Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα λένε λίγο... κολομπαρίστικα- Μπακογιάννη

Η επικεφαλής του Επικρατείας της Νέας Δημοκρατιας Ντόρα Μπακογιάννη, απευθυνόμενη στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη ανέφερε:«Θα καταγγείλετε το Μνημόνιο ναι ή όχι; Αυτά τα οποία είπε ο κύριος Τσίπρας μπροστά στο λαό του στην Ομόνοια για καταγγελία του Μνημονίου, θα ισχύσουν ναι ή όχι. Γιατί αυτό το οποίο διαπιστώνω είναι ότι τις τέσσερις - πέντε τελευταίες μέρες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία βγαίνουν αποφεύγουν να πουν την λέξη καταγγελία δημοσίως, την λένε λίγο κολομπαρίστικα με συγχωρείτε για την έκφραση»
H έκφραση αυτή εξόργισε τον κ. Παπαδημούλη, ο οποίος της απάντησε: «Κυρία Μπακογιάννη την ορολογία που χρησιμοποιείται την θεωρείται πρόοδο; Το να βρίζετε τον ΣΥΡΙΖΑ; Είναι ντροπή να λέτε τέτοια πράγματα. Λυπάμαι για σας».
Η κ. Μπακογιάννη αντααπάντησε: «Δεν βρίζω. Σας προσέβαλα; Να το πάρω πίσω κύριε Παπαδημούλη. Μην μου συγχύζεστε. Εάν σας ενόχλησε με συγχωρείτε. Ανακαλώ.»
Λίγο μετά ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι αν στη ΝΔ είχαν διαβάσει το Μνημόνιο όσο είχαν διαβάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ίσως να μην το ψήφιζαν, λέγοντας: «Εμφανίζετε μια καρικατούρα»

«Μην μου φωνάζετε» ζήτησε η κυρία Μπακογιάννη για να πάρει την απάντηση Παπαδημούλη: «Μα εσείς μας βρίσατε προηγουμένως. Σεξουαλικά διεστραμμένους μας εμφανίσατε».
Διαβάστε περισσότερα...

Στην Τήνο Τσιμτσιλή-Σοφός

Το ζευγάρι Τσιμτσιλή-Σοφός είναι ερωτευμένο όπως και τον πρώτο καιρό της γνωριμίας του και οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Πρόσφατα λοιπόν βρέθηκαν στην Τήνο όπου και πέρασαν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με χαλάρωση και ηρεμία. Έκαναν μπάνιο στην περιοχή Κιόνια που βρίσκεται στην νότια πλευρά του νησιού. Μαζί τους ήταν και οι κουμπάροι τους, Νίκος Οικονόμου και Όλγα Λαφαζάνη. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, οι δυο φίλες μιλούσαν για αρκετή ώρα, ενώ παράλληλα απολάμβαναν τον ήλιο.
Πηγή φωτογραφιών: ΟΚ

http://www.gossip-tv.gr/showbiz/story/195387/Tsimtsili-Sofos-Kalokairines-voyties-stin-Tino

Διαβάστε περισσότερα...

Έλλη Κοκκίνου Γιώργος Μπόγρης- σε γνωστό εστιατόριο

Η Έλλη Κοκκίνου και ο Γιώργος Μπόγρης προσπαθούν να περνούν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο και εκμεταλλεύονται κάθε στιγμή όταν βρίσκονται μαζί. Ο φωτογραφικός φακός του Ok, απαθανάτισε το ευτυχισμένο ζευγάρι στο κέντρο της πόλης την στιγμή που γευμάτιζαν θαλασσινά σε γνωστό εστιατόριο. «Περπάτησαν πιασμένοι χέρι - χέρι και ήταν ντυμένοι με τις ίδιες αποχρώσεις ενώ λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα αποχώρησαν από το εστιατόριο με προορισμό το αυτοκίνητο του μπασκετμπολίστα», περιγράφει άνθρωπος που τους είδε από κοντά στο περιοδικό Ok.
http://www.gossip-tv.gr/showbiz/story/195295/Kokkinoy-%E2%80%93-Mpogris-Romantiko-geyma-gia-dyo
Διαβάστε περισσότερα...

Βανδή: λιώνω για τα παιδιά μου!

Η Δέσποινα Βανδή μίλησε στους δημοσιογράφους και αφιέρωσε το cd στον άντρα της, Ντέμη Νικολαΐδη!«Του αφιερώνω όλο το cd. Είναι προσωπικός ο λόγος!» είπε χαρακτηριστικά! Και πρόσθεσε: «αισθάνομαι μια μικρή δικαίωση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δημιουργούς και συγκεκριμένα στον Φοίβο που έχουμε κάνει πολλά όλ' αυτά τα χρόνια».Όσο για τα παιδιά της δήλωσε: «Είμαι η μαμά τους. Δεν μ' ενδιαφέρει να είμαι η ηρωίδα των παιδιών μου. Είμαι η μητέρα τους. Μαθαίνουν πράγματα καθημερινά από μένα, τα οποία θα τα καταλάβουν μεγαλώνοντας. Κι εγώ "έπαιρνα" πράγματα από τη μαμά μου, όταν ήμουν μικρή».
Και δήλωσε: "Μ' ενδιαφέρει να μου λένε "μάνα σ' αγαπώ". Όταν μου το λένε λιώνω!» Δείτε το βίντεο!
Διαβάστε περισσότερα...

Eva Longoria-με super chic σύνολο!

Ταξιδεύοντας από τη Νίκαια στο Μόντε Κάρλο, η Eva Longoria εμφανίστηκε με ένα super chic σύνολο, το οποίο ολοκλήρωσε με ένα φωτεινό κίτρινο blazer, που έκλεψε την παράσταση με την πρώτη ματιά.
Η Eva δεν είναι η πρώτη σταρ που έχει ένα κίτρινο φωσφοριζέ σακάκι στην stylish γκαρνταρόμπα της- πολλές celebs του Hollywood έχουν εμφανιστεί με το εν λόγω trend με τη διαφορά ότι εκείνη κατάφερε να τομαπογειώσει και να ξεχωρίσει, κρατώντας το υπόλοιπο outfit της κλασικό και σικάτο σε λευκές αποχρώσεις- προσθέτοντας μόνο τρία αξεσουάρ σε tan απόχρωση. Η ηθοποιός το συνδύασε με JBrand λευκό skinny jean, που τόνισε με μία λεπτή Hermès ζώνη. Ένα λευκό απλό φανελάκι φορεμένο από μέσα ήταν αρκετό, ολοκληρώνοντας με την αγαπημένη της επίσης σε tan απόχρωση Hermès τσάντα.
Υπέροχα και posh όσο ποτέ δείχνουν τα πανύψηλα μα τόσο θηλυκά Brian Atwood Encanta booties της. Ένα χρυσό βραχιόλι και τετράγωνα γυαλιά βάζουν μία επιπλέον πινελιά στο υπέροχο στυλ της.

Διαβάστε περισσότερα...

Eva Mendes-οδηγιες για υποψηφιες νυφες!

Ότι η Eva Mendes είναι έτοιμη να γίνει μητέρα είναι γνωστό. Ότι θέλει επιτέλους να παντρευτεί και να νοικοκυρευτεί είναι επίσης γνωστό. Αυτό που δεν είναι τόσο γνωστό, είναι ότι η διάσημη καλλονή είναι και δαιμόνια! Βλέπετε, στην προσπάθειά της να πείσει επιτέλους το ελεύθερο πουλί Ryan Gosling, να την παντρευτεί με παπά και με κουμπάρο, έχει γίνει κολλητή με την μαμά του διάσημου γόη, Donna.

Τρανή απόδειξη της άρτιας σχέσης των δύο γυναικών είναι η εμφάνιση του ζευγαριού στην αποφοίτηση της μαμάς Gosling λίγες μέρες πριν. Μάλιστα, άτομο από το στενό περιβάλλον τους λέει: « Η Donna και η Eva συμπάθησαν η μία την άλλη με την πρώτη ματιά και πλέον ανταλλάσουν πολύ συχνά μηνύματα και τηλεφωνιούνται τακτικά. Οι δυο τους έχουν εξαιρετική σχέση».

Οι στενές σχέσεις μαμάς και νύφης, όπως είναι φυσικό λειτουργούν σαν βαρόμετρο για τις αποφάσεις του, τρεις λαλούν και δυο χορεύουν, Ryan καθώς έχει ιδιαίτερη αδυναμία στην μητέρα του και μεγάλη εμπιστοσύνη στη γνώμη της.

Λέτε τελικά η τακτική της Eva να αποφέρει καρπούς; Πάντως οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι μέχρι στιγμής το πάει πολύ καλά! Αναμένουμε λοιπόν την ανακοίνωση του γάμου ή έστω μία εγκυμοσύνη...
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 - Βαρόμετρο οι 700.000 αναποφάσιστοι

Από την απόφαση που θα πάρει το 10% τις τελευταίες ώρες θα κριθεί η έκβαση της κρίσιμης αναμέτρησης.Στο «κυνήγι» των 700.000 αναποφάσιστων έχουν επιδοθεί τα πολιτικά κόμματα αφού, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, οι συγκεκριμένοι ψηφοφόροι θα κρίνουν τον νικητή των εκλογών.Λιγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες της Κυριακής, το 10% περίπου του εκλογικού Σώματος, σύμφωνα με μετρήσεις κοινής γνώμης, δεν έχει καταλήξει ακόμα ποιο κόμμα θα επιλέξει.Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειονότητα των εταιρειών δημοσκοπήσεων δίνουν προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που κυμαίνεται από μία έως τέσσερις μονάδες. Μόνο δύο εταιρείες καταγράφουν πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά από τη ΝΔ.

Αναλυτικά στην έντυπη έκδοση του Εθνους
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 - Βαρόμετρο οι 700.000 αναποφάσιστοι

Από την απόφαση που θα πάρει το 10% τις τελευταίες ώρες θα κριθεί η έκβαση της κρίσιμης αναμέτρησης.Στο «κυνήγι» των 700.000 αναποφάσιστων έχουν επιδοθεί τα πολιτικά κόμματα αφού, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, οι συγκεκριμένοι ψηφοφόροι θα κρίνουν τον νικητή των εκλογών.Λιγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες της Κυριακής, το 10% περίπου του εκλογικού Σώματος, σύμφωνα με μετρήσεις κοινής γνώμης, δεν έχει καταλήξει ακόμα ποιο κόμμα θα επιλέξει.Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειονότητα των εταιρειών δημοσκοπήσεων δίνουν προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που κυμαίνεται από μία έως τέσσερις μονάδες. Μόνο δύο εταιρείες καταγράφουν πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά από τη ΝΔ.

Αναλυτικά στην έντυπη έκδοση του Εθνους
Διαβάστε περισσότερα...

sexy bikini Amy Willerton

Μάθε τέχνη κι άστηνε κι αν πεινάσεις πιάστηνε λέει η λαϊκή ρήση και αυτό φαίνεται πως εφαρμόζεται περίτρανα στην περίπτωση της Amy Willerton.Η πρώην συνεργάτης της τηλεπερσόνας Katie Price πέταξε τα ρούχα της, φόρεσε το μικροσκοπικό της μπικίνι και βούτηξε στα νερά της Καραϊβικής.Με τα μαλλιά της να πέφτουν ανάλαφρα στους ώμους, η 19χρονη Amy κάνει ένα ρομαντικό διάλειμμα....
Διαβάστε περισσότερα...

Να στείλουμε τον Κασιδιάρη να μιλήσει με τη Μέρκελ!

Σήμερα το πρωί, ο επικεφαλής του Σύριζα, ο οποίος αυτοπροβάλλεται ως ο μέγας εκφραστής της αντίδρασης ενάντια στο Μνημόνιο, δήλωσε ότι: "Εμείς δεν θα πάμε στην Ευρώπη σαν τον Κασιδιάρη στην εκπομπή του ΑΝΤ1". Θα απαντήσω στη θέση αυτή του κ. Τσίπρα μεταφέροντας μία φράση που ακούγεται παντού τις τελευταίες ημέρες, από τα καφενεία, μέχρι το διαδίκτυο, παντού όπου χτυπάει πραγματικά η καρδιά του ελληνικού λαού: "Δε στέλνουμε τον Κασιδιάρη να μιλήσει με τη Μέρκελ;".
Οι Έλληνες έχουμε έναν πολύ όμορφο και ιδιαίτερο τρόπο να κρίνουμε πολιτικές συμπεριφορές και πρόσωπα. Πίσω από την φράση που προανέφερα διακρίνεται ξεκάθαρα η οργή ενός ολόκληρου λαού και η θέλησή του να αντισταθεί στις ξένες δυνάμεις που έχουν υποτάξει τη χώρα. Να πολεμήσει όλους αυτούς που έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα θλιβερό προτεκτοράτο. Με την Χρυσή Αυγή στην πρωτοπορία αυτού του Αγώνα, η Ελλάδα φαίνεται πως έχει ακόμα μία ελπίδα. Έχει τουλάχιστον μία πρόταση άμεσης αντίδρασης, απέναντι σε αυτούς που μας διασύρουν εδώ και χρόνια ως χώρα, αλλά και ως ανθρώπους, τον καθένα από εμάς ξεχωριστά.

Ηλίας Κασιδιάρης
Διαβάστε περισσότερα...

Φορολογικές παραβάσεις σε ιατρεία ενεχυροδανειστήρια καφετέριες

Αστυνομικοί των Τμημάτων Φορολογικής Αστυνόμευσης και Κοινωνικής & Ασφαλιστικής Προστασίας, της Οικονομικής Αστυνομίας, πραγματοποίησαν ελέγχους σε 13 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και 4 ιατρεία, κατά τη διάρκεια των οποίων διαπίστωσαν 2 παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, ενώ κατά τον έλεγχο ενός ενεχυροδανειστήριου συνελήφθη η 32χρονη ιδιοκτήτριά του για φορολογικές και άλλες συναφείς παραβάσεις.

Ειδικότερα, από το Τμήμα Φορολογικής Αστυνόμευσης, κατά τη διάρκεια των ελέγχων, διαπιστώθηκαν οι παρακάτω παραβάσεις:

• Σε ενεχυροδανειστήριο που βρίσκεται στο Αιγάλεω, διαπιστώθηκε μη έκδοση παραστατικών, μη απόδοση τελών χαρτοσήμου και πλημμελής τήρηση του προβλεπόμενου βιβλίου ενεχυροδανειστή και των τηρούμενων δικαιολογητικών. Η 32χρονη ιδιοκτήτρια της επιχείρησης συνελήφθη και οδηγείται στη Δικαιοσύνη.

• Σε καφετέρια στην Ελευσίνα, διαπιστώθηκαν παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και συγκεκριμένα μη έκδοση έξι αποδείξεων λιανικής πώλησης.

Επίσης, κλιμάκια αστυνομικών του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας, από τους ελέγχους που πραγματοποίησαν στα ιατρεία, σε μία περίπτωση διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:

• Σε ιατρείο ορθοπεδικού στον Κολωνό, διαπιστώθηκαν παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και ειδικότερα μη επίδειξη του Βιβλίου Εσόδων-Εξόδων. Σχηματίσθηκε δικογραφία για τη συγκεκριμένη περίπτωση η οποία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις διενεργείται περαιτέρω φορολογικός έλεγχος των στοιχείων, ενώ παράλληλα ενημερώνονται και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είτε στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση 11012@hellenicpolice.gr , προκειμένου να ενημερώσουν για οποιαδήποτε επίμεμπτη ενέργεια που αφορά φορολογικές ή άλλες παραβάσεις κατά τη διάρκεια πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών.
Διαβάστε περισσότερα...

Τσίπρας: «Η Ευρώπη δεν θα διακόψει την χρηματοδότηση της Ελλάδας»

Δηλώσεις στο πρακτορείο Bloomberg έκανε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-Την βεβαιότητά του ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα τολμήσουν να διακόψουν την χρηματοδότηση της Ελλάδας στην περίπτωση που μετά τις εκλογές προκύψει κυβέρνηση της Αριστεράς, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεοπτική υπηρεσία του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg.
«Εμείς δεν έχουμε την αίσθηση ότι οι ευρωπαίοι εταίροι θα κάνουν πράξη αυτή την εκβιαστική τακτική που ακούγεται από κάποιες πλευρές και θα διακόψουν την ροή κονδυλίων. Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό όχι μόνον για την Ελλαδα αλλά και για όλη την ζώνη του ευρώ» δήλωσε ο κ.Τσίπρας.
Ζήτησε μάλιστα την στήριξη των δανειστών, τονίζοντας: «Για να σταματήσουν οι διαρροές κονδυλίων, αυτή η αιμορραγία του οικονομικού συστήματος, είναι απαραίτητο να μας στηρίξουν όλοι οι πολιτικοί παράγοντες που εργάζονται για την σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας. Το εμπόριο φόβου για την Ελλάδα που φεύγει από το ευρώ πρέπει να σταματήσει».
Τέλος, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ένα ιστορικό λάθος που ετοιμάζονται να διαπράξουν κάποιοι στην Ευρωπαϊκή Ενωση. «Θα ήταν ένα ακατανόητο, ένα ιστορικό λάθος, εάν σήμερα οι ευρωπαίοι ηγέτες πιστέψουν ότι μία Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει. Χωρίς την Ελλάδα η ΕΕ θα ήταν μία πολιτικά, οικονομικά και πολιτισμικά ανάπηρη ένωση», κατέληξε.
πηγη http://www.tovima.gr/afieromata/elections2012/article/?aid=462270
Διαβάστε περισσότερα...

ΒΑΛΣΑΜΟ - ΣΠΑΘΟΧΟΡΤΟ

spathoxorto-valsamo
Το βάλσαμο (επιστ. Υπερικόν το διάτρητον, Hypericum perforatum) είναι φυτό του γένους Υπερικόν. Ήταν γνωστό ως υπερικό στην Αρχαία Ελλάδα, ενώ στη νεότερη Ελλάδα είναι γνωστό ως βαλσαμόχορτο ή σπαθόχορτο, ενώ στην ξένη (αγγλική) βιβλιογραφία αναφέρεται ως St. John's wort.
Σύσταση του φυτού
Τα φύλλα του Βάλσαμου είναι φωτεινά κίτρινα-πορτοκαλί και τα πέταλα συνήθως κίτρινα.
Όταν γυρίσουν προς το φως, αποκαλύπτουν ημιδιαφανείς στιγμές, που δίνουν την εντύπωση πως είναι διάτρητες.
Οι κουκίδες αυτές δεν είναι όμως τρύπες, αλλά έγχρωμα αιθέρια έλαιακαι ρητίνες. Αν τρίψει κανείς τις μαύρες
αυτές κουκίδες που έχουν τα 5 πέταλα με τα δάχτυλά του, αυτά θα γίνουν κόκκινα. Για πολλούς φυτοθεραπευτές,
αυτές οι κουκίδες περιέχουν μερικά από τα πιο πολύτιμα και αποτελεσματικά φυτικά συστατικά.
Οι στήμονες του φυτού έχουν ιδιαίτερη μορφή, με στερεό κυλινδρικό στέλεχος, με δύο γραμμές που εξέχουν κατά μήκος.
Αυτές οι γραμμές κάνουν τον στήμονα να μοιάζει επίπεδος, πράγμα εντελώς ασυνήθιστο στον κόσμο των φυτών.
Περιέχει υπερικίνη και ψευδο-υπερικίνη, φλαβονοειδή (16% στα φύλλα), ξανθόνες, φαινολικά οξέα και αιθέρια έλαια
(0,13% σε ολόκληρο το φυτό).

Φαρμακευτικές ιδιότητες
Το υπερικό ή βαλσαμόχορτο απασχόλησε τη θεραπευτική από την αρχαιότητα: ο Γαληνός[1] και ο Διοσκουρίδης[2]
το αναφέρουν ως διουρητικό, επουλωτικό, εμμηναγωγό, αιμοστατικό[3].
Στην αρχαιότητα το χρησιμοποιούσαν ως επουλωτικό στις πληγές που γινόντουσαν από τα σπαθιά, εξ ου κι η
ονομασία του σπαθόχορτο. Στις ΗΠΑ, μετά από ένα πρόγραμμα του ABC News τον Ιούνιο του 1997, το υπερικό
έγινε το πιο δημοφιλές φυτό, το εναλλακτικό «πρόζακ» (Ladose), για την ήπια και μέτρια κατάθλιψη.
Χρησιμοποιείται επίσης ως αντισπασμωδικό και βελτιωτικό της ποιότητας του ύπνου σε αϋπνίες. Ήδη, το 1994 στη Γερμανία,
συνταγογραφήθηκαν συνταγές για 20 εκατομμύρια ασθενείς. Μόνο στη Μοντάνα των ΗΠΑ καλλιεργούνται
σήμερα 500.000 στρέμματα φυτού.

