Μπουφόν - Μπαλοτέλι ξύλο!

Η ήττα από την Ισπανία στον τελικό του Εuro 2012 δεν ήταν «αναίμακτη» για την Ιταλία. Δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου ανέφεραν ότι στα αποδυτήρια το κλίμα ήταν ιδιαίτερα «θερμό», λόγω της βαριάς ήττας και ο αρχηγός Τζίτζι Μπουφόν έριξε σφαλιάρες στον Μπαλοτέλι!

Ολα ξεκίνησαν όταν ο Ιταλογκανέζος φορ κατηγόρησε τους διεθνείς της Γιουβέντους για κακή απόδοση στον τελικό λέγοντας: «Μας βύθισαν αυτοί της Γιουβέντους!».

Στην αποστολή ήταν έξι διεθνείς των «μπιανκονέρι» (σ.σ. Μπουφόν, Μπονούτσι, Μπαρτσάλι, Κιελίνι, Μαρκίζιο, Τζιακερίνι) και ο Μπουφόν, ως αρχηγός, όχι μόνο της «Σκουάντρα Ατζούρα», αλλά και της Γιουβέντους, του ζήτησε τον λόγο!

Σιγά σιγά η κατάσταση οξύνθηκε, καθώς οι δύο άνδρες άρχισαν να φωνάζουν και τελικά ήρθαν στα χέρια, όπου ο Μπουφόν κυριάρχησε. Με την παρέμβαση των πιο ψύχραιμων οι δύο διεθνείς έδωσαν τα χέρια, αλλά οι άσχημες εντυπώσεις παρέμειναν.

Ο 34χρονος διεθνής τερματοφύλακας δεν είχε χάσει τη νευρικότητά του, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη βαριά ήττα και μπροστά στις κάμερες ύψωσε τη φωνή: «Και τώρα τι θέλετε; Να μας πετροβολήσετε; Ηρθαμε δεύτεροι στην Ευρώπη, που για μένα είναι πολύ σημαντικό επίτευγμα».

Ο Ιταλός πορτιέρο παραδέχθηκε την ανωτερότητα της Ισπανίας: «Οι αντίπαλοί μας ήταν πολύ δυνατοί και η νίκη τους είναι άξια. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να σηκώσεις τα χέρια ψηλά και ν' αποδεχθείς την ανωτερότητα του αντιπάλου. Δεν ήμασταν φρέσκοι και στα τελευταία 35 λεπτά παίξαμε με δέκα παίκτες, λόγω του τραυματισμού του Τιάγκο Μότα. Προσωπικά, δεν εύχομαι σε κανένα ποδοσφαιριστή να βιώσει κάτι ανάλογο».

Ο Μπουφόν δεν ξέχασε τους συμπατριώτες μου και τον Πραντέλι: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Ιταλούς για την υποστήριξή τους. Περνούν δύσκολες στιγμές και το ποδόσφαιρο ήταν το μοναδικό που τους χάρισε λίγη ευτυχία. Εγώ και οι συμπαίκτες μου νιώθαμε μεγάλη ευθύνη απέναντί τους. Ευτυχώς, ο Πραντέλι θα παραμείνει, γιατί εμείς τον θέλουμε. Ελπίζω οι σύλλογοι να δώσουν περισσότερη προσοχή στην εθνική Ιταλίας, γιατί ανήκει σ' όλους τους Ιταλούς».

Επαινοι
Ο κεντρικός αμυντικός Λεονάρντο Μπονούτσι επαίνεσε τη δουλειά του Πραντέλι: «Ο προπονητής μάς έδωσε μία νέα αγωνιστική ταυτότητα, που είναι επιθετική. Μας έβγαλε την ετικέτα του κατενάτσιο, που μας ακολουθεί εδώ και χρόνια».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της «Σκουάντρα Ατζούρα», Τσέζαρε Πραντέλι, δεν κατάφερε να πανηγυρίσει το πρώτο τρόπαιο στην καριέρα του, αλλά προσπάθησε να φανεί αισιόδοξος για το μέλλον:

«Η επίδοσή μας στη διοργάνωση αξίζει οκτώ με άριστα το δέκα. Το μόνο που λυπάμαι είναι πως δεν είχαμε λίγες μέρες παραπάνω για ξεκούραση πριν από τον τελικό. Αντιμετωπίσαμε μία εκπληκτική ομάδα, την πρωταθλήτρια κόσμου. Εγραψαν ιστορία και μάλιστα δικαιότατα. Αν και δεν παρατάχθηκαν με φορ κρούσης, μας δημιούργησαν πολλά προβλήματα. Ομως είμαι περήφανος για τους παίκτες μου».

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Π. ΞΗΡΟΚΩΣΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου