Φορολογικές παραβάσεις σε ιατρεία ενεχυροδανειστήρια καφετέριες

Αστυνομικοί των Τμημάτων Φορολογικής Αστυνόμευσης και Κοινωνικής & Ασφαλιστικής Προστασίας, της Οικονομικής Αστυνομίας, πραγματοποίησαν ελέγχους σε 13 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και 4 ιατρεία, κατά τη διάρκεια των οποίων διαπίστωσαν 2 παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, ενώ κατά τον έλεγχο ενός ενεχυροδανειστήριου συνελήφθη η 32χρονη ιδιοκτήτριά του για φορολογικές και άλλες συναφείς παραβάσεις.

Ειδικότερα, από το Τμήμα Φορολογικής Αστυνόμευσης, κατά τη διάρκεια των ελέγχων, διαπιστώθηκαν οι παρακάτω παραβάσεις:

• Σε ενεχυροδανειστήριο που βρίσκεται στο Αιγάλεω, διαπιστώθηκε μη έκδοση παραστατικών, μη απόδοση τελών χαρτοσήμου και πλημμελής τήρηση του προβλεπόμενου βιβλίου ενεχυροδανειστή και των τηρούμενων δικαιολογητικών. Η 32χρονη ιδιοκτήτρια της επιχείρησης συνελήφθη και οδηγείται στη Δικαιοσύνη.

• Σε καφετέρια στην Ελευσίνα, διαπιστώθηκαν παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και συγκεκριμένα μη έκδοση έξι αποδείξεων λιανικής πώλησης.

Επίσης, κλιμάκια αστυνομικών του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας, από τους ελέγχους που πραγματοποίησαν στα ιατρεία, σε μία περίπτωση διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:

• Σε ιατρείο ορθοπεδικού στον Κολωνό, διαπιστώθηκαν παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και ειδικότερα μη επίδειξη του Βιβλίου Εσόδων-Εξόδων. Σχηματίσθηκε δικογραφία για τη συγκεκριμένη περίπτωση η οποία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις διενεργείται περαιτέρω φορολογικός έλεγχος των στοιχείων, ενώ παράλληλα ενημερώνονται και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είτε στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση 11012@hellenicpolice.gr , προκειμένου να ενημερώσουν για οποιαδήποτε επίμεμπτη ενέργεια που αφορά φορολογικές ή άλλες παραβάσεις κατά τη διάρκεια πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου