Μνημόνιο 2 - 199 ναι 74 όχι

Με 199 ψήφους υπέρ πέρασε από τη Βουλή το Νέο Μνημόνιο. Εβδομήντα τέσσερις ψήφισαν όχι και πέντε παρών.Το νομοσχέδιο προβλέπει την έγκριση του PSI, για το “κούρεμα” των ελληνικών ομολόγων, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την παροχή εξουσιοδότησης προς τον πρωθυπουργό κύριο Παπαδήμο και τον υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο να υπογράψουν τη νέα δανειακή σύμβαση.

Στα δύο μεγάλα κόμματα καταγράφηκαν 37 «περίπου διαρροές», βουλευτές που ψήφισαν «όχι» επί της αρχής στο νέο μνημόνιο
ή απουσίαζαν από την ψηφοφορία, 17 από το Πασόκ και 20 από τη Νέα Δημοκρατία (19 «όχι», απουσίαζε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης). Έξι βουλευτές του Πασόκ ψήφισαν «ναι» (5) ή «παρών» (1) επί της Αρχής και «όχι» στο πρώτο άρθρο για τα εργασιακά.

—Εκτεταμένα επεισόδια

Σε πεδίο μάχης μετετράπη το Κέντρο της Αθήνας από το απόγευμα της Κυριακής, μετά το συλλαλητήριο κατά των μέτρων. Δεκάδες καταστήματα, τράπεζες και κτήρια έγιναν παρανάλωμα του πυρός εξαιτίας της ανεξέλεγκτης δράσης κουκουλοφόρων.

Καταγράφηκαν πάνω από 40 πυρκαγιές σε κτήρια και καταστήματα, μεταξύ των οποίων οι ιστορικοί κινηματογράφοι «Αττικόν» και «Άστυ» και τα κεντρικά της Alpha Bank στην οδό Πεζμαζόγλου, τραπεζικά καταστήματα στις οδού Αιόλου και Αθηνάς, αλλά και άλλα σημεία της πρωτεύουσας.

Μέχρι τις 11μμ είχαν προσαχθεί περίπου 25 άτομα. Πάνω από 50 πολίτες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, ενώ η αστυνομία έκανε λόγο για 54 τραυματίες.

Αλέξης Τσίπρας και Αλέκα Παπαρήγα έκαναν λόγο για παρακρατικά κέντρα πίσω από τα επεισόδια, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε πως η εκδήλωση τόσων πυρκαγιών ταυτόχρονα «δεν ήταν τυχαία» υπονοώντας την ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου.

econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου