Σκληρή κόντρα για τον Ιφικράτη Αμυρά

ifikratis amiras
Σκληρή κόντρα και πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ Συγγρού και Κουμουνδούρου πυροδότησε, μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, βίντεο στο Διαδίκτυο όπου ο Ιφικράτης Αμυράς -στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ όπως υποστηρίζει η ΝΔ- καλεί ομάδες πολιτών να κάνουν «αντάρτικο πόλεων» με «όπλα μαχαίρια και τσεκούρια» εναντίον των «κατοχικών δυνάμεων». Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε άμεσα με ένα ειρωνικό σχόλιο, αναφέροντας ότι ο Ιφικράτης Αμυράς έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ με την πραγματικότητα, πυροδοτώντας έναν «πόλεμο» ανακοινώσεων μεταξύ των δύο κομμάτων.

Από το περασμένο Σάββατο η ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου ο Ιφικράτης Αμυράς, γνωστός από τις διαδικτυακές εκπομπές στο κανάλι «Εδώ Σύνταγμα» - WEBTV κατά την περίοδο των συγκεντρώσεων των «αγανακτισμένων» στην πλατεία Συντάγματος, παρουσίαζε το μανιφέστο του για τη συγκρότηση αντάρτικου πόλεων εναντίον των «κατοχικών δυνάμεων» και τη συγκρότηση επαναστατικού λαϊκού στρατού.

Ο κ. Μιχελάκης αναφέρει ότι προκαλεί σοκ το γεγονός πως «ο Ιφικράτης Αμυράς, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, σε δημόσια παρέμβασή του καλεί ομάδες πολιτών να κάνουν αντάρτικο πόλεων, αλλά και κάθε άλλο αδίκημα του ποινικού κώδικα. Επισήμανε ότι ο Ιφικράτης Αμυράς είχε περιληφθεί στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, στην Α' Αθήνας, για τις εκλογές της 6ης Μαΐου, αλλά μετά τον σάλο που προκλήθηκε αποσύρθηκε διακριτικά, χωρίς όμως να διαγραφεί ποτέ. Για την επιβεβαίωση των ισχυρισμών του ο κ. Μιχελάκης αναφέρθηκε σε επίσημο δελτίου Τύπου στα ΜΜΕ και σε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της «Αυγής» στις 21 Απριλίου, όπου ανακοινώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ η υποψηφιότητα του Ιφ. Αμυρά. «Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι περιθωριακές συνιστώσες του άλλοτε ως οπαδοί του τρομοκράτη Κουφοντίνα, άλλοτε ως καθοδηγητές αντάρτικου πόλεων, άλλοτε ως προστάτες κουκουλοφόρων, συγκλονίζει του Ελληνες. Οι πρακτικές όμως αυτές δεν θα περάσουν», αναφέρει ο κ. Μιχελάκης.

Ειρωνικά απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην επίθεση της ΝΔ. «Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα και βγάζω τα παπούτσια μου να μη βραχεί η ομπρέλα», αναφέρει σε σχόλιό του και προσθέτει: «Τα όρια μεταξύ γελοιοποίησης και πανικού είναι πλέον δυσδιάκριτα για τη ΝΔ και τον κ. Σαμαρά».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ επανήλθε με νεότερη ανακοίνωση και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι καλύπτει τις περιθωριακές συνιστώσες για μια χούφτα ψήφους, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί ανεύθυνη και επικίνδυνη πολιτική δύναμη για τον τόπο, ενώ διερωτάται εάν διέγραψε τον Ιφ. Αμυρά και εάν καταδικάζει την τρομοκρατία.

Για αναξιοπιστία και επικίνδυνα ψεύδη και ανακρίβειες κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη ΝΔ, απαντώντας με νεότερη ανακοίνωση, και «κλείνει» με ακόμα ένα ειρωνικό σχόλιο: «Ευχόμαστε καλή ανάρρωση και περαστικά στην ηγεσία της ΝΔ». Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης σε ραδιοφωνική συνέντευξη κατήγγειλε τη ΝΔ για λασπολογίες και επικίνδυνα ψεύδη λέγοντας για τον Ιφ. Αμυρά: «Αλίμονο, όποιος περίεργος και ιδιότυπος τύπος εμφανίζεται και αυτοπροσδιορίζεται ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ αυτό να αποτελεί ανάγκη να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όσα καταμαρτυρεί η ΝΔ». Ο εκπρόσωπος της ΝΔ χαρακτήρισε θετικό γεγονός ότι ο κ. Σκουρλέτης παραδέχτηκε πως ο κ. Αμυράς είναι στέλεχος μιας από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, του ΔΗΚΚΙ, και αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «ονειρεύεται στην Ελλάδα, τριτοκοσμικές επαναστάσεις τύπου Βιετνάμ και Κούβας με μπροστάρη τον κ. Τσίπρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου