Το Facebook επικαλούνται στα διαζύγια

Facebook και διαζύγια!
Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στη Μεγάλη Βρετανία, το Facebook είχε ενεργό ρόλο στο 33% των μη συναινετικών διαζυγίων το 2011. Όπως φαίνεται, οι αντίδικοι χρησιμοποιούν συχνά τα όσα γράφονται στη διάσημη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης ως επιχείρημα στο δικαστήριο.Η έρευνα της ιστοσελίδας Divorce-Online αποκαλύπτει ότι πολλοί άνδρες και γυναίκες επικαλούνται τα σχόλια του/της συζύγου στο Facebook, θέλοντας έτσι να κερδίσουν τη δικαστική διαμάχη. Οι περισσότερες περιπτώσεις που εμπλέκουν το Facebook αφορούν σχόλια του αντιδίκου που συνδέονται με το φλερτάρισμα τρίτων προσώπων και ακολουθούν τα υβριστικά σχόλια που συχνά ανταλλάσσουν οι αντίδικοι.
Έχει ενδιαφέρον ότι η "συμμετοχή" του Facebook στα βρετανικά διαζύγια ήταν 20% το 2009, κάτι που σημαίνει ότι το social networking εξελίσσεται σταδιακά σε σημαντικό παράγοντα και δεν αποκλείεται να ξεπεράσει το 50% σε ελάχιστα χρόνια.
Όλα αυτά, βέβαια, δε σημαίνουν ότι οι γάμοι διαλύονται λόγω του Facebook. Ένας κλονισμένος γάμος κινδυνεύει να καταλήξει σε διαζύγιο είτε οι αντίδικοι έχουν προφίλ στο Facebook είτε όχι.
pcmagazine
Διαβάστε περισσότερα...

Υποχρεωτικά free Wi-Fi στη kuala lumpur

Οι τοπικές αρχές στην kuala lumpur της Μαλαισίας ανακοίνωσαν ότι καθίσταται πλέον υποχρεωτική η παροχή δωρεάν Wi-Fi στα εστιατόρια της πόλης, καθώς επίσης και σε άλλα καταστήματα συναφών υπηρεσιών.
Έτσι, από τον προσεχή Απρίλιο, οπότε και τίθεται σε εφαρμογή ο νόμος, όσοι επισκέπτονται ένα εστιατόριο θα μπορούν να συνδέονται δωρεάν στο Internet, ενώ θα έχουν το δικαίωμα να καταγγέλλουν τα καταστήματα που δεν παρέχουν μια τέτοια υπηρεσία. Το δωρεάν Wi-Fi γίνεται υποχρεωτικό και για τα μπαρ της πόλης με εμβαδόν τουλάχιστον 120 τετραγωνικών μέτρων.Είναι σίγουρα αξιέπαινη η αφοσίωση ενός δήμου στη διάδοση των νέων τεχνολογιών, ίσως όμως η υποχρέωση δια νόμου να ξεπερνά τα όρια. Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι μόνοι που δεν πρόκειται να έχουν παράπονο από αυτό το μέτρο είναι οι πελάτες των χώρων εστίασης.
Διαβάστε περισσότερα...

Lady Gaga - Σατανίστρια;

Η Lady Gaga είναι διάσημη για την εκκεντρική της συμπεριφορά. Κι αυτή η φορά δεν αποτελεί εξαίρεση. Τώρα οι φήμες για τις συνήθειές της στο μπάνιο έρχονται για να τη φέρουν γι' άλλη μία φορά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Σύμφωνα με το προσωπικό σε ξενοδοχείο του Λονδίνου όπου διέμεινε πρόσφατα αναφέρουν ότι γέμισε την μπανιέρα της μ' ένα περίεργο κόκκινο υλικό υπολείμματα του οποίου παρέμειναν και μετά την αποχώρησή της.
Η καθαρίστρια που ανέλαβε να συμμαζέψει το δωμάτιο της επιμένει ότι η popstar «κάνει μπάνιο σε αίμα ως μέρος λατρείας στον Σατανά». Όπως συμπλήρωσε, ανέφερε το γεγονός στον προϊστάμενό της και της είπε να το βγάλει αυτό από το μυαλό της. Άτομο μέσα από το ξενοδοχείο ανέφερε:: «Όλοι στο προσωπικό πιστεύουν ότι έκανε μπάνιο σ' αυτό το 'αίμα' ή το χρησιμοποίησε στη σκηνή για ένα από τα περίεργα κουστούμια της».
Αυτό το σενάριο θεωρείται και το επικρατέστερο καθώς είναι γνωστό ότι η δημοφιλής τραγουδίστρια συνηθίζει να βάφεται περίεργα και να ντύνεται ακόμη πιο ιδιόρρυθμα στις συναυλίες της.
Διαβάστε περισσότερα...

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας

Με τη φιλοδοξία να καταστεί «το νέο λειτουργικό σύστημα της κοινωνίας μας» καταρτίζεται το πρόγραμμα και αποτυπώνονται στο χαρτί οι αρχές της λειτουργίας ενός νέου κόμματος στην Ελλάδα. Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας εκτιμάται ότι θα αποτελέσει επισήμως κόμμα πριν το τέλος του Ιανουαρίου 2012.

Οι προσπάθειες για την ίδρυσή του ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο του 2011 (αν και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο -το 2009 είχε ξεκινήσει μια προσπάθεια η οποία δεν οδήγησε σε ίδρυση κόμματος).

Το καταστατικό έχει συνταχθεί και η ιδρυτική διακήρυξή του τοποθετείται πριν το τέλος του Ιανουαρίου του 2012, «για να κάνει πράξη τις αρχές της Άμεσης Δημοκρατίας, της Διαφάνειας και της Προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, τόσο στον ψηφιακό κόσμο, όσο και σε κάθε άλλη έκφανση της ζωής μας». Η συζήτηση για το πρόγραμμα με τη συμμετοχή όλων όσων ενδιαφέρονται συνεχίζεται στο φόρουμ στη διεύθυνση http://www.pirateparty.gr/forum/.
Στο δικτυακό τόπο στη διεύθυνση pirateparty.gr, το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας συστήνεται παρουσιάζοντας αξιοπρόσεκτους αριθμούς για την πορεία των Κομμάτων Πειρατών σε όλο τον κόσμο:

έχουν ιδρυθεί ήδη 56 κόμματα πειρατών, 21 είναι επίσημα αναγνωρισμένα.
έχουν εκλεγεί 2 ευρωβουλευτές, 15 βουλευτές και 194 δημοτικοί σύμβουλοι στην Ευρώπη

Οι αρχές και οι ιδέες τους βασίζονται σε εκείνες του Σουηδικού, σύμφωνα με τις οποίες τα κόμματα των πειρατών επιδιώκουν:

Προστασία της ιδιωτικότητας και των ατομικών δικαιωμάτων από επεμβάσεις κρατών και εταιρειών.
Μεταρρύθμιση της νομοθεσίας περί πνευματικών δικαιωμάτων, με μείωση του χρόνου προστασίας και ελεύθερη χρήση ψηφιακών αντιγράφων για ιδιωτική, μη-εμπορική χρήση.
Αλλαγές στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις Πατέντες, που οδηγούν σε πανάκριβα φάρμακα, ανθρώπινες απώλειες κι άδικη εκμετάλλευση.

Παράλληλα, γράφεται στο pirateparty.gr, τα Πειρατικά Κόμματα κάθε χώρας εστιάζουν σε επιμέρους προβλήματα των χωρών τους, με βασικές αξίες όπως:

Η ψηφιακή, συμμετοχική, Άμεση Δημοκρατία.
Η Διαφάνεια της Δημόσιας Διοίκησης.
Η ενίσχυση του Διαχωρισμού των Εξουσιών.
Ο Σεβασμός της Ιδιωτικής Ζωής.
Η διάλυση των Ιδιωτικών Μονοπωλίων.
Η χρήση Ανοικτών Προτύπων και Ελεύθερου Λογισμικού.
Η ελεύθερη Πρόσβαση στην Γνώση και τον Πολιτισμό.
Η Προστασία Πληροφοριοδοτών, Δημοσιογράφων και bloggers, όταν δημοσιοποιούν παρανομίες.
Η Ανθρώπινη Ελευθερία.
Η Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια.
Ο Πληροφοριακός Αυτοκαθορισμός.
Η συμμετοχή στην Ψηφιακή Ζωή και ο Ψηφιακός Αλφαβητισμός.
Το δικαίωμα Ασφαλούς Ύπαρξης.
Οι δωρεάν και Δημοκρατικά Ελεγχόμενες Τεχνικές Υποδομές.

Τέλος, η ιδρυτική ομάδα, η οποία επιλέγει να μην αποκαλύψει τα ονόματα των μελών της, επισημαίνει ότι «το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας δεν τοποθετείται πάνω στον ξεπερασμένο άξονα αριστερά-κέντρο-δεξιά» και καταλήγει «Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας γεννήθηκε στον 21o αιώνα, για να αποτελέσει το ΝΕΟ Λειτουργικό Σύστημα της Κοινωνίας μας, εξασφαλίζοντας σε κάθε πρόσωπο τη δυνατότητα να εκφράζεται ελεύθερα, να συμμετέχει ψηφιακά, να ζει με αξιοπρέπεια και να αποφασίζει για το κοινό μας μέλλον.»
komma peiraton elladas
Διαβάστε περισσότερα...

Εφραίμ - Αίτηση αποφυλάκισης

Αίτηση αποφυλάκισης με όρους αναμένεται να καταθέσει τις προσεχείς ημέρες ο ηγούμενος Εφραίμ. Σύμφωνα με πληροφορίες οι συνήγοροί του πρόκειται να καταθέσουν αίτηση στο Εφετείο με την οποία θα ζητούν την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής του με περιοριστικούς όρους.

Την ίδια ώρα, το γεγονός ότι ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου παραμένει έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού, συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις εντός κι εκτός Ελλάδας, με υποστηρικτές του μοναχού σε Ρωσία και Κύπρο να κάνουν λόγο για σκοπιμότητες.

Την έκκληση απελευθέρωσης του Εφραίμ, υπέγραψε ο κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης Γκεόργκι Πολτάφτσενκο. Μάλιστα, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, που μεταδίδουν την είδηση, το ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω Twitter.

H συλλογή υπογραφών βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 24 Δεκεμβρίου και η έκκληση, σύμφωνα με την ομάδα πρωτοβουλίας που συντονίζεται από το «Σύνδεσμο Φίλων της Μονής Βατοπεδίου» και το Ίδρυμα Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, απευθύνεται στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε.

Ο κ. Πολτάφτσενκο υπήρξε στο παρελθόν προεδρικός αντιπρόσωπος στην Περιφέρεια του Λένινγκραντ και στην Κεντρική Περιφέρεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας και είναι πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του Ρωσικού Αθωνικού Συνδέσμου, μέσω του οποίου προωθούνται και συντονίζονται πολλά προγράμματα συνεργασίας της ρωσικής κυβέρνησης και ρωσικών φορέων με το Άγιον Όρος.

Εκτενές τηλεοπτικό ρεπορτάζ για την υπόθεση μετέδωσε το δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο «Σογιούζ», το οποίο ειδικεύεται σε θρησκευτικά ζητήματα και καλύπτει την επικράτεια της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, σύμφωνα με την ημερήσια επισκόπηση του Γραφείου Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα. Στο ρεπορτάζ γίνεται λόγος για τη συγκέντρωση υπογραφών υπέρ της απελευθέρωσης του ηγουμένου Εφραίμ στη Λευκορωσία και αρνητικές κρίσεις για την ελληνική ηγεσία «που δεν επιθυμεί καν να εισακούσει τη φωνή του δικού της λαού και κλήρου», προβάλλοντας σκηνές πρόσφατων διαδηλώσεων στην Ελλάδα.

Το θέμα συζητήθηκε και μεταξύ του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Δήμα, στις αρμοδιότητες του οποίου ανήκουν τα ζητήματα της Αθωνικής Πολιτείας.

Ο ηγούμενος πάντως δέχθηκε επισκέψεις στον Κορυδαλλό, όπου μετέβησαν μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδας, αλλά και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.
Διαβάστε περισσότερα...