AFTOKTONIA DIMITRI XRISTOULA-ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΥΛΑ

AYTOKTONIA DHMHTRH XRISTOYLA
- Πλήθος κόσμου συνεχίζει να φτάνει στο Σύνταγμα αφήνοντας λουλούδια και σημειώματα στο σημείο
- Το καμπανάκι των αυτοκτονιών είχε χτυπήσει καιρό, αλλά κανείς δεν άκουγε
- Άλλες δυο απόπειρες έγιναν μόνο χθες
- Κατώτεροι των περιστάσεων ξανά οι πολιτικοί, με ατυχείς δηλώσεις

To NewsIt επικοινώνησε με την κόρη του 77χρονου αυτόχειρα, η οποία μας απέστειλε την παρακάτω επιστολή ως επίσημη δήλωση για την πράξη του πατέρα της, ενώ η οικογένεια του αυτόχειρα επιθυμεί τη δημοσίευση του ονόματός του μιας και θεωρεί την ενέργειά του καθαρά συνειδητή πολιτική πράξη.

Η επιστολή της κόρης του αυτόχειρα:

Το ιδιόχειρο σημείωμα του πατέρα μου, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Σε όλη τη ζωή υπήρξε ένας αριστερός αγωνιστής, ένας ανιδιοτελής οραματιστής.

Η συγκεκριμένη πράξη του τέλους, είναι μια συνειδητή πολιτική πράξη, απολύτως συνεπής με όσα πίστευε και έπραττε όσο ζούσε. Στην πατρίδα μας, στην Ελλάδα, σκοτώνουν τα αυτονόητα.

Για κάποιους, για ΄΄ τα πεισματάρικα παιδιά της χίμαιρας΄΄, σε μια τέτοια κατάσταση, η αυτοκτονία μοιάζει αυτονόητη, όχι σα φυγή αλλά σαν κραυγή αφύπνισης.

Για το λόγο αυτό προσλαμβάνει ένα άλλο περιεχόμενο, αυτό το περιεχόμενο που τραγουδήσαμε παρέα για πρώτη φορά στη συναυλία του αγαπημένου μας Μίκη το 75, που τραγουδάγαμε πάντα στις δικές μας γιορτές και για τους δικούς μας νεκρούς. .. Κοιμήσου πατέρα, κι εγώ τραβάω στα αδέρφια μου και παίρνω τη φωνή σου.

Μόνο αυτό ονειρευόσουν για τους νέους και νομίζω τα κατάφερες.

Στο σημείο που έφυγες υπάρχει το σημείωμα, ενός νέου ΄΄ To όνομα του νεκρού σήμερα είναι Δημοκρατία..μα είμαστε 11 εκατομμύρια οι ζωντανοί και το όνομα μας είναι Αντίσταση΄΄.

Έμμυ Χριστούλα

Η αυτοκτονία αυτή ήταν μια γροθιά στο στομάχι της ελληνικής κοινωνίας. Ένα βίαιο ξύπνημα από τον προσωπικό και κοινωνικό μας λήθαργο. Ένας άνθρωπος αποφασίζει να δώσει τέλος στη ζωή του και επιλέγει συνειδητά, την πιο ιδιωτική στιγμή του, να την κάνει δημόσια. Στην πιο κεντρική πλατεία της χώρας, μπροστά στα μάτια εκατοντάδων πολιτών. Με μια σφαίρα στο κεφάλι.



Σοκαρισμένη, συγκλονισμένη, οι λέξεις δε μπορούν να περιγράψουν απόλυτα την κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας μετά την αυτοκτονία του 77χρονου άνδρα. Ενός ανθρώπου που δούλεψε έκανε οικογένεια, μεγάλωσε παιδί, αλλά επέλεξε να αυτοκτονήσει, ένα «αξιόπρεπες τέλος, πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για τη διατροφή μου», όπως έγραψε στο ιδιόχειρο σημείωμά του.



