ΙΣΟΤΙΜΙΑ 561 δραχμες = 1 ευρω

ΝΕΑ ΙΣΟΤΙΜΙΑ 561 δραχμες = 1 ευρω
Μια έξοδος από το ευρώ θα οδηγούσε σε σημαντική πτώση του βιοτικού επιπέδου του Έλληνα πολίτη (μείωση του κατά κεφαλήν εισοδήματος τουλάχιστον κατά 55% σε ευρώ), πλήττοντας περισσότερο τους οικονομικά ασθενέστερους, μέσω της σημαντικής υποτίμησης του νέου νομίσματος (65% σε ονομαστικούς όρους), της βαθύτερης ύφεσης ( -22% σε σταθερές τιμές, επιπλέον της συρρίκνωσης κατά 14% την περίοδο 2009-2011) και της αύξησης της ανεργίας στο 34%, εκτιμά ηΕθνική Τράπεζα σε ειδική έκδοση για την ελληνική οικονομία με θέμα «Περιγράφοντας τις συνιστώσες του κρίσιμου διλήμματος».
Ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ δεν αποτελεί πια μια θεωρητική υπόθεση εργασίας ή μία εξέλιξη με μηδενική πιθανότητα αλλά αντικείμενο καθημερινής συζήτησης και ένα σενάριο που συζητείται πλέον έντονα, ειδικά στο εξωτερικό, αναφέρεται στην έκδοση της Εθνικής Τράπεζας
Αν η Ελλάδα έβγαινε από την ευρωζώνη, το κράτος θα εξαναγκαζόταν σε νομισματική χρηματοδότηση των αναγκών του, δημιουργώντας έναν πληθωριστικό φαύλο κύκλο που θα ακύρωνε σταδιακά το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα από την υποτίμηση, σημειώνεται.

Εξαιτίας της δυσκολίας πρόσβασης σε συνάλλαγμα, η χώρα θα αθετούσε το μεγαλύτερο τμήμα των υποχρεώσεων προς τους δανειστές της από το εξωτερικό (325 δισ. ευρώ), με προφανείς δυσμενείς επιδράσεις σε διακρατικό επίπεδο και στις συναλλαγές των ελληνικών επιχειρήσεων με το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τη μελέτη της τράπεζας, το οικονομικό πρόγραμμα που συνοδεύει τη δανειακή σύμβαση εξασφαλίζει χρόνο για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, παρέχοντας ένα πρωτόγνωρο επίπεδο χρηματοδότησης (σχεδόν 150 δισ. ευρώ έως σήμερα και άλλα 90 δισ. ευρώ ως το 2014), με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους. Παράλληλα, εξασφαλίζεται η στήριξη της ρευστότητας για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα άνω των 130 δισ. ευρώ, μέσω του Ευρωσυστήματος.

Περιλαμβάνει τρεις άξονες μέτρων (διαθρωτικές αλλαγές, χρηματοπιστωτικό σύστημα, δημοσιονομική εξυγίανση) που καλύπτουν από αυτονόητες μεταρρυθμίσεις έως και μεταβολές που προκαλούν έντονες αντιδράσεις. Μεταξύ των αυτονόητων αλλαγών περιλαμβάνονται: Η πάταξη της φοροδιαφυγής, η εξυγίανση της δημόσιας διοίκησης, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος που αποτελούν ακρογωνιαίους λίθους της προσαρμογής με βασικό ρόλο στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Αλλαγές που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την κοινωνική στήριξη στο Πρόγραμμα περιλαμβάνουν την επέκταση της χρονικής διάρκειας προσαρμογής και την αυξημένη πρόνοια για τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες που δοκιμάζονται από την κρίση.

Οι εταίροι μας πιθανόν να αντιμετώπιζαν με μεγαλύτερη ευελιξία τις προαναφερόμενες προσαρμογές και την επιπρόσθετη χρηματοδότηση που απαιτείται στο βαθμό που εξασφαλιζόταν μια αξιόπιστη πολιτική δέσμευση για αποφασιστική εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και επίτευξη των αναπροσαρμοσμένων δημοσιονομικών στόχων, εκτιμά τέλος η Εθνική Τράπεζα.
Διαβάστε περισσότερα...

Τούρκικη σειρά SILA

SILA-Στο επίκεντρό της είναι μια όμορφη και μορφωμένη κοπέλα, η Σίλα (όπως είναι και ο τίτλος της σειράς), η οποία ζει μια ειδυλλιακή ζωή με τους θετούς γονείς της, που ανήκουν σε μια από τις πιο φημισμένες οικογένειες της Κωνσταντινούπολής, μέχρι τη στιγμή που εμφανίζεται ο πραγματικός της πατέρας, τον οποίο θεωρούσε νεκρό. Ο βιολογικός της πατέρας, της λέει πως η πραγματική μητέρα της είναι ετοιμοθάνατη και πως η τελευταία της επιθυμία είναι να δει την κόρη της, τη Σίλα. Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική καθώς σκοπός των γονιών της είναι να την πάρουν μαζί τους και να την παντρέψουν με τον Αγά Μποράν, φύλαρχο της φυλής των Γκέντζο, στα βάθη της Ανατολίας αφού μόνο έτσι θα λήξει μια βεντέτα που αλλιώς θα στοίχιζε τη ζωή του αδελφού της ή την πρόωρη ενηλικίωση της δωδεκάχρονης αδελφής της, η οποία θα αναγκαζόταν να παντρευτεί η ίδια τον Αγά!
Η Σίλα, ανίδεη για την παγίδα στην οποία ετοιμάζεται να πέσει, δέχεται να πάει να δει τη μητέρα της. Εκεί γνωρίζει τα αδέλφια της και αποφασίζει να μείνει περισσότερες μέρες για να γιορτάσει το γάμο του αδελφού της με την αδελφή του Αγά. Αγνοεί όμως, πως ετοιμάζονται να παντρέψουν και την ίδια, δια βίας, με τον ισχυρό Αγά Μποράν. Έτσι, η Σίλα είναι πια αιχμάλωτη μιας οικογένειας όπου το έθιμο είναι νόμος και παγιδευμένη σε έναν εφιάλτη, πασχίζει να βρει τρόπο να ξεφύγει. Για ακόμα μία φορά, η αγάπη, θα είναι ο απρόσμενος δρόμος σωτηρίας!
Στη σειρά παρακολουθούμε τους δύο «κόσμους» της γειτονικής μας χώρας, αυτόν της εξευρωπαϊσμένης καθημερινότητας που αρκετές φορές έρχεται σε σύγκρουση με τον παραδοσιακό και αυστηρό τρόπο ζωής της επαρχίας.

Γρηγόρης Μελάς
Διαβάστε περισσότερα...

SILA BORAN

Το σήριαλ ονομάζεται SILA και πρωταγωνιστές είναι οι ΜΠΟΡΑΝ-ΣΙΛΑ, Boran είναι ο Mehmet Akif Alakurt και Sila η Cansu Dere που γνωρίσαμε μέσα από τον «Ezel»!

















SILA Cast:
Cansu Dere
Mehmet Akif Alakurt
Zeynep Eronat
Menderes Samancılar
Fatoş Tez
Fatoş Sezer
Muhammed Cangören
Kartal Balaban
Devrim Saltoğlu
Cemal Toktaş
Boncuk Yılmaz
Tayanç Ayaydın
Διαβάστε περισσότερα...