Χρήση
Εξωτερικά χρησιμοποιείται αφού εκχυλισθεί το φρέσκο φυτό σε ελαιόλαδο για πολλές ημέρες (40 έως 50) ως
άριστο επουλωτικό σε πληγές και εγκαύματα πρώτου βαθμού.
Για εσωτερική χρήση, λαμβάνεται:
1) Ως έκχυμα: συνήθως ένα κουταλάκι του γλυκού ξερά τριμμένα φύλλα και άνθη σε μία κούπα καυτό
νερό, που αφήνεται για 10 με 15 λεπτά για να περάσουν όλα τα συστατικό του φυτού στο νερό, από
μία μέχρι τρεις φορές την ημέρα, κατόπιν συμβουλής γιατρού, φαρμακοποιού ή ειδικού.
2) Σε κάψουλες ή χάπια, κατόπιν συμβουλής γιατρού ή φαρμακοποιού.
3) Σε αλκοολούχο βάμμα, κατόπιν συμβουλής γιατρού ή φαρμακοποιού.

Προφυλάξεις
Το υπερικό μπορεί να επηρεάσει το ήπαρ προκαλώντας ευαισθησία στο φως. Σε ορισμένα δέρματα μπορεί να προκαλέσει
αντίδραση φωτοευαισθησίας και φωτοδερματίτιδα, που εκδηλώνεται με δερματικούς ερεθισμούς, περιλαμβανομένου του
στόματος, της μύτης και των αυτιών. Δεν πρέπει μετά τη χρήση του να ακολουθεί έκθεση στο φως.
Τα σκουρόχρωμα δέρματα δεν προσβάλλονται. Σε πειραματόζωα επηρεάζει τη θερμορύθμιση. Πάντως, τα περιστατικά
φωτοευαισθησίας και παρενεργειών που έχουν καταγραφεί είναι σπάνια και αφορούν ορισμένες περιπτώσεις πολύ
υψηλών ημερήσιων δόσεων.
Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, το υπερικό μπορεί να επηρεάσει το μεταβολισμό ορισμένων ενζύμων, κατά συνέπεια
χρειάζεται προσοχή όταν χορηγείται ταυτόχρονα με άλλα φάρμακα. Όσοι χρησιμοποιούν Hypericum θα πρέπει να το
σταματήσουν, αν λαμβάνουν φαρμακευτικά σκευάσματα που περιέχουν τις εξής δραστικές ουσίες: ινδιναβίρη (crivixan),
κυκλοσπορίνη (cyclosporin), θεοφυλλίνη (choledyl, theo-dur, uniphyllin, aberten), διγιτοξίνη (digoxin, lanoxin), panwarfin,
και αντισυλληπτικά. Επίσης, επειδή το Ηypericum επηρεάζει νευροδιαβιβαστές, μπορεί να αλληλεπιδρά με διάφορα
ψυχοτρόπα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων άλλων αντικαταθλιπτικών.
Σε περίπτωση που λαμβάνονται άλλα φάρμακα πρέπει να ενημερώνεται ο γιατρός ή ο φαρμακοποιός.
Βάλσαμο
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Διαβάστε περισσότερα...

SILA ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 7

SILA ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 7-Περίληψη: Η Σιλά είναι βυθισμένη στον πόνο. Ο Εμρέ είναι ο μόνος άνθρωπος που νιώθει ότι τη συνδέει πλέον με τους γονείς της. O Mποράν την πηγαίνει στο νοσοκομείο. Εκεί η Σιλά συναντάει τον Μπουρχάν , έναν συγγενή της, ο οποίος κατηγορεί για όλα τη Σιλά και δηλώνει πως δεν θέλουν να την ξαναδούν και πως για τη Σιλά δεν υπάρχει πια ούτε σπίτι αλλά ούτε συγγενείς στην Κωνσταντινούπολη. Ο θάνατος των γονιών της αφυπνίζει το θυμό που νιώθει για την παγίδα στην οποία είναι αναγκασμένη να ζει... Ξεσπά εναντίον του Μποράν...
Διαβάστε περισσότερα...