Απόγνωση, φόβος... Μέσα σε ένα χρόνο, από το 2010, οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί κατά 45% εξαιτίας κυρίως της οικονομικής κρίσης. Χθες μόνο, λίγες ώρες μετά τον 77χρονο, μια κοπέλα στην Ηλεία και μια γυναίκα στο Ρέθυμνο προσπάθησαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους. Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς τις ώθησε εκεί. Η γυναίκα στο Ρέθυμνο, πριν προσπαθήσει να αυτοκτονήσει, στραγγάλισε το αυτιστικό κοριτσάκι της.
Μόλις πριν από μερικές εβδομάδες, η βουτιά θανάτου γνωστού σκηνοθέτη στο λιμάνι του Πειραιά είχε συγκλονίσει.
Τραγική και μια ακόμη διαπίστωση: στην ίδια κατάσταση βρίσκονται Ιταλία και Κύπρος. Δυο συνταξιούχοι αυτοκτόνησαν στην Ιταλία,

Μόνο το 2011 εκτιμάται ότι 450 άνθρωποι έχουν αυτοκτονήσει, ενώ 600 έχουν προσπαθήσει. Η συντριπτική πλειοψηφία τους, επικαλείται προβλήματα που δημιούργησε η κρίση.

Από τις αρχές του 2009 έως τον Δεκέμβριο του 2011, οι αυτοκτονίες ή οι απόπειρες αυτοκτονίας είναι 1.750 σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομίας. Η αύξηση των αυτοκτονιών έχει ξεκινήσει από το 2009.

Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία και Βόρειο Αιγαίο έχουν τη θλιβερή πρωτιά. Πάνω από 100 αυτοκτονίες έχουν σημειωθεί και στην Κρήτη. Στην Αττική, το 2009 έγιναν 158 απόπειρες ή τετελεσμένες αυτοκτονίες, το 2010 έφτασαν τις 178 και το 2011 τις 198.
newsit-gr
Διαβάστε περισσότερα...

Bar Refaeli Underwear

Bar Refaeli is her own best advertising. She's a former Victoria's Secret model and a Sports Illustrated swimsuit cover model with an enterprising side as well. This year she's set out to design a line of women's underwear she describes as "beautifully-made basics that look good and feel amazing."Sounds unglamorous, but check out the marketing campaign: Bar Refaeli, playing tennis in a bra and panties (against, it seems, no one). As a portrayal of tennis, it's poorly imagined. She rushes the net, gives her invisible opponent competitive glances, and swats her racquet at a tennis ball that bounces towards her (from where?). VIDEO





Διαβάστε περισσότερα...

ΚΗΔΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΛΑ (θα γινει καύση)

Κατόπιν επιθυμίας που είχε εκφράσει ο αυτοχειρας σε ανύποπτη χρονική στιγμή στο συγγενικό του κύκλο, δεν θα γίνει κηδεία αλλά -σύμφωνα με πληροφορίες θα γινει καύση του 77χρονου Δημήτρη Χριστούλα που έδωσε τραγικό τέλος στη ζωή του το πρωί στην πλατεία Συντάγματος.Οπως και να εχει, καλο του ταξιδι...
πηγη http://press-gr.blogspot.com/2012/04/77_9770.html
Διαβάστε περισσότερα...

Robert Pattinson + Bel Ami

The American release of Bel Ami is coming on June 8th, but in the meantime you can check out the new trailer below. Fans (and critics) will be watching to see how Robert Pattinson handles the transition to a more adult role, in a film that's not aimed squarely at teenage girls.Bel Ami will be a good test, as it looks like the sort of film that will live or die on the strength of the cast's performances. Can Pattinson keep pace with Uma Thurman, Kristin Scott Thomas, and Christina Ricci? More to the point, can he believably seduce them?
VIDEO
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτοκτονια Χριστουλα Συνταγμα- θλίψη+οργη

autoktonia xristoula syntagma
Εκατοντάδες πολίτες με ένα λουλούδι στο χέρι συρρέουν από το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, στο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο 77χρονος αυτόχειρας, συνταξιούχος φαρμακοποιός. Από χθες, συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο με την απόφαση του ηλικιωμένου να βάλει τέλος στη ζωή του εξαιτίας της αδυναμίας του να ανταποκριθεί στα χρέη λόγω της οικονομικής κρίσης τα οποία δεν ήθελε να «φορτώσει» στα παιδιά του.

Το δέντρο στην πλατεία Συντάγματος δέχεται τις «επισκέψεις» πολιτών, οι οποίοι είτε αφήνουν λουλούδια στη μνήμη του αδικοχαμένου ηλικιωμένου, είτε εκφράζουν την οργή και την αγανάκτησή τους με τα μηνύματα, που αναρτούν, συνδέοντας το χαμό του συνταξιούχου με την πολιτική-κοινωνική κρίση που βιώνει η χώρα μας.
Από χθες το απόγευμα, πλήθος κόσμου βρέθηκε στο σημείο για να αφήσει ένα λουλούδι ή ένα σημείωμα και να αποχαιρετήσει με το δικό του τρόπο τον άτυχο ηλικιωμένο. Απλοί άνθρωποι φώναξαν συνθήματα όπως «Φτάνει πια» και «ποιος θα είναι ο επόμενος», καθώς και «αυτό δεν είναι αυτοκτονία, αλλά δολοφονία».
Ωστόσο, μετά τις 8 το απόγευμα σημειώθηκε ένταση και πετροπόλεμος με διαδηλωτές να πετάνε αντικείμενα στους άνδρες των ΜΑΤ και αυτοί να απαντούν με δακρυγόνα.
Τα επεισόδια επεκτάθηκαν γύρω από την πλατεία και για δύο ώρες η κατάσταση ήταν έκρυθμη, χωρίς όμως να ξεφύγουν τα πράγματα.





Διαβάστε περισσότερα...

Χάρρυ Κλυνν:ΑΡΠΑΞΑΤΕ, ΚΛΕΨΑΤΕ, ΡΗΜΑΞΑΤΕ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ...

Μια ερώτηση μόνο θα σας κάνω ρε αληταράδες πολιτικοί, βρομερά σκουλήκια, σιχαμερά ανδρείκελα του ΔΝΤ, της Τρόικας και της νέας τάξης: Παιδιά δεν έχετε ρε εγκληματίες; Οικογένεια δεν έχετε ρε τσογλάνια; Μάνα και πατέρα δεν έχετε ρε ξευτίλες;
Είστε σίγουροι, βέβαια, λεχρίτες του κερατά, που παριστάνετε τους κυρίους, ότι η απόγνωση δε θα οδηγήσει τον δικό σας πατέρα στην αυτοκτονία…
Είστε σίγουροι ότι δε θα πεινάσουν τα δικά σας παιδιά…
Δεν έχετε κανένα φόβο για την οικογένειά σας…
Αρπάξατε, κλέψατε, ρημάξατε και νομίζετε ότι είστε εξασφαλισμένοι…
Πλανάσθε πλάνην οικτράν πολιτικά και κοινωνικά ρετάλια...
Στον ίδιο τόπο, στην πλατεία Συντάγματος, εκεί που άφησε την τελευταία του πνοή ο πρώτος λαϊκός μάρτυρας του αγώνα εναντίον ντόπιων και ξένων κατακτητών, εκεί θα στηθούν οι κρεμάλες, τίμημα των προδοτικών πράξεών όλων εκείνων που θεώρησαν την Ελλάδα κομματικό τους φέουδο και τους Έλληνες πολίτες υποτακτικούς τους…
(Κλικ για μεγέθυνση, για να διαβάσετε τι γράφει στο σημείωμα που άφησε ο τραγικός αυτόχειρας)

ΠΗΓΗ http://harryklynn.blogspot.com/2012/04/blog-post_9411.html
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτοκτονησε άνεργος πατέρας δύο παιδιών

Τέλος στη ζωή του έδωσε ένας 38χρονος πατέρας δύο παιδιών πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού του στην Ιεράπετρα, εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζε.Οι γείτονες αντιλήφθηκαν το περιστατικό όταν αντίκρισαν πεσμένο στο δρόμο τον 38χρονο, χωρίς σημάδια ζωής και σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.Αμέσως έσπευσε αστυνομική δύναμη που διέκοψε για αρκετή ώρα την κυκλοφορία του δρόμου Ιεράπετρας – Στόμιου.Όπως αναφέρει το radiolasithi-gr, o 38χρονος ήταν πατέρας δύο ανήλικων παιδιών που βρίσκονται μαζί με την μητέρα τους στην Αλβανία.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αυτόχειρας αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ήταν άνεργος για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Διαβάστε περισσότερα...

ΡΕΝΑ ΜΑΝΙΟΥ+RENIA MANIOY

Η Ρένα Μάνιου χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Σύνταγμα video
Εντολή για διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης αναφορικά με τις συνθήκες τραυματισμού δημοσιογράφου, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, έδωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.Πρόκειται για την Ρένα Μάνιου, η οποία χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στον αυχένα και την μέση από γκλομπ.Τη δημοσιογράφο παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τη μετέφερε στο νοσοκομείο. Διαβάστε περισσότερα...