ΠΕΤΑΓΜΑ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥ - ΠΡΟΣΟΧΗ!

Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει, οι μπόμπιρες ετοιμάζονται για το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού και η ΔΕΗ έσπευσε να υπενθυμίσει το πρέπει να προσέξουμε!Πρώτον και κυριότερο να μην πλησιάσει ο χαρταετός σε ηλεκτρικά σύρματα, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας για εμάς και διακοπής της παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή.

Αν ο χαρταετός σας μπλεχτεί στα σύρματα, τότε για την ασφάλειά σας:
• μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα,
• μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω στους πύργους ή σε στύλους της ΔΕΗ, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα σύρματα.

Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστείτε βοήθεια:
• ειδοποιείστε τις βλάβες της ΔΕΗ ή
• το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Για την ταχεία αποκατάσταση τυχόν βλαβών από το πέταγμα χαρταετών, η ΔΕΗ θα έχει αυξημένα συνεργεία σε όλες τις μονάδες της ανά την Ελλάδα, σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Διαβάστε περισσότερα...

Αιγυπτιακή σαρκοφάγος 4.000 χρονών!

Η ανακάλυψη έγινε στη θέση Κουμπέτ Ελ-χάουα από ισπανική αρχαιολογική ομάδα!Ένα εκπληκτικό ξύλινο πρόσωπο, εξαιρετικά διατηρημένο, που προφανώς ανήκε σε σημαίνον άτομο της αιγυπτιακής κοινωνίας ήρθε στο φως κατά την ανασκαφή στη θέση Κουμπέτ Ελ - Χάουα στο Ασουάν της Αιγύπτου.

Πρόκειται για τμήμα μιας σαρκοφάγου που αναδύθηκε μέσα από το χώμα περί τις τέσσερις χιλιάδες χρόνια μετά από την τοποθέτησή της σε τάφο. Και όπως φαίνεται, περιείχε το σώμα ενός ανθρώπου, που μπορούσε εν ζωή να υπερηφανεύεται για τα εξαιρετικά λεπτά χαρακτηριστικά του προσώπου του.Η ανακάλυψη έγινε από μία ισπανική αρχαιολογική ομάδα με έδρα το Πανεπιστήμιο της Χαέν, με συνεργαζόμενους επίσης, τα Πανεπιστήμια της Γρανάδας και του Λονδίνου, η οποία εργάζεται στην περιοχή από το 2008 με επικεφαλής τον καθηγητή Αλεχάντρο Χιμένες Σεράνο. Είκοσι μούμιες καθώς και έναν τάφο του 1830 π. Χ. έχει φέρει στο φως αυτή η ομάδα κατά τη φετεινή ανασκαφική περίοδο, που άρχισε τον Ιανουάριο ενώ στο παρελθόν είχε αποκαλύψει άλλους δύο τάφους.Η νεκρόπολη στο Κουμπέτ Ελ - Χάουα ήταν σε χρήση από 2250 π. Χ. και υπήρξε η τελευταία κατοικία για μερικούς από τους πιο σημαντικούς αξιωματούχους της χώρας. Συνολικά μάλιστα θεωρείται ότι περιλαμβάνει το λιγότερο 40 τάφους, λαξευμένους στο βράχο. Οπως αποκαλύπτει εξάλλου ο Σεράνο στην ανασκαφή έχουν χρησιμοποιηθεί νέες τεχνολογίες όπως η RTI και η σάρωση σε 3D, που βοηθά στην ανάγνωση των ιερογλυφικών κειμένων με μεγαλύτερη ακρίβεια.
Διαβάστε περισσότερα...

ΞΗΡΟΣ vs ΕΦΡΑΙΜ

Αγριος καβγάς Εφραίμ-Ξηρού μέσα στην φυλακή!
«Φύγε από μπροστά μου! Δεν θέλω να με χαιρετήσεις» ήταν η πρώτη απάντηση-επίθεση του Χ. Ξηρού. «Τολμάς εσύ να μου μιλάς που….μέσα σ΄ αυτές τις τρισάθλιες συνθήκες των φυλακών ζεις στη χλιδή λες και είσαι σε ξενοδοχείο πολυτελείας» ήταν το δεύτερο χτύπημα στον Εφραίμ. Εκεί όμως που αγρίεψε για τα καλά ο Ξηρός ήταν όταν ο ηγούμενος επικαλέστηκε τον πατέρα του Χριστόδουλου, που ως γνωστόν ήταν παπάς.
«Μην ξαναπιάσεις στο στόμα σου τον πατέρα μου. Ο πατέρας μου μεγάλωσε 13 παιδιά κι άλλα 100 ορφανά παιδιά σαν ταπεινός Λευΐτης που ήταν» απάντησε σε έξαλλη κατάσταση ο Ξηρός. Ολοκληρώνοντας την επίθεση του ο Χ. Ξηρός, χτύπησε τον Εφραίμ στην Τίμια Ζώνη της Παναγίας και στην εκμετάλλευσή της. «Σαν δεν ντρέπεσαι! Εκμεταλλεύεσαι τον πόνο του κόσμου. Μέχρι στη Ρωσία έφτασε η χάρη σου» είπε ο Ξηρός κλείνοντας την «όμορφη» και σύντομη «συνομιλία» του με τον Εφραίμ.
πηγη: http://www.prionokordela.gr/ellada/agrios-kavgas-efrem-xiroy-mesa-sti-filaki/
Διαβάστε περισσότερα...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΠΑΓΚΑΛΟΙ

Απάντηση-χαστούκι του Έλληνα πρέσβη στους Αυστριακούς για τα νησιά μας!!!
Ευτυχώς οι απόψεις Πάγκαλου περί κυριαρχίας αποτελούν μειοψηφία.Ίσως και να είναι ο μοναδικός που τις πρεσβεύει. Το ελπιδοφόρο όμως είναι ότι υπάρχουν ακόμη Έλληνες πολίτες που σπεύδουν να υποστηρίξουν τις ελληνικές θέσεις και κυρίως την αξιοπρέπεια της χώρας η οποία δεν μπορεί να έχει σχέση με ποσοστιαίες μονάδες ελλείμματος ή με …PSI.
Ο Έλληνας πρέσβης στην Αυστρία με ανοιχτή του επιστολή απαντά στα όσα απαράδεκτα υποστήριξε ο πρόεδρος του Αυστριακού Οικονομικού Επιμελητηρίου ,ο οποίος μας προέτρεψε να πουλήσουμε νησιά …για να ξεχρεώσουμε.
Η απάντησή του όπως μας τη μετέφερε αναγνώστης του Onalert:
"Με μία ελληνοπρεπέστατη απάντηση η οποία δημοσιεύτηκε στο αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων ΑΡΑ αντέδρασε ο Έλληνας πρέσβης στην Αυστρία Θεμιστοκλής Δημίδης, στις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του Αυστριακού Οικονομικού Επιμελητηρίου (WKÖ) Christoph Leitl, για πώληση ελληνικών ακριτικών νήσων στην Τουρκία ώστε η χώρα μας να πληρώσει τα χρέη της.
«Ο Ελληνικός Λαός σίγουρα θα προτιμούσε να πεινάσει, παρά να παραχωρήσει έστω και μια σπιθαμή γης», διαμηνύει ο Έλληνας πρέσβης στην Αυστρία Θεμιστοκλής Δημίδης, σε ανοικτή επιστολή του.
Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Έλληνας πρέσβης:
«Όσες ανυπέρβλητες δυσκολίες και να αντιμετωπίσει η Ελλάδα, ακόμα κι αν αναγκαζόταν να πτωχεύσει, θα πτώχευε ολόκληρη η χώρα, μαζί με το τελευταίο τετραγωνικό εκατοστό ελληνικής γης στον πιο απομακρυσμένο βράχο, ή ύφαλο που ανήκει στην επικράτειά της», τονίζει χαρακτηριστικά ο Θεμιστοκλής Δημίδης διαβεβαιώνοντας συγχρόνως πως «είναι σίγουρο ότι ο ελληνικός λαός θα προτιμούσε να πεινάσει, παρά να παραχωρήσει έστω και μια σπιθαμή γης». Ο Έλληνας πρέσβης υπενθύμισε στο γραφικό πια Christoph Leitl ότι η Ελλάδα προτίμησε να πολεμήσει, παρά να επιτρέψει ακόμη και τη διέλευση των δυνάμεων του Άξονα από το έδαφός της αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για το παρελθόν κάποιων άλλων χωρών.
πηγη
Διαβάστε περισσότερα...

Miley Cirus sexy

Μπορεί να είναι μόλις 19 ετών και να έχει δηλώσει πως θέλει οι θαυμαστές της να την αποθεώνουν για τη φωνή της και όχι για την εξωτερική της εμφάνιση, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως δεν πρέπει να φροντίζει και για τους paparazzi που την ακολουθούν σε κάθε της βήμα.Ο φωτογραφικός φακός «απαθανάτισε» τη Miley Cirus την ώρα που πήγαινε για φαγητό το μεσημέρι της Τρίτης σε γνωστό εστιατόριο του Λος Άντζελες.
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας
Διαβάστε περισσότερα...

Pink Diamond - Australia

Μία αυστραλιανή μεταλλευτική εταιρεία ανακοίνωσε ότι βρήκε ένα ροζ διαμάντι 12,76 καρατίων, το μεγαλύτερο ακατέργαστο ροζ διαμάντι που έχει βρεθεί στη χώρα. Ο πολύτιμος αυτός λίθος εκτιμάται ότι κοστίζει εκατομμύρια.Το σπάνιο διαμάντι βρέθηκε στο αδαμαντωρυχείο Αρτζάιλ της εταιρείας Ρίο Τίντο στην περιοχή Ιστ Κίμπερλι της δυτικής Αυστραλίας.
Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι η ανακάλυψη ενός τέτοιου διαμαντιού είναι «πρωτοφανής».Το διαμάντι, το οποίο ονομάστηκε Argyle Pink Jubilee κόβεται και γυαλίζεται στο Περθ. Η διαδικασία αυτή αναμένεται να διαρκέσει δέκα ημέρες και στη συνέχεια ομάδα ειδικών θα το εξετάσει.Μέσα στην χρονιά πρόκειται να πουληθεί, αφού πρώτα θα παρουσιαστεί σε ολόκληρο τον κόσμο, από τη Νέα Υόρκη έως το Χονγκ Κονγκ.
Ποσοστό μεγαλύτερο του 90% των ροζ διαμαντιών προέρχεται από το ορυχείο αυτό της Αυστραλίας. Σε χρώμα μοιάζει στο Williamson Pink, το διαμάντι που βρέθηκε στην Τανζανία, το οποίο η βασίλισσα Ελισάβετ Β' έλαβε ως γαμήλιο δώρο και το οποίο στη συνέχεια «δέθηκε» σε καρφίτσα για την στέψη της.
ingr
Διαβάστε περισσότερα...