boran-SILA demir-ASI

Οι γοητευτικοί πρωταγωνιστές των σειρών «ASI» και «SILA» διαθέτουν γοητεία, ταλέντο και σεξαπίλ, όπως άλλωστε και οι συμπρωταγωνίστριές τους! Και αν ο Μουράτ Γιλντιρίμ του «Asi» είναι πλέον οικείος στην ελληνική TV, η ευχάριστη έκπληξη έρχεται από τον γοητευτικό Μεχμέτ Ακίφ Αλακούρτ, τον «Μποράν» από το «Sila»!

Αλακούρτ: Από την πασαρέλα στην TV

Με τόσο εντυπωσιακό παρουσιαστικό έμοιαζε μοιραίο για τον Μεχμέτ Ακίφ Αλακούρτ να ασχοληθεί με το μόντελινγκ. Ο 33χρονος Τούρκος με τους κοιλιακούς «φέτες» έκανε σημαντική καριέρα ως μοντέλο κερδίζοντας αρκετές διακρίσεις, ενώ το πρόσωπό του έγινε αφίσα σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Διαφημίζοντας από ρούχα και ρολόγια έως παπούτσια και αναψυκτικά, ο Μεχμέτ έγινε από τα πιο δημοφιλή πρόσωπα και σύντομα απέκτησε το δικό του γυναικείο fan club στην Τουρκία αλλά και σε πολλές αραβικές χώρες.

Σημαντικό ρόλο στην πορεία του είχε η μητέρα του, η οποία τον παρότρυνε να ασχοληθεί με το μόντελινγκ και στη συνέχεια με την υποκριτική. Το 2001 συμμετείχε για πρώτη φορά στην τηλεόραση, στη σειρά «Kirik Ayna», και έκτοτε έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές άλλες με μεγάλη απήχηση στο τηλεοπτικό κοινό.

Σίγουρα ο Αλακούρτ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την εμφάνισή του, αν και σιγά-σιγά απέδειξε την αξία του στον χώρο, σε αντίθεση με τον Μουράτ Γιλντιρίμ που λογίζεται ως ένας από τους καλύτερους και πιο ταλαντούχους Τούρκους ηθοποιούς της γενιάς του.

Στα πρόθυρα του γάμου

Ο 33χρονος Μεχμέτ Αλίφ Αλακούρτ είναι αρραβωνιασμένος και στο παρελθόν απασχόλησε τα τουρκικά μίντια με τις σχέσεις του. Ο γόης του «Sila» διατηρούσε δεσμό με την ηθοποιό και μοντέλο Σελίν Ντεμιράταρ, γνωστή από τη σειρά «Το αγιάζι του έρωτα».

Εχοντας κοινά σημεία το μόντελινγκ και την υποκριτική, γρήγορα έγιναν ζευγάρι αλλά χώρισαν το 2010. Τότε ίσως ήταν ανώριμος και φοβόταν να δεσμευτεί, κάτι που ίσως συμβεί τώρα στη ζωή του, καθότι είναι αρραβωνιασμένος με την ηθοποιό Λέιλα Μπασάκ, η οποία στη σειρά «Sila» υποδύεται την πρώην σύζυγο του «Μποράν», τη «Γεζντά».

Μοιάζει περιττό να αναφέρουμε πως η ζωή του ζευγαριού έχει γίνει πολλές φορές πρωτοσέλιδο στα τουρκικά μέσα, ενώ πολλές γυναίκες θα ήθελαν να είναι στη θέση της σαγηνευτικής Λέιλα.

Γιλντιρίμ: Ο μηχανολόγος που έπαιζε ντραμς

Ο επίσης 33χρονος Μουράτ Γιλντιρίμ ήθελε από μικρός να γίνει ηθοποιός και κατάφερε να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του. Από τα σχολικά χρόνια του έδειξε ενδιαφέρον για το θέατρο και τη μουσική, επηρεασμένος κυρίως από τον πατέρα του, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη θεατρική ομάδα του γυμνασίου του.

Παράλληλα με την ενασχόλησή του με την υποκριτική, ο Γιλντιρίμ υπήρξε πολύ καλός μαθητής. Απέκτησε το πτυχίο μηχανολόγου-μηχανικού από το πανεπιστήμιο Γιλντίζ της Κωνσταντινούπολης και κατά τη διάρκεια των σπουδών του έπαιζε ντραμς σε μια μπάντα, ίσα για να βγάζει το χαρτζιλίκι του.

Ο πολυπράγμων Μουράτ έκανε τελικά αυτό που ήθελε πάντα το 2003, με τη συμμετοχή στη σειρά «Firtina. Το συγκεκριμένο σίριαλ άλλαξε τη ζωή του γιατί όχι μόνο ήταν η πρώτη συμμετοχή του, αλλά και επειδή γνώρισε τον έρωτα της ζωής του, τη σύζυγό του Μπουρτσίν.

Αργότερα, συμμετείχε στο «Asi», ενώ στη χώρα μας έγινε γνωστός μέσω της σειράς «Ερωτας και τιμωρία», στον ρόλο του «Σαβάς». Το χαρακτηριστικό βλέμμα του σε συνδυασμό με τη μπάσα φωνή του τον καθιέρωσε στην ελίτ των Τούρκων ηθοποιών και πριν από δύο χρόνια ο Γιλντιρίμ ανακηρύχθηκε ο «Καλύτερος άνδρας της χρονιάς» από το υπουργείο Πολιτισμού της Τουρκίας.

Ηρεμος οικογενειάρχης

Σε αντίθεση με τον αρραβωνιασμένο Μεχμέτ Αλίφ Αλακούρτ, ο Μουράτ Γιλντιρίμ είναι ήδη παντρεμένος. Μπορεί να έχει πολλές θαυμάστριες, αλλά την καρδιά του έχει καταφέρει να κλέψει η Μπουρτσίν Τερζίογλου, την οποία και γνωρίσαμε ως «Αζάντ» στο «Ezel».

Φαίνεται πως οι σχέσεις μεταξύ των ηθοποιών είναι must στη γειτονική χώρα και ο Γιλντιρίμ δεν θα μπορούσε να είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 2003 κατά την διάρκεια της συνεργασίας τους για την τηλεοπτική σειρά «Firtina», σύντομα έγιναν ζευγάρι και το 2008 αποφάσισαν να παντρευτούν.

Ο γάμος τους ήταν φαντασμαγορικός και, μάλιστα, η Μπουρτσίν φόρεσε δύο νυφικά, ένα κατά τη διάρκεια του μυστηρίου και ένα στη δεξίωση που ακολούθησε.

«Καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον καλύτερα. Μπορεί να φύγει το πρωί και να γυρίσει το επόμενο πρωί, ξέρω όμως ότι έτσι είναι οι συνθήκες της δουλειάς του, όπως και εκείνος της δικής μου» είχε δηλώσει η Τερζίογλου, δείχνοντας πως καταλαβαίνει απόλυτα τις ανάγκες του συζύγου της, γιατί απλούστατα ασκεί το ίδιο επάγγελμα.

Οσο τους το επιτρέπει η δουλειά τους, προσπαθούν να αποφεύγουν τις κάμερες και τα φλας, ενώ στο μέλλον σχεδιάζουν να μεγαλώσουν την οικογένειά τους αποκτώντας ένα παιδί. Σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Μουράτ είχε αποκαλύψει πως θα ήθελε να αποκτήσει δύο παιδιά και τα να ονομάσει Αλί και Ζεϊνέτι.

Νικητής στα social media

Στη μάχη των social media, μοιράζονται τους θαυμαστές τους ανάμεσα σε Facebook και Twitter. Δεν είναι φανατικοί των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, αν και διαθέτουν λογαριασμούς και στις δύο δημοφιλείς σελίδες. Νικητής στη μάχη του Facebook βγαίνει με διαφορά ο Μουράτ Γιλντιρίμ, με 135.803 φίλους ενώ ο Αλακούρτ απέχει κατά πολύ, με 39.300. Και στα δύο γκρουπ υπάρχει άφθονο φωτογραφικό υλικό των πρωταγωνιστών καθώς και αρκετά βίντεο.

Στο Twitter, πάλι ο Γιλντιρίμ υπερέχει του «αντιπάλου» του, καθότι έχει 26.200 άτομα αν τον «ακολουθούν» και ξεπερνά άνετα τον Αλακούρτ των 3.466 πιστών «followers». Πάντως ούτε ο ένας ούτε ο άλλος είναι φίλος του συγκεκριμένου… σπορ, αφού έχουν να «ποστάρουν» κάποιο tweet πάνω από έναν μήνα!

Ο πιλότος και ο πεισματάρης

Στην προσωπική ζωή τους αμφότεροι είναι ήρεμοι χαρακτήρες, με τον Αλακούρτ να είσαι σαφώς πιο αθλητικός τύπος από τον Γιλντιρίμ. Παλαιότερα είχε ασχοληθεί με το κικ μπόξινγκ, ενώ ακόμη και σήμερα παίζει μπάσκετ, λόγω και τους ύψους του (1.90μ.).

Μικρός ήθελε να γίνει πιλότος αλλά… προσγειώθηκε στο μόντελινγκ και στην υποκριτική. Του αρέσουν πολύ τα ταξίδια και όποτε μπορεί επισκέπτεται την αγαπημένη του Βαρκελώνη αλλά και την Ιταλία.

Από την άλλη, ο Μουράτ Γιλντιρίμ αρέσκεται στο να διαβάζει βιβλία και να ακούει μουσική. Πίνει έναν εσπρέσο κάθε πρωί και βγάζει βόλτα τη σκυλίτσα του Σούσι. Δηλώνει πεισματάρης ως χαρακτήρας και θαυμαστής του Τζόνι Ντεπ, του Σον Πεν και του Χαβιέ Μπαρδέμ.

Νικητής στις τηλεθεάσεις

Από την πρώτη μέρα προβολής τους, το «Sila» του MEGA έχει καταφέρει να κερδίσει τη μάχη της τηλεθέασης. Αντίθετα, το «Asi» του ΑΝΤ1 έχει μείνει πίσω, και αυτό ίσως οφείλεται στον πρωταγωνιστή του, τον Μουράτ Γιλντιρίμ, γνωστό στο ελληνικό κοινό από το ιδιαίτερα πετυχημένο «Ezel» που τα πήγε θαυμάσια από άποψη τηλεθέασης.

Φαίνεται πως ο «νέος» Αλακούρτ είναι πιο… ωραίος και κατάφερε να κερδίσει αυτήν την άτυπη μάχη με τον «παλιό» Γιλντιρίμ, και μάλιστα με διαφορά. Το «Sila» χτυπάει 30άρια κάθε μέρα, κερδίζοντας άνετα το «Asi», το οποίο κινείται λίγο πιο πάνω από το 20%.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΗΤΙΚΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου