Έναρξη Καρναβάλι 2013 Πάτρα

Με σύμμαχο τον καλό καιρό -παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις- και ένα ζεστό ήλιο να φωτίζει με τον καλύτερο τρόπο τις πολυάριθμες δράσεις που είχε προετοιμάσει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων "Καρναβάλι Πάτρας" έγινε το πρωί του Σαββάτου η έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2013.

Η Ημέρα Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού εξελίχτηκε από νωρίς το πρωί σε μια εκτεταμένη γιορτή μετατρέποντας το κέντρο της πόλης (πλατεία Γεωργίου και πεζόδρομο Ρήγα Φεραίου) σε πεδίο των τεχνών. Οι τέχνες του δρόμου είχαν την τιμητική τους και αποζημίωσαν το πλήθος των Πατρινών που κατέβηκε στο κέντρο ξεχνώντας έγνοιες και δυσκολίες και ανταποκρίθηκε στο καλωσόρισμα του Πατρινού Καρναβαλιού, της μεγάλης γιορτής της Πάτρας.
Από νωρίς διαμορφώθηκε εορταστικό κλίμα και η ατμόσφαιρα μιας ολοήμερης non stop χαρούμενης διάθεσης προτείνοντας διαρκώς καρναβαλικές εστίες και προκαλώντας τους πολίτες σε συνεχείς απροσδόκητες συναντήσεις. Ήταν μια αυθεντική, χειροποίητη καρναβαλική γιορτή φτιαγμένη από τους πολίτες για τους πολίτες.
Οι δράσεις συνδύασαν τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, τη θετική ανταπόκριση και κινητοποίηση των τοπικών δυνάμεων (συλλόγων, συγκροτημάτων, καρναβαλικών ομάδων, πληρωμάτων, καλλιτεχνικών σχημάτων, σχολών χορού, ελεύθερων συμμετοχών κλπ). Και αυτό ήταν το μεγάλο στοίχημα που επιτεύχθηκε αποδεικνύοντας ότι η Πάτρα μπορεί να ξεπερνά την κρίση και να βασίζεται στις δυνάμεις της.
ΠΩΣ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑ ΠΕΡΙΤΤΑ ΚΙΛΑ; ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου