ΛΗΣΤΕΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Παιδαριώδεις και προκλητικές χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εξηγήσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τις φωτογραφίες των συλληφθέντων για τη ληστεία της Κοζάνης και καλεί τους δύο άλλους κυβερνητικούς εταίρους (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) να πάρουν θέση για την «ακροδεξιά στροφή» της κυβέρνησης.

«Οι εξηγήσεις του υπουργείου είναι το λιγότερο παιδαριώδεις και προκλητικές. Ποτέ, για παράδειγμα, δεν είδαμε παρόμοιες φωτογραφίες των δολοφόνων του Πακιστανού μετανάστη ούτε, βέβαια, κανενός είδους ευαισθησία για τους κουμπουροφόρους της Χρυσής Αυγής. Όμως», υπογραμμίζεται, «ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει δώσει δείγματα γραφής για το πως αντιλαμβάνεται τη δημοκρατία».

«Οι πρόσφατες δηλώσεις του πως "ήρθε η ώρα η χώρα να κλείσει τους λογαριασμούς που μένουν ανοιχτοί από το 1974 – 75 μέχρι σήμερα", είναι αποκαλυπτικές. Ποιοι είναι όμως οι λογαριασμοί που άνοιξαν μετά τη χρονιά αποκατάστασης της δημοκρατίας στη χώρα μας και πρέπει να κλείσουν τώρα και με ποιο τρόπο; Τι δεν πήγε καλά, κατά τον κ. Δένδια, με την πτώση της λαομίσητης χούντας και πρέπει να διορθωθεί;», διερωτάται η Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι συγκεκριμένες δηλώσεις του κ. Δένδια αποτυπώνουν την ακροδεξιά στροφή της σημερινής κυβέρνησης, η οποία στοχοποιεί τους αγώνες, τα δικαιώματα, τις ελευθερίες και τελικά την ίδια τη δημοκρατία. Θα πρέπει για άλλη μια φορά να υπενθυμίσουμε στον κ. Δένδια ότι, σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό, ούτε η ποινική βαρύτητα μιας εγκληματικής πράξης, ούτε η όποια ανακριτική σκοπιμότητα δικαιολογούν βασανισμούς συλληφθέντων».

«Αλήθεια», καταλήγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης , «πόσο συμφωνούν οι άλλοι δύο μνημονιακοί κυβερνητικοί εταίροι με τέτοιου είδους δηλώσεις και, αν όχι, τι κάνουν γι’ αυτό;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου