με τη ΔΗΜΑΡ, το ΠΑΣΟΚ ή το ΚΚΕ είναι μάλλον το μικρότερο από τα προβλήματά του...

Οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα

(αναφέρονται με αλφαβητική σειρά και επισημαίνεται η ιδεολογική τους αναφορά και το έτος ένταξής τους στο σχήμα):

Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά (ΑΚΟΑ) - ευρωκομμουνιστική / οικολογική συνιστώσα - 2004
Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα (ΔΗΚΚΙ) - σοσιαλιστές / σοσιαλδημοκράτες * 2007
Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (ΔΕΑ) - τροτσκιστές κομμουνιστές - 2004
Ενεργοί Πολίτες - δημοκρατική πατριωτική αριστερά - 2004
Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς (ΚΕΔΑ) - ενωτικοί κομμουνιστές / αριστεροί - 2004
Κόκκινο - τροτσκιστές κομμουνιστές - 2004
Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) - μαοϊκοί κομμουνιστές - 2007
Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας - Μέλη του Διεθνούς Οικοσοσιαλιστικού Δικτύου (ΕΙΝ) - πολιτική (αριστερή) οικολογία - 2008
Ρόζα - πολιτική ομάδα που βασίζεται στο ριζοσπαστικό αριστερό Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα - 2008
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας (ΣΥΝ) - πολυτασικό κόμμα που περιλαμβάνει από κλασικούς μαρξιστές έως σοσιαλδημοκράτες - 2004
Ανένταχτοι Αριστεροί του Χώρου Διαλόγου
Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα - ΑΠΟ - 2011
Ριζοσπάστες - 2011

(Οι ΑΠΟ και Ριζοσπάστες, προστέθηκαν στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ με την απόφαση της Συνόδου της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ περί συμμετοχής τους στη Γραμματεία, τον Σεπτέμβρη του 2011)
Της Μαριλης Mαργωμενου
από την kathimerini
Διαβάστε περισσότερα...

Heikki Kovalainen Angry Birds

Το Angry Birds ετοιμάζει την επόμενη έκδοση κι αυτή τη φορά θα μπουν στον κόσμο των αγώνων ταχύτητας.Μετά το Angry Birds Space, η Rovio ετοιμάζει μια νέα έκδοση του παιχνιδιού που θα μπει στα πιτ της Formula 1.Το νέο παιχνίδι θα έχει μεγάλες διαφορές σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις και με όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα.Το Angry Birds Heikki θα κυκλοφορήσει στις 18 Ιουνίου σε συνεργασία με τον Φιλανδό οδηγό της F1 Kovalainen.Ο πιλότος της Caterham-Renault έχει υπογράψει συμφωνία με τη Rovio, η οποία προβλέπει τη χρήση του ονόματός του στο νέο παιχνίδι.Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα είναι ότι το νέο Angry Birds Heikki θα είναι web-based και θα παίζεται στον browser.Ενδέχεται βέβαια να κυκλοφορήσουν και άλλες εκδόσεις για iOS, Android κλπ.
heikki-kovalainen-angry-birds-helmet-f1-2012
Σίμος Κοσμετάτος - simosego@gmail.com
Διαβάστε περισσότερα...

18 Ιουνίου δε θα υπάρχει Μνημόνιο

Αλέξης Τσίπρας: Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρωζωνη, αλλά με αλλαγή πολιτικής για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Ο κ. Τσίπρας , μιλώντας στον ΣΚΑΙ, αναφέθηκε στη δανειακή σύμβαση και τόνισε την ανάγκη να την αναθεωρήσουμε και να την επαναδιαπραγματευτούμε. Για το μνημόνιο είπε ότι το ακυρώνει ο λαός με την ψήφο του και «τώρα ήρθε η ώρα της πολιτικής διαπραγμάτευσης». Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει το δικό του σχέδιο στην Ευρώπη, που έχει στόχο το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά χωρίς να διαλύει τους μικρομεσαίους και τους ανέργους, καθώς στόχος του είναι η ανάπτυξη.
Σημείωσε ότι δεν λέει πως «λεφτά υπάρχουν», αλλά λεει ότι μπορεί να παραχθεί πλούτος αν υπάρξουν οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης. Οτι τα χρήματα που λαμβάνει η Ελλάδα, δεν πρέπει να πηγαίνουν πλέον μόνο στους τόκους και τις τράπεζες, αλλά στην ανάπτυξη. «Η Μέρκελ πλέον απομονώνεται. Έχουμε παντού συμμάχους στην Ευρώπη. Παντού, εκτός από την Ελλάδα. Εδώ έχουμε τους Σαμαρά και Βενιζέλο που θέλουν να συμμαχήσουν με τη Μέρκελ», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.Τόνισε παράλληλα ότι δεν είπε ποτέ ότι ο δρόμος θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Θα είναι δύσκολος αλλά με προοπτική. «Το μνημόνιο στις 18 Ιουνίου δε θα υπάρχει», τόνισε χαρακτηριστικά.
Πάντως, υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε «μονομερείς ενέργειες, εκτός αν μας αναγκάσουν». Εκτίμησε ότι αν φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, οι αγορές θα ψάχνουν τον επόμενο και ανέφερε χαρακτηριστικά «εγώ προεξοφλώ ότι δεν πρόκειται (η ΕΕ) να μας πει φύγετε και δε σας δίνουμε δεκάρα». Ωστόσο, είπε ότι αν μας πουν κάτι τέτοιο «θα είμαστε αναγκασμένοι να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο δρόμους». Ο ένας θα είναι να μην πληρώνουμε τις κοινωνικές ανάγκες του κράτους (μισθούς, συντάξεις, νοσοκομεία κτλ) και ο άλλος να μην πληρώνουμε τους πιστωτές. Όπως είπε, αν συμβεί αυτό «θα αναγκαστούμε να αναστείλουμε τις πληρωμές στους πιστωτές».Είπε ότι η ευρωζώνη είναι μια αλυσίδα με 17 συνδέσεις και η Ελλάδα είναι μία από αυτές. Εάν σπάσει, η αλυσίδα θα καταρρεύσει και αυτό δεν το θέλει η Άγκελα Μέρκελ, γιατί κερδίζει από το ευρω. «Στην Ευρωζωνη δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές», πρόσθεσε.

Για τις καταθέσεις των πολιτών δήλωσε ότι είναι απόλυτα εγγυημένες όχι μόνο το Σύνταγμα αλλά και η Ευρωζωνη.Δεσμεύτηκε ότι θα καταργήσει όλες τις αλλαγές στα εργασιακά, θα στηρίξει τους αδύναμους και όσους επλήγησαν από το κούρεμα του χρέους,ενώ επισήμανε ότι όσοι βγάζουν χρήματα στο εξωτερικό θα πρέπει πρώτα να έχουν πληρώσει τους φόρους τους και να έχει ελεγχθεί το πόθεν εσχες. Σημείωσε ότι πρέπει να αποκτήσουμε περιουσιολόγιο και να φορολογείται ο καθένας ανάλογα με τη φοροδοτική του ικανότητα.
Οπως είπε, έχουν εθνικό σχέδιο για εξυγίανση και ανάπτυξη, επισημαίνοντας ότι προτεραιότητα είναι η ασπίδα προστασίας για τους αδύναμους.Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι σκοπεύουν να αξιοποιήσουν τα χρήματα από τα διαρθωτικά ταμεία «που λιμνάζουν», αλλά όχι σε υποδομές που θα ήταν αναγκαίες σε κάποια άλλη περίοδο (πχ Ολυμπιακούς Αγώνες), αλλά για τη δημιουργία κοινωνικών υποδομών (πχ πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι) «για να βοηθηθεί η κοινωνία που καταρρέει»Αναφερόμενος στον Μανώλη Γλέζο, είπε ότι «έχει κατακτήσει τη δυνατότητα να καταθέτει τις δικές του προτάσεις» εξηγώντας ότι εξέφρασε μία ιδέα, η οποία δεν βρίσκεται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο Γλέζος δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, είναι εθνικός ηγέτης», συμπλήρωσε.
πηγη e-go-gr
Διαβάστε περισσότερα...

Cannes Eva Longoria

Eva Longoria Cannes
Η διάσημη ηθοποιός Eva Longoria έχει καταφέρει να καταπλήξει τους πάντες στις Κάννες με τις εμφανίσεις της στο κόκκινο χαλί.Μετά την εμφάνιση της στην τελετή έναρξης του φεστιβάλ των Καννών με ένα μοναδικό φόρεμα στο χρώμα του δέρματος και πλούσια ουρά, και την μετέπειτα εμφάνιση της στο επίσημο δείπνο με ένα φόρεμα όπου κυριαρχούσε το μαύρο, η Longoria απέδειξε ότι μπορεί να είναι εξίσου εντυπωσιακή και με άσπρη τουαλέτα.
Η ηθοποιός περπάτησε στο κόκκινο χαλί της πρεμιέρα της ταινίας Rust and Bone, την Πέμπτη, και όλα τα φλας συγκεντρώθηκαν πάνω της.
Φορώντας μια μακριά τουαλέτα σε άσπρο χρώμα, με βαθύ ντεκολτέ, η Longoria ανέδειξε το καλοσχηματισμένο της σώμα, καταπλήσσοντας για ακόμη μια φορά.Η σταρ κράτησε το μακιγιάζ της σε χαμηλούς τόνους, ωστόσο δεν αποχωρίστηκε το eyeliner της. Το φόρεμα της, η ηθοποιός συνόδευσε με εντυπωσιακά διαμαντένια σκουλαρίκια.
ΠΗΓΗ ANT1
Διαβάστε περισσότερα...