TRAKARISMA NOTIS SFAKIANAKIS

Ώρες αγωνίας πέρασε χθες το βράδυ ο Νότης Σφακιανάκης που τράκαρε με το αυτοκίνητό του στην παραλιακή, την ώρα που κατευθυνόταν στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραγουδιστής μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους μετά τη σύγκρουση, ενώ δεν εμφανίστηκε χθες στο σχήμα στην “Ιερά Οδό” με την Φανή Δρακοπούλου και τους Mamacita on Fire.Το τροχαίο έγινε περίπου γύρω στις 12.30 τα ξημερώματα κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, την ώρα που ο γνωστός τραγουδιστής πήγαινε στο νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται. Το όχημά του συγκρούστηκε με ένα άλλο όχημα στη συμβολή των οδών Δήμητρας και Αθήνας στη Βουλιαγμένη, στο ρεύμα προς Βούλα...

Διαβάστε περισσότερα...

MEGA vs SYRIZA

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν διαφέρει από τους προηγούμενους αρχηγούς της αξιωματικής αλλά συγκρούεται με μεγαλύτερη ένταση και λέει και ονόματα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άνοιξε χθες το μέτωπο με το ΜEGA. Είναι μια κόντρα που έρχεται από το παρελθόν και θα έχει μέλλον…

Η προηγούμενη κρίση ήταν το «όχι» του Αλέξη Τσίπρα στο δελτίο του MEGA κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Τότε ήταν η αρχή μιας νέας πολιτικής στάσης που απέρριπτε το «κατεστημένο των ΜΜΕ» και αναζητούσε νέο τρόπο επικοινωνίας με το κοινό, και με άλλους δημοσιογράφους.

Μετά την άρνηση του κ. Τσίπρα να εμφανιστεί στο δελτίο του MEGA, μέσω της ιστοσελίδας του aixmi.gr, ο κ. Παναγιωτόπουλος Διευθυντής το καναλιού επεσήμαινε ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «εμφανίστηκε για τελευταία φορά το καλοκαίρι του 2011 - πριν από 10 μήνες», αντικρούοντας τον ισχυρισμό της Κουμουνδούρου ότι έχει να προσκληθεί σε ενημερωτικές εκπομπές του Mega εδώ και ενάμιση χρόνο και συνέχιζε :«διαμαρτύρεται γιατί δεν έχει προσκληθεί ο ίδιος στο στούντιο του σταθμού. Φροντίζει, μάλιστα, να "φουσκώσει" -όπως όλοι οι πολιτικοί- τα πράγματα, κάνοντας 18 τους 10 μήνες».

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε αρνηθεί τη συμμετοχή του με το εξής σχόλιο του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:
"...Είμαστε βέβαιοι ότι η πρόσκληση αντανακλά την προσήλωση των δημοσιογράφων του σταθμού στην πλουραλιστική ενημέρωση και όχι στην προεκλογική υποχρέωση για στοιχειώδη τήρηση των προσχημάτων.

Εντούτοις, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί. Στη ζωή, αλλά και στην πολιτική, η αξιοπρέπεια έχει μεγαλύτερη βαρύτητα και αξία από λίγα λεπτά τηλεοπτικού χρόνου..."


Η επίθεση του Αλέξη Τσίπρα συνεχίστηκε σε συνέντευξη του στη ΝΕΤ «Να σταματήσει η ασυδοσία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης». Εμφανώς ενοχλημένος από τη στάση των media απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας ήταν σαφής «Το πάρτι θα σταματήσει». Εξηγώντας ότι δεν είναι δυνατόν οι μεγάλες επιχειρήσεις να μπορούν να συνεχίσουν να δανείζονται ενώ οι μικρομεσαίες οδηγούνται στο γκρεμό «η Δημοκρατία έχει κανόνες. Το δημόσιο χρήμα πρέπει να υπόκειται και σε δημόσιο έλεγχο». «Δεν μπορεί κάποιοι να έχουν τις επιχειρήσεις τους ή τα Μέσα Ενημέρωσης τα οποία ελέγχουνε και να παίρνουνε δανειοδότηση επ' άπειρον και κάποιες επιχειρήσεις μικρομεσαίες να έχουν κλείσει και να έχουν μπει στον Τειρεσία επειδή δεν μπορούν να πάρουν άλλον δανεισμό. Θα σταματήσει αυτό το πάρτι». Ανέφερε επίσης ότι γνωρίζει πολύ καλά ότι η επίθεση που θα δεχτεί εντός των επόμενων ημερών θα είναι λυσσαλέα και επανέλαβε ότι μιλάει ευθέως για την επόμενη ημέρα.

Ένα άλλο επεισόδιο στην κόντρα μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, στο μετοχικό κεφάλαιο του οποίου συμμετέχουν ο Γιώργος Μπόµπολας, εκδότης του Έθνους, και ο Σταύρος Ψυχάρης από τον ΔΟΛ, σημειώθηκε όταν ο Νίκος Παππάς, διευθυντής στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, στενός συνεργάτης και πολύ προσωπικός του φίλος, έγραψε ένα πολύ αιχμηρό σχόλιο στο Twitter:

«Νίκος Παππάς ‏@nikospappas16 Εάν η διαπλοκή του Έθνους νοµίζει ότι θα κάνουμε γαργάρα το θέµα τηλεοπτικών αδειών και της δεοντολογίας κάνει MEGAλο λάθος. Proxy war...».

Γιώργος Μπόµπολας και Σταύρος Ψυχάρης, µε αφορμή την απειλή του ΣΥΡΙΖΑ για την τηλεοπτική άδεια του MEGA, αντεπιτέθηκαν με δύο άρθρα κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», που ανήκει στο ΔΟΛ, είχε τίτλο «Για να αμβλύνει την αποτυχία "έξω", επικοινωνιακός αντιπερισπασμός «μέσα"». Την ίδια στιγµή, στην εφηµερίδα «Έθνος» δηµοσιεύθηκε άρθρο του Ερρίκου Μπαρτζινόπουλου µε τον τίτλο «Η απειλή του καλαµιού».

Στο άρθρο-απάντηση μέσω των ΝΕΩΝ, η ανάρτηση χαρακτηρίζεται επικοινωνιακός αντιπερισπασμός από τον ΣΥΡΙΖΑ που είχε στοχο να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από όσα ειπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά του Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι, αλλά και την ακύρωση των ραντεβού με τους γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες.

Στο άρθρο γίνεται αναφορά στις κατηγορίες περί λαϊκισμού που απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας στα ελληνικά ΜΜΕ και υπενθυμίζεται ότι η κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ με το MEGA έχει προϊστορία, καθώς ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είχε αρνηθεί να δώσει συνέντευξη προεκλογικά κατηγορώντας τον σταθμό ότι τον είχε αποκλείσει τον προηγούμενο χρόνο.

Ενώ στο «Εθνος» και το άρθρο του Ερρίκου Μπαρτζινόπουλου, μεταξύ άλλων: «...Η δημοσιογραφία λειτουργεί ελεύθερα και ακηδεμόνευτα από κρατικές και καθεστωτικές παρεμβάσεις. Και στη χώρα μας αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, επειδή κάποιοι ουν χάσει την αίσθηση του μέτρου και νομίζουν ότι η νεότερη ιστορία της Ελλάδος άρχισε στις 6 Μαΐου και ότι το 16% που συγκέντρωσαν αποτελεί το σημαντικότερο πολιτικόμεταπολεμικό γεγονός. Άλλωστε, το πρόβλημα στην πολιτική δεν είναι να σημειώσεις μια μικρή ή μεγάλη επιτυχία. Είναι να τη διαχειριστείς σωστά και να μην καβαλήσεις το καλάμι. Κυρίως το δεύτερο».

Ο «πόλεμος» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Mega δεν ξεκίνησε χθες, απλώς αναζωπυρώθηκε με αφορμή τα όσα είπε ο Γιάννης Πρετεντέρης στο κεντρικό δελτίο, για τη λίστα Λαγκάρντ και την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την εμπλοκή του Βενιζέλου.

Η σύγκρουση, όμως, γίνεται ολομέτωπη με τον Αλέξη Τσίπρα να επιτίθεται ανοιχτά στον Γιώργο Μπόμπολα βάζοντας στο στόχαστρο τον γιο του Φώτη, και την ενδεχόμενη εμπλοκή του στη λίστα Λαγκάρντ.

Ίσως στην Κουμουνδούρου να σχεδιάζουν ανένδοτο κατά της διαπλοκής την ώρα που δέχεται πύρα και από τον ξένο τύπο με δημοσιεύματα για τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, τις επιχειρηματικές δραστηριότητές τους και τις επαφές με την εξουσία. Ενώ άλλα περιγράφουν την ελληνική ελίτ που απέτυχε, για τους πλούσιους στην Ελλάδα που ζούνε μια χαρά παρά τη φτώχεια της χώρας, για τους Έλληνες ολιγάρχες που ευθύνονται για την κρίση.

Είμαστε μπροστά σε ένα οργανωμένο σχέδιο αποδόμησης της ελληνικής επιχειρηματικής ελίτ και των μέσων ενημέρωσης που έκαναν κουμάντο επί χρόνια;

Ανεξάρτητα από τους σχεδιασμούς κανένας δεν θα διαφωνήσει από την παρατήρηση ότι «έχει αναπτυχθεί μια εντελώς άρρωστη κατάσταση. Σκοπός των μέσων ενημέρωσης έχει γίνει σε σημαντικό βαθμό η εξυπηρέτηση ειδικών αποστολών για τους ιδιοκτήτες τους».

Στην περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να χτυπηθεί ανοιχτά με την διαπλοκή, τότε μόνο οφέλη θα έχει, δεδομένης της αμηχανίας της κυβέρνησης να διαχειριστεί οτιδήποτε άλλο πλην των εντολών της Τρόικας.

Νίκος Παναγιωτόπουλος

 
Διαβάστε περισσότερα...

Usher-Shakira The Voice

Εκτός από αυτόν της μαμάς, θα γίνει και κριτής στο τηλεοπτικό μουσικό ριάλιτι, The Voice. Η Κολομβιανή σταρ μαζί με τον Usher θα αναλάβουν στη θέση των Christina Aguilera και Cee Lo Green για ένα χρόνο και ήδη βγήκαν οι πρώτες φωτογραφίες από την προώθηση της συμμετοχής τους. Η τέταρτη σεζόν θα αρχίσει στις 25 Μαρτίου. Η φωτογράφηση έγινε πριν λίγους μήνες όταν ήδη η Shakira ήταν έγκυος, αλλά κατάφερε με τον τρόπο που στέκεται στην πόζα της να κρύψει την κοιλίτσα της.
Διαβάστε περισσότερα...