ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΛΑ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗ

Απόσπασμα συνέντευξης του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Κορινθίας Πάνου Μπεγλίτη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και στη Δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου...
Μπεγλίτης: Το είδα πρωί-πρωί στην εκπομπή των κ. κ. Λυριτζή-Οικονόμου που το βγάλατε πρώτοι στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Βίωσα μια τραγική πραγματικά εμπειρία βλέποντας…

Δημοσιογράφος: Ακούγεται ότι ο άνθρωπος αυτός δεν ήθελε να αφήσει χρέη στα παιδιά του. Ακούγεται ότι είπε κάτι τέτοιο.

Μπεγλίτης : Να είμαστε πολύ προσεκτικοί με σεβασμό απέναντι σε έναν συνάνθρωπο μας που έφυγε κάτω από αυτές τις δραματικές συνθήκες, μέσα από ένα απονενοημένο διάβημα αφαίρεσης της ζωής του, αυτοκτονίας του. Πρέπει να είχε πολύ γενναιότητα και πολύ απελπισία συγχρόνως αυτός ο συνάνθρωπός μας για να βγάλει ένα όπλο και να αυτοκτονήσει. Στέκομαι με πολύ σεβασμό και νομίζω ότι ανάγκη είναι η σιωπή αυτή τη στιγμή, χωρίς την προσπάθεια να το διασυνδέσουμε με την οικονομική, πολιτική και κοινωνική συγκυρία. Νομίζω ότι ο στοιχειώδης σεβασμός απέναντι στους συνανθρώπους μας επιβάλλει να μείνουμε σε αυτό και εγώ θα μείνω σε αυτό.

Δημοσιογράφος: Είναι πολλοί συνάνθρωποι μας που επιλέγουν να φύγουν από τη ζωή για να πάψουν να αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα. Είναι πολλοί δυστυχώς. Τα στοιχεία, οι μελέτες, οι έρευνες δείχνουν…

Μπεγλίτης : Αυτό είναι αλήθεια αν θέλετε να το διευρύνουμε.

Δημοσιογράφος : Αυτό δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί πολιτικά κ. Μπεγλίτη;

Μπεγλίτης: Διαβάζω τα στοιχεία, ακούγοντας ψυχιάτρους, ψυχαναλυτές, επιστήμονες…

Δημοσιογράφος: Δεν πρέπει να το αντιμετωπίσετε αυτό; Δεν πρέπει να βάλετε ένα δίχτυ ασφαλείας;

Μπεγλίτης: Πριν φτάσουμε σε αυτό. Υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις.
Κάθε περίπτωση κουβαλάει το δικό της βάρος, τα δικά της αδιέξοδα. Κάθε οικογένεια έχει τα δικά της προβλήματα. Κανείς δεν γνωρίζει, πώς έχει φτάσει σε αδιέξοδο ή σε χρεοκοπία κάθε οικογένεια. Μπορώ να σας πω πάρα πολλές περιπτώσεις και από το Νομό μου, την Κορινθία.
Εγώ στέκομαι σε αυτό το ανθρώπινο. Το τραγικό. Και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Το αν είχε χρέη ή δεν είχε χρέη, αν τα έφαγαν τα παιδιά του, αν τα έφαγε ο ίδιος με το ο,τιδήποτε άλλο, σεβασμός σε αυτές τις περιπτώσεις.(…)
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΛΑ ΑΝΑΨΕ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ

Η κατάσταση στο Σύνταγμα έχει ξεφύγει. Τα τελευταία λεπτά τα ΜΑΤ πέφτουν πάνω στους διαδηλωτές και τους χτυπούν ανελέητα.Αυτή την ώρα μία κοπέλα είναι πεσμένη στο έδαφος έπειτα από κλωτσιά που δέχτηκε από ΜΑΤατζή. Οι γιατροί που βρίσκονται στο σημείο προσπαθούν να την συνεφέρουν.Λίγο πριν μία διμοιρία έσερνε κυριολεκτικά έναν διαδηλωτή στο έδαφος και τελικά τον προσήγαγε.Πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματίες αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε τον ακριβή αριθμό.
Διαβάστε περισσότερα...

Σύνταγμα: Επεισόδια και συμπλοκές στο σημείο αυτοκτονίας Χριστουλα

Ο κόσμος παραμένει με κεριά στο σημείο της αυτοκτονίας του 77χρονου.Σε τέσσερις προσαγωγές διαδηλωτών προχώρησε η αστυνομία, μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, όπου σημειώθηκαν επεισόδια και συμπλοκές, με ρίψη χημικών. Κοντά στην είσοδο του μετρό εξακολουθεί και υπάρχει ένταση και κυνηγητό μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, ενώ κόσμος έχει συγκεντρωθεί με κεριά στο σημείο της αυτοκτονίας.Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί για άλλη μία φορά απωθούν τους δημοσιογράφους, μην επιτρέποντάς τους την κάλυψη των γεγονότων.
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο 77ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ; ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΛΙΑΣ

syntaxiouxos farmakopoios dimitris xristoulias autoktonia syntagma
Στο Σύνταγμα πολλοί άνθρωποι στέκονται σιωπηλοί γύρω από το σημείο που έφυγε από τη ζωή ο 77χρονος Δημήτρης Χριστούλιας.Κάποιοι από αυτούς αφήνουν λίγα λουλουδια, κάποιοι αφήνουν σημειώματα καρφιτσωμένα στα δέντρα, άλλοι έχουν αφήσει κεριά αναμένα.Στο ιδιόχειρο σημείωμά του, ο τραγικός ηλικιωμένος εξηγεί τους λόγους για τους οποίους εφτασε στην ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ. «Είμαι συνταξιούχος. Δεν μπορώ να ζω σε αυτές τις συνθήκες. Δεν μπορώ να ψάχνω για φαγητό στα σκουπίδια. Γι αυτό αποφάσισα να βάλω τέλος στη ζωή μου», έγραψε.


VIDEO

Διαβάστε περισσότερα...

Η Μενεγάκη + το στήθος της!

Όταν μια γυναίκα έχει μια ιδιαίτερη σχέση με το στήθος της… φαίνεται! Δεν είναι μόνο ο τρόπος που το προβάλλει αλλά ο τρόπος που το πιάνει, που το αγγίζει! Πάντα. Όσα χρόνια και αν περάσουν! Από τη πρώτη επαφή τους με το γυαλί! Η Μενεγάκη ήθελε πάντα να δεί αν είναι στο σωστό σημείο! Να φαίνονται καλά, αν το φόρεμα στέκεται καλά… Ακόμα όμως και όταν αυτά ήταν κρυμμένα, πάλι τα έπιανε γιατί τα αγαπούσε! Και εδώ που τα λέμε είχε το λόγο της! Χρόνια τώρα έχουν σηκώσει από τα νούμερα της AGB μέχρι και…νεκρούς! Γιατί για να ήμαστε και ρεαλιστές είναι από τα δυνατά της σημεία! Γι αυτό και πολλές φορές τα χαϊδεύει από μόνη της! Κάτι σαν να τα ευχαριστεί που υπάρχουν! Κάτι τέτοιες στιγμές ο φακός ζουμάρει και να τα αποτελέσματα! Και μετά φταίει η εικόνα που κυκλοφορεί! Αφού μας τη δίνει από μόνη της! Δείτε λοιπόν την Ελένη να «μιλάει» με τα μεμέ της και σκεφτείτε ότι διάλογο θέλετε!
http://blogs.gossip-tv.gr/nassos/eidiseis/fwto-deite-thn-idiaiterh-sxesh-thw-elenhs-menegakh-me-to-stithos-ths/
Διαβάστε περισσότερα...

Δώρο Πάσχα 2012- στους εργαζομένους την Μεγάλη Τετάρτη

doro pasxa 2012
Τη Μεγάλη Τετάρτη πρέπει οι επιχειρήσεις να καταβάλουν το δώρο του Πάσχα στους εργαζομένους, το οποίο είναι ίσο με μισό μισθό.Σημειώνεται πως μειωμένο θα είναι φέτος το δώρο για τους μισθωτούς που αμείβονται με την εθνική συλλογική σύμβαση, καθώς ο κατώτερος μισθός μειώθηκε με νόμο κατά 22%.

Τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση του δώρου Πάσχα καταγράφει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, που μεταξύ άλλων τονίζει:

• Το επίδομα καταβάλλεται στο ακέραιο εφόσον η σχέση εργασίας διαρκεί από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου (δηλαδή δεν θα λυθεί η σχέση εργασίας πριν από το τέλος του μήνα).

• Σε περίπτωση που η σχέση εργασίας δεν διήρκεσε ολόκληρο το ανωτέρω χρονικό διάστημα, οι απασχολούμενοι δικαιούνται αναλογία δώρου. Δηλαδή ως επίδομα Πάσχα θα πάρουν ποσό ίσο με 1/15 του μισού μηνιαίου μισθού ή ένα ημερομίσθιο ανάλογα με τον συμφωνημένο τρόπο αμοιβής για κάθε 8 ημερολογιακές ημέρες διάρκειας της εργασιακής σχέσης μέσα στη χρονική περίοδο από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου κάθε έτους.

• Το δώρο υπολογίζεται βάσει των πράγματι καταβαλλομένων μισθών τη 15η ημέρα πριν από το Πάσχα ή την ημερομηνία λύσης της εργασιακής σχέσης.

• Το δώρο σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.
Διαβάστε περισσότερα...

Αρναούτογλου+Μπεκατώρου στον ΑΝΤ1;

Το ενδεχόμενο να αναλάβουν την πρωινή ψυχαγωγική ζώνη του ΑΝΤ1 ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και η Μαρία Μπεκατώρου σκέφτεται, σύμφωνα με ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού, ο διευθυντής προγράμματος του καναλιού του Αμαρουσίου, Γιάννης Λάτσιος.Ο παρουσιαστής και συνάδελφός του έχουν εκφράσει την επιθυμία να βρεθούν κάποια στιγμή μαζί σε μια τηλεοπτική εκπομπή, ωστόσο και οι δύο, σε επικοινωνία τους με το κανάλι , διέψευσαν πως τους έχει γίνει οποιαδήποτε σχετική πρόταση.«Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Τουλάχιστον εγώ δεν έχω τέτοια πρόταση, ούτε τέτοια πληροφόρηση. Όχι, δεν ισχύει» ανέφερε χαρακτηριστικά η Μαρία Μπεκατώρου, ενώ όταν ρωτήθηκε αν θα ήθελε να συνεργαστεί με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, απάντησε: «Βεβαίως και θα ήθελα, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση. Δεν έχω καμία πρόταση, ούτε με έχουν προσεγγίσει γι' αυτό το λόγο». Διαβάστε περισσότερα...

ΤΟ ΦΙΛΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το ξεκίνημα και η εξέλιξή που εχει το φιλί...
Το φιλί (kiss) είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, μια από τις πιο παράξενες ανθρώπινες δραστηριότητες.Οι ανθρωπολόγοι υποστηρίζουν ότι το φιλί είναι η εξέλιξη της κίνησης που έκαναν οι άνθρωποι, αιώνες πριν, προσπαθώντας να μυρίσουν τον άλλον σε μια προσπάθεια να αντλήσουν πληροφορίες για εκείνον.

«Σε κάποιο σημείο, γλίστρησαν και κατέληξαν στα χείλη και έκριναν ότι είναι πολύ καλύτερα», λέει ο Βον Μπράιαντ, ανθρωπολόγος στο πανεπιστήμιο Τέξας A&M και αυθεντία στο θέμα της εξέλιξης του φιλιού.

Για το μεγαλύτερο μέρος της πρώιμης ανθρώπινης ιστορίας, η όσφρηση ήταν η πιο σημαντική από τις αισθήσεις για τις διαπροσωπικές σχέσεις, εξηγεί η Σέριλ Κίρσενμπαουμ, συγγραφέας του βιβλίου «Η Επιστήμη του Φιλιού».

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν την όσφρηση για να διαπιστώσουν τη διάθεση του άλλου, την υγεία του και την κοινωνική του θέση, λέει η ίδια.

«Έτριβαν τη μύτη τους στο πρόσωπο του άλλου γιατί στο πρόσωπό μας υπάρχουν οσφρητικοί αδένες και με το χρόνο το τρίψιμο στο πρόσωπο μεταφέρθηκε στα χείλη κι έτσι γεννήθηκε το φιλί ως κοινωνικός χαιρετισμός», λέει η Κίρσενμπαουμ.

Το φιλί ως ρομαντική έκφραση θεωρείται ότι ξεκίνησε στην Ινδία, όπου το μεγαλύτερο ινδικό έπος που γράφτηκε στα σανσκριτικά περίπου το 1.000 π.Χ. το Μαχαμπχαράτα, περιελάμβανε τις πρώτες περιγραφές ενός ρομαντικού φιλιού στην ιστορία.

"Ακούμπησε το στόμα της στο στόμα μου και έκανε έναν ήχο που μου προκάλεσε ευχαρίστηση", αναφέρει το ποίημα.

Οι ιστορικοί θεωρούν ότι την εποχή εκείνη, το ρομαντικό φιλί ήταν άγνωστο στον υπόλοιπο κόσμο και ότι στην Ευρώπη έγινε γνωστό από τον Μέγα Αλέξανδρο.

Στην αρχαία Ελλάδα, το φιλί ήταν ένας τρόπος για να επικοινωνήσει κάποιος την τάξη του, την κοινωνική του θέση και την πίστη του, μεταξύ ανδρών στο στρατό κυρίως, σύμφωνα με την ίδια.

«Ήταν ένας τρόπος να εκφράσει κάποιος ένα είδος κοινωνικής ιεραρχίας», εξηγεί.

Το φιλί αναφέρεται και στην Οδύσσεια του Ομήρου, αλλά ως μια μορφή ικεσίας, όχι ως ρομαντική έκφραση, λέει η Κίρσενμπαουμ. Για παράδειγμα, ο Οδυσσέας επιστρέφει στην πατρίδα και δέχεται το φιλί ενός από τους σκλάβους.

Για το μεγαλύτερο μέρος της ανθρώπινης ιστορίας, το σημείο που φιλάει κάποιος τον άλλον δείχνει τη θέση του σε μια βασιλική οικογένεια ή στο στρατό.

Κάποιος που ήταν κοινωνικά ισότιμος θα φιλούσε έναν άλλον άνδρα στο στόμα, ενώ οι υποδεέστεροι στρατιώτες, οι υπηρέτες και οι σκλάβοι φιλούσαν το μάγουλο, το χέρι, τα πόδια, τα ρούχα ή ακόμα και το έδαφος μπροστά σε κάποιον που εθεωρείτο πολύ ανώτερης καταγωγής για να δεχτεί φιλί. Αυτό συνεχίστηκε και τον 18ο αιώνα.

Αλλά την εποχή του Ιούλιου Καίσαρα, οι Ρωμαίοι έβλεπαν διαφορετικά το φιλί. Στη συλλογή του των ερωτικών ελεγειών «Amores» (Έρωτες), ο Οβίδιος αναφέρεται στο «savium», το οποίο οι Ρωμαίοι αποκαλούσαν «φιλί της ψυχής» και που σήμερα-εξηγεί ο Μπράιαντ-είναι το γαλλικό φιλί.

Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Τιβέριος επιχείρησε να απαγορεύσει το φιλί γιατί θεωρούσε ότι έτσι μεταδιδόταν η λέπρα, λέει η Κίρσενμπαουμ.

«Αλλά απέτυχε, γιατί στους ανθρώπους άρεσε πραγματικά να φιλιούνται», προσθέτει.

Στη Βίβλο, το φιλί αναφέρεται εννέα φορές, αλλά μόνο στην Προς Ρωμαίους επιστολή πρόκειται για ρομαντικό φιλί. Υπάρχει το φιλί της προδοσίας (του Ιούδα), φιλιά χαιρετισμού, φιλιά υποταγής και το φιλί της ζωής στο βιβλίο της Γενέσεως.

Πολλοί Πάπες προσπάθησαν στη διάρκεια του χρόνου να απαγορεύσουν το ρομαντικό φιλί. Το 1312 ο Πάπας Κλεμέντιος Ε' διακήρυξε ότι "το φιλί που δίδεται με σκοπό τη συνουσία εκτός γάμου θα θεωρείται θανάσιμο αμάρτημα".

Την εποχή εκείνη το φιλί παρέμενε άγνωστο στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου. Όταν οι Ευρωπαίοι ιεραπόστολοι μετέβησαν στην Αφρική, την Ασία και την Ωκεανία τον 19ο αιώνα, διέδωσαν το φιλί σε μέρη όπου το αποστρέφονταν.

«Διέδωσαν το φιλί μαζί με τον λόγο του Θεού σε πολλούς από αυτούς τους λαούς», λέει ο Μπράιαντ.

Στην Ιαπωνία, το φιλί εθεωρείτο προσβλητικό όταν το διέδωσαν οι Αμερικανοί τον 19ο αιώνα. Όταν εκτέθηκε στο Τόκιο το γλυπτό του Ροντέν, «Το Φιλί», τη δεκαετία του 1920, το έκρυψαν πίσω από ένα παραβάν, ενώ οι σκηνές με φιλιά αφαιρούνταν προσεκτικά από τις ταινίες του Χόλιγουντ που προβάλλονταν στην υπό κατοχή Ιαπωνία μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σήμερα το φιλί λαμβάνει πολλές διαφορετικές έννοιες, σύμφωνα με τον σύμβουλο σχέσεων στο Σικάγο Τζέφρι Σάμπερ, συγγραφέα ενός βιβλίου για τη σημασία του φιλιού.

«Το φιλί είναι επικοινωνία με τα σώματα. Είναι η γέφυρα ανάμεσα στα λόγια μας και τις πράξεις μας».

Πηγή: ygeianews-gr
Διαβάστε περισσότερα...

AYTOKTONΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

- Εμβρόντητοι οι περαστικοί άκουσαν έναν πυροβολισμό και είδαν τον άνδρα να σωριάζεται
- 'Επεσε νεκρός μπροστά στο παρτέρι δίπλα στην είσοδο του ΜΕΤΡΟ
- Η σορός του μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό
Πάγωσαν όλοι στο άκουσμα της είδησης. Περίπου στις 9 το πρωί, περαστικοί στην καρδιά της Αθήνας, στο πιο κεντρικό σημείο, στην πλατεία Συντάγματος, είδαν έναν ηλικιωμένο άνδρα να στρέφει ένα όπλο στον εαυτό του, να τραβάει την σκανδάλη και να πέφτει νεκρός.Ο 77χρονος Δημήτριος Χρ,(τα στοιχεία του είναι στη διάθεση μας αλλά δεν υπάρχει λόγος), συνταξιούχος που έμενε στους Αμπελόκηπους, πήγε το πρωί έξω από το Μετρό στο Σύνταγμα, έβγαλε ένα πιστόλι και αυτοπυροβολήθηκε. Ο γεννηθείς το 1935 συνταξιούχος των 300 ευρώ, άφησε ένα ιδιόχειρο σημείωμα.Εκεί εξηγεί τους λόγους της αυτοκαταστροφής. Φέρεται να έχει γράψει: "Αυτοκτονώ γιατί δεν μπορώ να αντέξω τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης. Δεν μπορώ να αφήσω χρέη για τα παιδιά μου. Με φάγατε αλήτες...
autoktonia sto syntagma video
Διαβάστε περισσότερα...

Maria Menounos+Derek Hough kiss

Maria Menounos – Derek Hough: Το φιλί που άναψε φωτιές!
Από τη Δευτέρα το βράδυ πολλή συζήτηση γίνεται στο διαδίκτυο για το κατά πόσο τρέχει κάτι παραπάνω μεταξύ της Maria Menounos και του παρτενέρ της Dereck Hough. Το φιλί που αντάλλαξαν με το που τελείωσε ο χορός τους άναψε όπως ήταν φυσικό φωτιές για το χορευτικό ζευγάρι. Ακόμη και οι κριτές σχολίασαν την εμφάνισή τους λίγο παραπάνω, αφήνοντας αρκετά υπονοούμενα. Ο χορός πάντως ήταν αφιερωμένος από τη Maria Menounos στην οικογένειά της για την οποία μίλησε στο βίντεο που έπαιξε λίγο πριν την επίσημη εμφάνισή τους.
MARIA MENOUNOS+DEREK HOUGH KISS video
During their sexy rumba on “Dancing with the Stars” Monday night, Maria Menounos and Derek Hough shared a steamy kiss that seemed as natural as their seamless routine...
Διαβάστε περισσότερα...

Ωραριο καταστηματων Πασχα 2012

Πασχα 2012: Εορταστικό ωράριο καταστημάτων
Την Κυριακή του Πάσχα 15 Απριλίου και τη Δευτέρα 16 Απριλίου τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Από την Τρίτη 17 Απριλίου θα επανέλθει το κανονικό ωράριο
Το ωράριο των καταστημάτων διαμορφώνεται ως εξής:

Πέμπτη 05 Απριλίου 09:00 – 21:00

Παρασκευή 06 Απριλίου 09:00 – 21:00

Σάββατο 07 Απριλίου 09:00 – 18:00

Κυριακή 08 Απριλίου Κλειστά

Μ. Δευτέρα έως Μ. Πέμπτη 09-12 Απριλίου 09:00 – 21:00

Μ. Παρασκευή 13 Απριλίου 13:00 – 19:00

Μ. Σάββατο 14 Απριλίου 09:00 – 15:00

Zougla-gr
Διαβάστε περισσότερα...

400 άρματα μάχης παραχωρούν στην Ελλάδα οι ΗΠΑ

Κατά τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον αμερικανό ομόλογό του, Λίον Πανέτα, φαίνεται ότι «ξεκλείδωσε» η παραχώρηση 400 μεταχειρισμένων αρμάτων μάχης ABRAMS και περίπου 700 τεθωρακισμένων (M 113 και άλλων) προς την Αθήνα.Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Πανέτα εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο παραχώρησης οπλικών συστημάτων που αποσύρουν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις προς τη χώρα μας.Το επιτελείο του κ. Αβραμόπουλου κάνει λόγο για πολύ καλό κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών.
http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/125909/oi-ipa-parahoroyn-stin-ellada-400-armata-mahis
Διαβάστε περισσότερα...

Εξαπάτηση του ελληνικού λαού με το πετρέλαιο θέρμανσης

Απόπειρα πολιτικής εξαπάτησης του ελληνικού λαού εκδηλώθηκε χθες από την «πράσινη» πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών: Ισχυρίσθηκε ότι η αποφασισθείσα υπέρμετρη αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης από τον προσεχή Οκτώβριο, η οποία θα επιβαρύνει εκατομμύρια νοικοκυριά με αύξηση του κόστους θέρμανσης τουλάχιστον κατά 30%, είναι μέτρο που θα… περιορίσει το λαθρεμπόριο! Επιπλέον εξήγγειλε τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης, μέτρο το οποίο είναι… «στον αέρα», αφού δεν έχει προβλεφθεί για αυτό καμιά δαπάνη στον Προϋπολογισμό του 2012!

Η ηγεσία του υπουργείου ανακοίνωσε χθες ότι το μόνο μέτρο κατά του… λαθρεμπορίου καυσίμων, το οποίο είναι ικανή να προωθήσει εντός των προσεχών 6,5 μηνών, είναι η… αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης από το 14,5% στο 70%-80% του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης! Αποκάλυψε δηλαδή ότι το μόνο έτοιμο και άμεσα εφαρμόσιμο μέτρο που έχει δρομολογήσει για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων, εδώ και 2,5 χρόνια θητείας, είναι η … ανατίμηση του πετρελαίου θέρμανσης κατά 30%-40%, η οποία θα γίνει από τις 15-10-2012 με στόχο… να μειωθεί σημαντικά η διαφορά τιμής με το πετρέλαιο κίνησης και να μην υπάρχει σημαντικό οικονομικό κίνητρο για τη διάπραξη λαθρεμπορίου! Στην πραγματικότητα όμως το μόνο αποτέλεσμα αυτού του… μέτρου θα είναι να γίνει πανάκριβο το πετρέλαιο θέρμανσης από την επόμενη χειμερινή περίοδο, καθώς η τιμή του θα φθάσει να κυμαίνεται μεταξύ 1,30 και 1,40 ευρώ το λίτρο από περίπου 1 ευρώ το λίτρο που είναι σήμερα. Η εμμονή της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών στην απότομη υπεραύξηση του φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης είναι αποτέλεσμα της συμφωνημένης από τον περασμένο Οκτώβριο αντιλαϊκής πολιτικής του πρώην υπουργού Οικονομικών και νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ε. Βενιζέλου με την Τρόικα. Τον μήνα εκείνο ο κ. Βενιζέλος προώθησε το νόμο 4024/2011, στο άρθρο 38 (παράγραφος 4) του οποίου προβλέπεται ότι η αύξηση του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης από το 14,5% στο 80% του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης, δηλαδή από τα 0,06 στα 0,33 ευρώ το λίτρο θα γίνει από τις 15-10-2012 κι όχι σταδιακά μέχρι τις 30-9-2013, όπως προέβλεπε αρχικά ο πρώτος εφαρμοστικός νόμος (ν. 3986/2011-άρθρο 36 παράγραφος 8α) του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής που ψηφίσθηκε τον Ιούνιο του 2011!

Επιπλέον, οι «πράσινες» ηγεσίες του υπουργείου δεν κατάφεραν να προωθήσουν επί 2,5 χρόνια θητείας τους αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου πετρελαιοειδών. Μόλις χθες, λίγες μέρες πριν κλείσει η Βουλή εν όψει βουλευτικών εκλογών, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Π. Οικονόμου παρουσίασε αναλυτικά στους βουλευτές των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Εμπορίου νέα μέτρα για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων που δρομολογούνται για ψήφιση! Μάλιστα, από την παρουσίαση προκύπτει ότι το μόνο άμεσης εφαρμογής… «μέτρο» είναι, τελικά, η αύξηση του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης κοντά στο επίπεδο του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης από τον προσεχή Οκτώβριο…
πηγη: http://www.inews.gr/87/exapatisi-tou-ellinikou-laou-me-to-petrelaio-thermansis.htm
Διαβάστε περισσότερα...