CANON IXUS 230 HS

Η CANON IXUS 230 HS είναι το νεότερο μέλος της σειράς IXUS που εκμεταλλεύεται τα οφέλη του Συστήματος HS, έτσι ώστε να παρέχει την υψηλή ποιότητα εικόνας Canon σε όλες τις συνθήκες λήψης και ιδιαίτερα με χαμηλό φωτισμό. Η μηχανή είναι ιδανική για χρήση σε κοινωνικές εκδηλώσεις, ειδικές περιστάσεις ή τις διακοπές, χάρη στον εξαιρετικά ποιοτικό φακό 28mm με οπτικό ζουμ 8x, ενώ με πάχος μόλις 22,1 χιλ. κερδίζει τον τίτλο της λεπτότερης μηχανής αυτού του τύπου στον κόσμο. Επιπλέον, συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων μοντέλων που περιλαμβάνουν το νέο Έξυπνο Σύστημα Σταθεροποίησης Εικόνας (IS) της Canon, επιτρέποντας στους χρήστες να καταγράφουν πανεύκολα στατικές εικόνες χωρίς φλουτάρισμα, καθώς και σταθερές λήψεις βίντεο Full HD (1080p).


Σχεδίαση IXUS και Σύστημα HS
Συνδυάζοντας την εντυπωσιακή σχεδίαση με την κορυφαία απόδοση, η IXUS 230 HS διαθέτει το Σύστημα HS της Canon – ένα μοναδικό, βελτιστοποιημένο συνδυασμό ενός αισθητήρα CMOS 12,1 Megapixel με οπίσθιο φωτισμό και του πανίσχυρου επεξεργαστή DIGIC 4. Προσφέροντας εικόνες με κορυφαία ευκρίνεια, χρώματα και λεπτομέρεια, το Σύστημα HS παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να καταγράφουν εικόνες με χαμηλό θόρυβο σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού χωρίς τρίποδο, ή να συλλαμβάνουν την πραγματική ατμόσφαιρα μιας σκηνής χωρίς φλας. Το Σύστημα HS επιτρέπει στους χρήστες κάθε επιπέδου να τραβάνε υπέροχες φωτογραφίες, εντυπωσιακής ποιότητας, σε κάθε λήψη.



Γνήσια οπτικά εξαρτήματα Canon – ακρίβεια και ευελιξία με μικρές διαστάσεις
Ο γνήσιος φακός Canon της IXUS 230 HS αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε στη διάρκεια δεκαετιών εξειδίκευσης στον τομέα των οπτικών και είναι εντυπωσιακά μικρός και πολυτάλαντος. Καλύπτει εύρος εστιακών αποστάσεων από 28 χιλ. στη μέγιστη ρύθμιση ευρείας γωνίας έως 224 χιλ. στη μέγιστη ρύθμιση τηλεφακού και, χάρη στη μοναδική σχεδίασή του, επιτρέπει στους χρήστες να συλλαμβάνουν τα πάντα, από εκτεταμένα τοπία έως μεγάλες ομάδες ανθρώπων, ή να χρησιμοποιούν το ζουμ για τη λήψη απομακρυσμένων θεμάτων. Με υψηλό συντελεστή ζουμ και πραγματική φορητότητα, η μηχανή προσφέρει εντυπωσιακές δυνατότητες σε ένα σώμα που χωρά άνετα σε οποιαδήποτε τσέπη.


Έξυπνη Σταθεροποίηση Εικόνας (IS)
Η IXUS 230 HS είναι μεταξύ των πρώτων μοντέλων που διαθέτουν το μοναδικό Έξυπνο Σύστημα Σταθεροποίησης Εικόνας της Canon. Το σύστημα αυτό χρησιμοποιεί τον εξαιρετικά αποδοτικό οπτικό Σταθεροποιητή Εικόνας 3,5 στοπ της Canon για την αντιστάθμιση της αστάθειας της μηχανής κατά τη λήψη στατικών εικόνων και ταινιών Full HD.


Το Έξυπνο Σύστημα Σταθεροποίησης Εικόνας προσφέρει επτά τύπους σταθεροποίησης, αναγνωρίζοντας αυτόματα τις συνθήκες λήψης και προσαρμόζοντας τον οπτικό Σταθεροποιητή Εικόνας για τη βέλτιστη αντιστάθμιση της αστάθειας της μηχανής. Η Σταθεροποίηση Εικόνας για Κοντινές Λήψεις διορθώνει την αστάθεια μετατόπισης κατά τη φωτογράφηση θεμάτων από κοντινή απόσταση, ενώ το Ενισχυμένο Σύστημα Σταθεροποίησης Εικόνας παρεμβαίνει κατά τη βιντεοσκόπηση για την αντιστάθμιση της έντονης αστάθειας κατά τη λήψη απομακρυσμένων θεμάτων χρησιμοποιώντας υψηλό συντελεστή ζουμ. Σε συνδυασμό με την Έξυπνη Αυτόματη Κατάσταση, το Έξυπνο Σύστημα Σταθεροποίησης Εικόνας (IS) λειτουργεί αυτόματα, επιτρέποντας στους χρήστες να καταγράφουν εικόνες υψηλής ευκρίνειας με ελάχιστο θάμπωμα, χωρίς να ανησυχούν για τις ρυθμίσεις.


Άμεση λήψη ταινιών Full HD
Το νέο μοντέλο έχει τη δυνατότητα λήψης εντυπωσιακών ταινιών Full HD με ρυθμό 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) και στερεοφωνικό ήχο. Το ειδικό πλήκτρο Εγγραφής Ταινίας επιτρέπει την εγγραφή βίντεο εύκολα και άμεσα, έτσι ώστε να μη χάνεται ποτέ καμία ευκαιρία για λήψη. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα χρήσης οπτικού ζουμ 8x κατά τη λήψη βίντεο, ενώ το Έξυπνο Σύστημα Σταθεροποίησης Εικόνας περιλαμβάνει την κατάσταση Δυναμικής Σταθεροποίησης Εικόνας για αντιστάθμιση της αστάθειας της μηχανής κατά την εγγραφή εν κινήσει. Η θύρα HDMI-CEC διευκολύνει την παρακολούθηση των βίντεο μαζί με φίλους και την οικογένεια, επιτρέποντας την αναπαραγωγή τους σε τηλεοράσεις Υψηλής Ευκρίνειας (HD) συμβατές με HDMI και τον έλεγχο της αναπαραγωγής με το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης.


Η μεγάλη, ποιοτική οθόνη PureColor LCD II G 7,5 εκ. (3,0″) είναι ιδανική για τη σύνθεση του κάδρου και την προβολή των εικόνων, διαθέτοντας ανάλυση 460.000 κουκκίδων, η οποία προσφέρει πλούσιες λεπτομέρειες, υψηλή αντίθεση και εξαιρετική απόδοση των χρωμάτων. Το εξωτερικό στρώμα γυαλιού υψηλής σκληρότητας προσφέρει ευρεία γωνία θέασης και αντοχή σε γρατζουνιές, ενώ η λειτουργία Υποδείξεων διευκολύνει τους χρήστες να γνωρίσουν τις δυνατότητες της μηχανής καθώς τη χρησιμοποιούν, εμφανίζοντας συμβουλές και επεξηγήσεις στην οθόνη.


Εντυπωσιακές εικόνες με πρωτόγνωρη ευκολία
Για απόλυτη ευκολία φωτογράφησης, η IXUS 230 HS διαθέτει επίσης την Έξυπνη Αυτόματη Λήψη. Η κατάσταση Έξυπνης Αυτόματης Λήψης στοχεύει στην απλοποίηση της φωτογράφησης, αναγνωρίζοντας τον τύπο της σκηνής και εφαρμόζοντας τις βέλτιστες ρυθμίσεις για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος. Πραγματικά αυτόματη και εντυπωσιακά εύχρηστη, η Έξυπνη Αυτόματη Λήψη επιτρέπει στους χρήστες να επικεντρωθούν αποκλειστικά στη σύνθεση του κάδρου, αφήνοντας τη μηχανή να φροντίσει για όλα τα υπόλοιπα.


Η Έξυπνη Αυτόματη Λήψη περιλαμβάνει την Τεχνολογία Ανίχνευσης Προσώπου και την Προηγμένη Τεχνολογία Ανίχνευσης Θέματος, κλειδώνοντας την εστίαση σε ανθρώπινα πρόσωπα, κατοικίδια ή άλλα αντικείμενα σε μια σκηνή, όπως αυτοκίνητα. Μετά από την αναγνώριση, η λειτουργία Servo AF/AE διατηρεί την εστίαση και τη σωστή έκθεση των θεμάτων, μέχρι τη στιγμή της καταγραφής της εικόνας. Οι λειτουργίες i-Contrast και Έξυπνη Έκθεση με Φλας, οι οποίες περιλαμβάνονται επίσης στην Έξυπνη Αυτόματη Λήψη, διασφαλίζουν ότι τα θέματα θα δείχνουν πάντα τέλεια, καθώς μειώνουν τις έντονες σκιές και την υπερ-έκθεση των φωτεινών περιοχών στην τελική εικόνα.


Υψηλή ταχύτητα, απεριόριστη δημιουργικότητα
Η IXUS 230 HS προσφέρει πολυάριθμες δυνατότητες λήψης με υψηλή ταχύτητα, για την καταγραφή σκηνών με έντονη δράση. Η κατάσταση Διαδοχικών Λήψεων Υψηλής Ταχύτητας είναι ιδανική για κάθε περίσταση, από αθλητικές δραστηριότητες μέχρι πάρτι, καταγράφοντας έως 8,7 λήψεις/δευτ. με ανάλυση 3.0MP. Επιπλέον, η μηχανή έχει δυνατότητα συνεχούς λήψης εικόνων με πλήρη ανάλυση 12,1MP και ρυθμό 3,5 λήψεις/δευτ. μέχρι να γεμίσει η κάρτα. Για την καταγραφή της έντασης των σκηνών με γρήγορη δράση, η κατάσταση Ταινίας με Εξαιρετικά Αργή Κίνηση καταγράφει εικόνες με ρυθμό 240 καρέ/δευτ. (ποιότητα QVGA) ή 120 καρέ/δευτ. (ποιότητα VGA) και τις αναπαράγει με ένα κλάσμα της πραγματικής ταχύτητας.


Η λειτουργία Επιλογής Βέλτιστης Εικόνας δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να επιτύχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, καταγράφοντας μια ακολουθία φωτογραφιών με υψηλή ταχύτητα και στη συνέχεια αποθηκεύοντας την καλύτερη εικόνα. Η λειτουργία Νυχτερινής Σκηνής με Κράτημα στο Χέρι καταγράφει μια ακολουθία φωτογραφιών και συνδυάζει τα δεδομένα των εικόνων για τη δημιουργία μίας φωτογραφίας με βέλτιστη έκθεση και ελάχιστο θάμπωμα. Οι δημιουργικές καταστάσεις λήψεις προσθέτουν μια μεγάλη γκάμα διαφορετικών προοπτικών σε μια σκηνή. Σε αυτές περιλαμβάνονται τα Εφέ Μινιατούρας, Υπέρ-Ευρυγώνιου Φακού, Πολύ Έντονα Χρώματα, Παιδικής Μηχανής και Μονόχρωμη. Το Εφέ Μινιατούρας παρέχεται επίσης και κατά τη λήψη ταινιών, καταγράφοντας 1,5, 3 ή 6 καρέ/δευτ. για τη δημιουργία ενός βίντεο με την τεχνική της επιτάχυνσης χρόνου, δίνοντας την οπτική εντύπωση ενός μοντέλου μικρής κλίμακας.

Η κατάσταση Ανασκόπηση Ταινίας προσφέρει επίσης έναν ενδιαφέροντα τρόπο για τη διήγηση της ιστορίας πίσω από τις εικόνες, καταγράφοντας αυτόματα τη δράση τέσσερα δευτερόλεπτα πριν από τη λήψη μιας φωτογραφίας. Στη συνέχεια, επιτρέπει τον συνδυασμό των κλιπ μιας ημέρας σε μια ενιαία ταινία.

Επιπλέον, η CANON IXUS 230 HS video είναι συμβατή με τη νέα εξωτερική μονάδα φλας HF-DC2, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συμπλήρωμα του ενσωματωμένου φλας.

CANON IXUS 230 HS ΤΙΜΗ

http://www.techpress.gr/index.php/archives/45454

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου